«Έρωτας σε απόσταση», Αννέτα Μαρκογιαννάκη

Τον Δεκέμβριο του 2020, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, το νέο μυθιστόρημα της Αννέτας Μαρκογιαννάκη με τίτλο «Έρωτας σε απόσταση»!

«Έρωτας σε απόσταση», Αννέτα Μαρκογιαννάκη

Υπόθεση βιβλίου

Χανιά, 2020

Πάνω από την Κρήτη, όπως και από ολόκληρη την υφήλιο, περιπλανάται το “φάντασμα” του κορονοϊού. Covid-19 τον έχουν ονομάσει και είναι -κατά γενική ομολογία- η πιο τρομακτική λέξη της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να συνεχίσει -όσο πιο θετικά γίνεται- την ζωή της και η ηρωίδα μας, η Αλεξάνδρα! Στα 35 της, έχει καταφέρει να διατηρεί ένα ακμάζον διαιτολογικό γραφείο, να συγκατοικεί με ένα γλυκούλη γάτο, τον Garfield και να έχει εκδώσει και ένα ιδιαίτερο βιβλίο!

Το lockdown -άλλος ένας νέος όρος που μπήκε στη ζωή όλων μας πρόσφατα- της απαγορεύει τόσο να πηγαίνει στη δουλειά της, όσο και να συναντά τους δικούς της ανθρώπους, την μητέρα της στο χωριό, τις δύο αδερφές και την κολλητή της φίλη, στα Χανιά. Το τηλέφωνο και το skype προσπαθούν να δώσουν μια διέξοδο στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά πως να υποκατασταθεί η προσωπική επαφή;

Έτσι, κλεισμένη όλη μέρα μέσα στο σπίτι -με εξαίρεση τις λίγες στιγμές που βγαίνει για ψώνια στο μπακάλικο και στον φούρνο- αποφασίζει να γράψει ένα ημερολόγιο… το ημερολόγιο της καραντίνας. Οι μέρες κυλούν, αργά αλλά σταθερά, και η καταγραφή σκέψεων και γεγονότων στο χαρτί αρχίζει να αποκτά “σάρκα και οστά”!

Ποιος θα είναι ο βηματισμός της Αλεξάνδρας στη νέα αυτή κατάσταση που ζει όλος ο πλανήτης; Οι αδερφές της και η μητέρα της πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, δεδομένου ότι κι εκείνες είναι κλεισμένες σε τέσσερις τοίχους; Ο νέος γείτονας, ο σαραντάχρονος Φίλιππος, ποια θέση θα πάρει στην ζωή και στην καρδιά της ηρωίδας μας; Μπορεί να υπάρξει άραγε φως σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο, και που θα πρέπει να το αναζητήσουν;


[grbk https://www.greekbooks.gr/erotas-se-apostasi.html%5D

Κριτική και εντυπώσεις

Το μυθιστόρημα «Έρωτας σε απόσταση», της Αννέτας Μαρκογιαννάκη, είναι μια σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται στα Χανιά της Κρήτης, τον καιρό της Πανδημίας, την άνοιξη του 2020.

Οι ήρωές του είναι καθημερινοί άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν την περπατησιά της ζωής τους πάνω σε ένα ολισθηρό και κακοφωτισμένο παρόν. Με τα εφόδια που έχουν από τα προηγούμενα χρόνια, από τον μέχρι τώρα βίο τους, θα πρέπει να σταθούν όρθιοι και να στηρίξουν και τους γύρω τους, όσο αυτό είναι εφικτό.

Η κεντρική ηρωίδα στην αρχή ακροβατεί ανάμεσα στην κατάθλιψη και στην ορθή αντιμετώπιση των πραγμάτων ώσπου μπαίνει στην ζωή της ο έρωτας, ο νέος γείτονάς της ο Φίλιππος. Ο σαραντάχρονος καθηγητής πανεπιστημίου που θα γίνει για εκείνη η πηγή φωτός, το σταθερό σημείο που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.

Μέσα από διάφορες καταστάσεις, τόσο εκείνη όσο και οι υπόλοιποι ήρωες του μυθιστορήματος, μας δείχνουν πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πρωτόγνωρο ανάλογα με τον χαρακτήρα και τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν. Διαλεγμένοι -οι ήρωες- έτσι ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού φάσματος, μας προσφέρουν μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει αυτό τον καιρό πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες πόρτες των σπιτιών μας.

Καταγραφή, προβληματισμός και -γιατί όχι- πρόταση δράσης είναι το νέο αυτό λογοτεχνικό τέκνο της Αννέτας Μαρκογιαννάκη. Θα σας ψυχαγωγήσει αλλά και θα σας προβληματίσει. Αναζητήστε το και διαβάστε το! Είναι σίγουρο ότι μέσα στις σελίδες του θα βρείτε και ένα κομμάτι -άλλος μικρό, άλλος μεγάλο- της δική σας καθημερινότητας, των δικών σας ερωτημάτων και των δικών σας πιθανών διεξόδων.

Καλή σας ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Τρεις κόρες, μία μάνα και ένας ιός.

Ένα κρυμμένο γράμμα που ξεθάβει ανείπωτα οικογενειακά μυστικά από σκοτεινές σοφίτες του παρελθόντος. Η Αλεξάνδρα, η κεντρική ηρωίδα, είναι συγγραφέας. Εμπνέεται το νέο της μυθιστόρημα από τον έρωτά της που εκτυλίσσεται σε απόσταση, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Μέρα με τη μέρα ξεκλειδώνει τη θωρακισμένη καρδιά της, τολμώντας να αφεθεί στην αγάπη. Γιατί τα όνειρα δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα…

Θα καταφέρει άραγε να ξορκίσει τους δαίμονές της;
Θα καταφέρει να πάψει να φοβάται τους φόβους της;
Θα καταφέρει να συγχωρήσει; Να λυτρώσει και να λυτρωθεί;

Μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές διαφαίνεται η πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων, η τρωτότητα της ανθρώπινης φύσης αλλά και το ψυχολογικό προφίλ κάθε πρωταγωνιστή, μπολιασμένο με απίθανες συμπτώσεις και αναπάντεχες αποκαλύψεις.


[grbk https://www.greekbooks.gr/erotas-se-apostasi.html%5D

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Έρωτας σε απόσταση

Συγγραφέας

Αννέτα Μαρκογιαννάκη

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2020

Αριθμός σελίδων

256

ISBN

978-960-563-392-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα