Ματιά

«Η πόλη των γενναίων», Άγγελος Χαριάτης

Ακολουθήσετε με προσοχή τα βήματα του Κόνερι στο μονοπάτι του θανάτου, που τον έχει οδηγήσει η μυστηριώδης γυναίκα με το κρυμμένο πρόσωπο!

«Η πόλη των γενναίων», Άγγελος Χαριάτης

Το Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, το νέο μυθιστόρημα του Άγγελου Χαριάτη. Φέρει τον τίτλο «Η πόλη των γενναίων», ενώ το εικαστικό του εξωφύλλου του είναι έργο του Αντώνη Φοράδη (Anfor).

Υπόθεση βιβλίου

Brave City, η πόλη των γενναίων. Η πιο νέα πόλη πάνω στον πλανήτη Γη!

Σε ένα πιθανό και ίσως όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι πάγοι στους πόλους έλιωσαν από την αύξηση της θερμοκρασίας. Κομμάτια μιας άγνωστης μέχρι τότε ξηράς αποκαλύφθηκαν. Φυσικά οι ΗΠΑ και η Ρωσία έτρεξαν πρώτες για να λάβουν την μερίδα του λέοντος από τα νεοεμφανισθέντα εδάφη, εποφθαλμιώντας προφανώς τον ορυκτό πλούτο που κρυβόταν κάτω από αυτά! Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όμως επέβαλε μια διαφορετική χρήση αυτών των εδαφών…

Η νέα ήπειρος θα ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Μια νέα πόλη, η Πόλη των Γενναίων, χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ. Όποιος και από όπου ήθελε να μετοικίσει εκεί μπορούσε να το κάνει συμπληρώνοντας απλά μια αίτηση. Η προϋπόθεση όμως για να γίνει δεκτός ήταν μία… να έχει λευκό ποινικό μητρώο. Με αυτό τον τρόπο, οι κεφαλές του πλανήτη, θέλησαν να κάνουν ένα πείραμα: να δημιουργήσουν ένα τόπο που θα πρέσβευε τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Αν το πείραμα είχε θετική εξέλιξη, ίσως και να δοκιμαζόταν και στα από χιλιετίες κατοικημένα μέρη του πλανήτη!

Ανάμεσα στους κατοίκους της Brave City είναι και ο Κόνερι, ένας σαραντάχρονος αστυνομικός. Θα μου πείτε χρειάζεται αστυνόμευση η νέα πόλη; Απ’ ότι φαίνεται χρειάζεται μιας και το πείραμα δεν φαίνεται να εξελίσσεται σε κάτι πολύ φωτεινό. Κάποιοι άνθρωποι, όπου και να βρεθούν, θα βγάλουν τα χειρότερα ένστικτα τους και θα βοηθήσουν έτσι να ανθίσει το έγκλημα… μικρό ή μεγάλο!

Ο Κόνερι λοιπόν, κάποια μέρα που είχε υπηρεσία, είναι ο πρώτος που φτάνει στη σκηνή ενός ειδεχθούς εγκλήματος. Μία δολοφονημένη γυναίκα βρίσκεται σε ένα σπίτι. Το σώμα της είναι διαμελισμένο και κάποια από τα μέλη του λείπουν από τον τόπο του εγκλήματος. Αυτά τα μέλη, σταδιακά δίνονται στον Κόνερι εμπλέκοντάς τον έτσι σε ένα μυστηριώδες και ιδιαιτέρως επικίνδυνο παιχνίδι… στρωμένο σε μια σκακιέρα γεμάτη δολοφονίες!

Ποια θα είναι η εξέλιξη της και πότε θα τελειώσει αυτή η παρτίδα θανάτου; Επί των σελίδων του «Η πόλη των γενναίων» φυσικά!


[grbk http://www.greekbooks.gr/hariatis-agelos.person%5D

Κριτική και εντυπώσεις

Ο Άγγελος Χαριάτης, μέσα από το αστυνομικό του μυθιστόρημα «Η πόλη των γενναίων», μας μεταφέρει σε ένα -δεν θα έλεγα δυστοπικό- αλλά σίγουρα όχι φωτεινότερο από το παρόν μας μέλλον.

Τα ανθρώπινα πάθη γενικότερα και οι σκοτεινές πλευρές του χαρακτήρα των ηρώων του ειδικότερα, δημιουργούν ένα εγκληματικό σκοτεινό σκηνικό, όπου φαίνεται να επικρατούν οι αδίστακτοι, οι διαβολικοί!

Το αν έχει αίσιο ή όχι τέλος αυτή η ιστορία θα το ανακαλύψετε φυσικά μόνοι σας, όταν βρεθείτε με το «Η πόλη των γενναίων» στα χέρια σας.

Αυτό που μπορώ να σας πω μόνο είναι ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε με προσοχή τα βήματα του Κόνερι μιας και ορισμένα στοιχεία -καίρια για την εξέλιξη και την κατάληξη της ιστορίας- βρίσκονται στο μονοπάτι του θανάτου, που τον έχει οδηγήσει η μυστηριώδης γυναίκα με το κρυμμένο πρόσωπο!

Και μην ξεχνάτε… πάντα μέσα στο καλό υπάρχουν κομμάτια κακού και το αντίστροφο! Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Βρισκόμαστε στην Πόλη των Γενναίων, σε μια εποχή κοντινού μέλλοντος. Σε μια πόλη η οποία δημιουργήθηκε από τους εποίκους της νέας ηπείρου. Σε μια πόλη όπου όλα κυλάνε με τον δικό τους ρυθμό. Με ανθρώπων έργα και ανθρώπων πάθη.
Ο αστυνομικός Κόνερι φτάνει πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος. Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα ενός τεμαχισμένου πτώματος. Ένα ανθρώπινο παζλ το οποίο καλείται να συμπληρώσει. Η παρέλαση των δολοφονημένων συνεχίζεται την ώρα που ο αστυνομικός Κόνερι προσπαθεί να κρατηθεί από το γαϊτανάκι των γεγονότων, και ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας, χωρίς να γνωρίζει ποιο θα είναι το τίμημα το οποίο θα κληθεί να πληρώσει.
Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λούμπενμπαϊχ ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος, ο Κινέζος Λι παρακολουθεί, ο Νίλσεν το ίδιο, και η μυστηριώδης «φωνή» δίνει το γενικό πρόσταγμα.
Ένα παιχνίδι κυριαρχίας με νικητές και νικημένους. Μόνο που οι πρωταγωνιστές δεν γνωρίζουν εάν είναι νικητές ή ηττημένοι.


[grbk http://www.greekbooks.gr/hariatis-agelos.person%5D

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η πόλη των γενναίων
Brave city

Συγγραφέας

Άγγελος Χαριάτης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2017

Αριθμός σελίδων

191

ISBN

978-960-468-185-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα