«Πόλη των έκπτωτων αγγέλων», της Κασσάνδρας Κλερ - «City of fallen angels», by Cassandra Clare .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Πόλη των έκπτωτων αγγέλων», της Κασσάνδρας Κλερ – «City of fallen angels», by Cassandra Clare

Όπως συμβαίνει κάποιες φορές στην ζωή, έτσι και σε μερικά μυθιστορήματα, εκεί που λες ότι οι ήρωες αφού έχουν περάσει του λιναριού τα πάθη, μπορούν τώρα να απολαύσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εν […]

Γράφει: Matia Gr
«Πόλη των έκπτωτων αγγέλων», της Κασσάνδρας Κλερ – «City of fallen angels», by Cassandra Clare

Πόλη των έκπτωτων αγγέλωνΌπως συμβαίνει κάποιες φορές στην ζωή, έτσι και σε μερικά μυθιστορήματα, εκεί που λες ότι οι ήρωες αφού έχουν περάσει του λιναριού τα πάθη, μπορούν τώρα να απολαύσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εν ηρεμία, κάτι συμβαίνει και απ’ το “Δόξα τω Θεό” έρχονται ξανά στο “Βοήθα Παναγιά”! Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Θανάσιμα Εργαλεία» της Κασσάνδρας Κλερ που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011 από τις εκδόσεις Πλατύπους, με τίτλο «Πόλη των έκπτωτων αγγέλων» και σε μετάφραση της Φωτεινής Μοσχή.

Στο τέλος του «Γυάλινη Πόλη», του τρίτου βιβλίου της σειράς, αφού έγιναν όλα τα τρομερά και φοβερά στο Αλικάντε, την πρωτεύουσα της πατρίδας των Κυνηγών Σκιών, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές μπορούσαν επιτέλους να επιστρέψουν στην Νέα Υόρκη και να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο ήσυχες ημέρες, δεδομένων των συνθηκών και της θέσης τους ανάμεσα στα πλάσματα αυτού του κόσμου.

Η Κλέρι περνάει πολλές ώρες στο Ινστιτούτο, προσπαθώντας να ολοκληρώσει την αρχική εκπαίδευση που περνούν όλοι οι Κυνηγοί Σκιών, ώστε να μπορεί να ανήκει και επισήμως στις τάξεις τους. Το γεγονός βέβαια ότι περνάει εξίσου πολύ χρόνο με τον Τζέις, κάνει το βαρετό κομμάτι της εκπαίδευσης υποφερτό και τη ζωή ιδιαιτέρως ευχάριστη.

Ο Τζέις επιβλέπει κάποιες φορές την εκπαίδευση της Κλέρι, βρίσκεται μαζί της όσο περισσότερο μπορεί και έχει πλέον τον ρόλο και τον τίτλο του “επίσημου αγοριού” της, κάτι που αν και ακόμα τους φαίνεται απίστευτο, έχει γεμίσει και τους δυο τους, με ευτυχία!

Ο Σάιμον ζει το όνειρο, έχοντας πλέον τρελές επιτυχίες στο λεγόμενο ασθενές φύλο καθώς βγαίνει με δύο πανέμορφες κοπέλες ταυτόχρονα! Βέβαια η Ιζαμπέλ και η Μάγια δεν είναι αυτό που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως εύθραυστες τρυφερές υπάρξεις, αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε ο Σάιμον είναι πλέον ο θνητός χορτοφάγος έφηβος που είχαμε γνωρίσει! Ο Άλεκ βρίσκεται σε ρομαντικές διακοπές με τον Μάγκνους, ενώ η Τζόσλιν -η μητέρα της Κλέρι- ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Λουκ.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία…

Ο Σάιμον δέχεται μια περίεργη πρόσκληση από την εντυπωσιακή Καμίλ Μπελκούρ που κατέχει την ηγετική θέση της Φατριάς των Βρικολάκων της Νέας Υόρκης. Στο συγκρότημα του εντάσσεται ως τραγουδιστής ένας παράξενος νέος, ο Κάιλ. Ο Τζέις αρχίζει και βλέπει εφιάλτες -που τον κάνουν να μην θέλει να κοιμηθεί- ενώ σιγά σιγά απομακρύνεται από την Κλέρι. Και πάνω απ’ όλα… περίεργοι θάνατοι συγκεκριμένων Κυνηγών αρχίζουν να συμβαίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης…


«Οπότε, κάποιος σκοτώνει όχι μόνο Κυνηγούς, αλλά πρώην μέλη του Κύκλου; Και αφήνει τα πτώματα στις περιοχές των Πλασμάτων του Σκότους;» Κούνησε το κεφάλι του. «Ακούγεται σαν να προσπαθεί κάποιος να ξεσηκώσει μερικά από τα πιο… ανυπότακτα μέλη του Κονκλάβιου. Να τους κάνει να ξανασκεφτούν τις νέες Συνθήκες, ίσως. Θα έπρεπε να το περιμένουμε».
«Υποθέτω», είπε η Μάριζ. «Συναντήθηκα ήδη με Βασίλισσα των Σίιλι και έχω στείλει μήνυμα στον Μάγκνους. Όπου κι αν βρίσκεται, εν πάση περιπτώσει».

Όπως θα καταλάβατε, για άλλη μια φορά μαζεύονται πυκνά κατάμαυρα σύννεφα πάνω από τις ζωές των αγαπημένων μας πρωταγωνιστών των βιβλίων της σειράς «Θανάσιμα Εργαλεία», της Κασσάνδρας Κλερ. Και αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ πολύ δύσκολα. Δεν έχουν να παλέψουν μόνο με πλάσματα του σκότους και δαίμονες. Μια οντότητα από την αρχή του χρόνου απειλή την ύπαρξη όλων τους, ενώ οι εσωτερικές μάχες που καλείται ο καθένας τους ξεχωριστά να δώσει δεν είναι ούτε λιγότερο σκληρές και ούτε κατά διάνοια λιγότερο επικίνδυνες!

Ο τρόπος γραφής της ταλαντούχας συγγραφέως γνωστός. Οι ολοζώντανες εικόνες που εκτοξεύουν τα επίπεδα της αδρεναλίνης του αναγνώστη στα ύψη, επίσης γνωστές! Με μια λέξη; Σπεύσατε! Το τέταρτο βιβλίο των Θανάσιμων Εργαλείων έρχεται να ρίξει φρέσκο ορμητικό νερό στον μύλο του μύθου, και να μας κάνει για άλλη μια φορά -στην τελευταία του σελίδα- να πούμε: «Όχι, ρε γαμώτο! Μην το κόβεις τώρα!». Η συνέχεια θα έρθει την άνοιξη του 2012 και θα έχει τον τίτλο «Πόλη των Χαμένων Ψυχών». Υπομονή! Λίγοι μήνες είναι… θα περάσουν!

Από το αυτί του βιβλίου μεταφέρουμε:

Ο Θανάσιμος Πόλεμος έχει τελειώσει, και η Κλέρι Φρέι έχει επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, ενθουσιασμένη με όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της. Εκπαιδεύεται για να γίνει Κυνηγός των Σκιών και να χρησιμοποιεί τη μοναδική της δύναμη. Η μητέρα της παντρεύεται τον έρωτα της ζωής της. Τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών ζουν επιτέλους ειρηνικά. Και -το πιο σημαντικό απ’ όλα- η Κλέρι μπορεί επιτέλους να αποκαλεί τον Τζέις αγόρι της.
Όμως όλα έχουν ένα τίμημα.
Κάποιος δολοφονεί τους Κυνηγούς που ανήκαν στον Κύκλο του Βάλενταϊν, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ των Πλασμάτων του Σκότους και των Κυνηγών των Σκιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δεύτερο αιματηρό πόλεμο. Ο καλύτερος φίλος της Κλέρι, ο Σάιμον, δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η μητέρα του μόλις ανακάλυψε πως είναι βρικόλακας και τώρα είναι άστεγος. Όπου κι αν στραφεί, κάποιος τον θέλει με το δικό του μέρος -μαζί με τη δύναμη της κατάρας που καταστρέφει τη ζωή του. Και είναι όλοι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Την ίδια στιγμή, βγαίνει με δύο πανέμορφες, επικίνδυνες κοπέλες -καμία από τις οποίες δεν γνωρίζει για την άλλη.
Όταν ο Τζέις αρχίζει να απομακρύνεται από την Κλέρι χωρίς να της δώσει εξηγήσεις, η Κλέρι υποχρεώνεται να ανασκαλέψει την καρδιά ενός μυστηρίου, η διαλεύκανση του οποίου θα αποκαλύψει το χειρότερό της εφιάλτη. Η ίδια έχει θέσει σε λειτουργία μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να την οδηγήσει στο να χάσει όλα όσα αγαπάει. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζέις.
Αγάπη. Αίμα. Προδοσία. Εκδίκηση. Στην Πόλη των Έκπτωτων Αγγέλων αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά παρά ποτέ.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.