«Στη θύελλα του πάθους», Χρήστος Χασιώτης

Κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Captain Book.

Γράφει: Matia Gr
«Στη θύελλα του πάθους», Χρήστος Χασιώτης
Tags

Από τα παιδικά του χρόνια κατά έναν περίεργο τρόπο είχε σχεδιάσει όλα τα μελλοντικά στάδια της ζωής του, επιτυγχάνοντας σχεδόν πάντα μια ακριβέστατη πρόβλεψη που επιβεβαιωνόταν μέχρι λεπτομέρειας. Αρχικά, το μεγάλο όνειρο ήταν η είσοδος στην Ιατρική Σχολή. Έπειτα, η ολοκλήρωση του βασικού εξαετούς κορμού των φοιτητικών του σπουδών με έναν, όσο το δυνατόν, υψηλότερο βαθμό. Στη συνέχεια, η ειδικότητα στην Πλαστική Επανορθωτική Χειρουργική που πάντα τον συνέπαιρνε. Κι ύστερα θα έπρεπε να ακολουθήσει ένας γάμος με κύριο σκοπό να καταστεί πετυχημένος.

Σε αυτό το τελευταίο είναι η τύχη που του χαμογέλασε και έτσι όλα τα όνειρα του Άγγελου έγιναν πραγματικότητα. Η Λίζα, η γυναίκα του, στάθηκε πολύτιμο στήριγμα και ακούραστη σύντροφος στο πλευρό του, σε όποια δύσκολη στιγμή τους έτυχε. Έτσι σήμερα θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Άγγελος έχει κατακτήσει την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία όσο λίγοι από τους ανθρώπους γύρω του.

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Στα σαράντα εκείνος και στα τριάντα τέσσερα η Λίζα, ζουν σε ένα παράδεισο που έχουν ζωγραφίσει με τα δικά τους χρώματα. Μοναδικό μελανό σημείο η μη ύπαρξη ενός παιδιού που θα ολοκλήρωνε την ευτυχία τους. Κι όμως να που σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στη συμπρωτεύουσα, ένα πετραδάκι -με τη μορφή μιας όμορφης νεαρής γυναίκας- έπεσε στη λίμνη της ζωής του Άγγελου, ταράζοντάς την. Οι κυματισμοί βέβαια φάνηκαν αρκετό καιρό μετά -που μαζί με κάποια επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον και κάποια σκοτεινά γεγονότα από το παρελθόν- έφεραν τη ζωή του σε μια νέα κατάσταση που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρικυμιώδης. Άλλωστε…


Είναι άγνωστο το “γιατί”, αλλά η ζωή ενός ανθρώπου πολλές φορές καθορίζεται από αποφάσεις που στον ίδιο θα φαίνονταν εντελώς παράλογες ή απίθανες πριν από λίγο καιρό. Ίσως, πάλι, η μοίρα να παίζει σε κάποιους ανθρώπους απίστευτα παιχνίδια. Αποτελεί, άραγε, επιλογή του ίδιου του ανθρώπου ή συνωμοσία του σύμπαντος; Κανείς δεν μπορεί να το πει με απόλυτη βεβαιότητα. Είναι, όμως, σίγουρο πως μια και μόνο στιγμή αρκεί για να αλλάξει όλη σου η ζωή για πάντα.

Κι αυτή η στιγμή για τον Άγγελο ήταν η στιγμή που γνώρισε τη νεαρή κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος που ακολούθησε στη συνέχεια έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο τόσο την οικογενειακή του ευτυχία όσο και την επαγγελματική του εξέλιξη.

Το τι συνέβη αναλυτικά, καθώς και ποια είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας θα μπορέσετε να τα μάθετε διαβάζοντας το μυθιστόρημα του Χρήστου Χασιώτη «Στη θύελλα του πάθους» το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Captain Book.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Η ζωή του Άγγελου, ενός πετυχημένου πλαστικού χειρουργού, είναι οριοθετημένη μεταξύ αυτού που μπορεί να ονομάσει κάποιος επαγγελματική επιτυχία και οικογενειακή γαλήνη. Ωστόσο, σταδιακά ανακαλύπτει πως ένα κενό αρχίζει να εμφανίζεται στη ζωή του. Πραγματοποιώντας ένα επαγγελματικό ταξίδι θα γνωρίσει τη Δήμητρα. Σταδιακά, η γνωριμία τους θα οδηγήσει σε ένα παράφορο πάθος, ο έλεγχος του οποίου θα αποδειχθεί αδύνατος και για τους δύο. Ο Άγγελος θα οδηγηθεί σε έναν ερωτικό παροξυσμό, πρωτόγνωρο για τον ίδιο, ο οποίος θα διαταράξει πλήρως την ηρεμία της οικογενειακής του ζωής, δίχως όμως αυτό τον ενδιαφέρει αρχικά. Κάποια στιγμή, όμως, ο ίδιος θα οδηγηθεί στο δίλημμα ποιον δρόμο να διαλέξει: αυτόν της παραμονής στη γυναίκα του ή της φυγής μαζί με τη Δήμητρα. Η σύγχυσή του τον οδηγεί σε έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις αλλά και σε συγκρούσεις με τους γύρω του. Κι ενώ ο ίδιος προσπαθεί να βάλει μια τάξη στη ζωή του, ένας εκπληκτικός και απρόσμενος μίτος αποκαλύψεων θα αρχίσει να ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά του, οδηγώντας σε συγκλονιστικές εξελίξεις που θα τον αιφνιδιάσουν απρόσμενα.

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα