«Μυστήριο από το παρελθόν», Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωτήρης Μητρούσης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Μυστήριο από το παρελθόν», Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωτήρης Μητρούσης

Ένα «Μυστήριο από το παρελθόν» ήρθε να μας συναντήσει χάρη στους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρης Μητρούση, αλλά και στις εκδόσεις Μίνωας φυσικά. Πρόκειται για το ένατο βιβλίο της σειράς βιβλίων «Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο», το οποίο και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019!

Γράφει: Matia Gr
«Μυστήριο από το παρελθόν», Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωτήρης Μητρούσης

Υπόθεση βιβλίου

Η Νατάσα κατενθουσιασμένη λέει στον φίλο μας τον Στέλιο πως μόλις την προηγούμενη ημέρα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο. Και ο Στέλιος εκείνην ακριβώς τη στιγμή, κάνει το λάθος


– Και που είναι αυτό το Ωδείο;
Αυτή ήταν η λάθος ερώτηση που έκανα στη φίλη μου, τη Νατάσα, εχθές όταν μου είπε ότι ξεκίνησε μαθήματα πιάνου…
– Γιατί; Θες να έρθεις; Αφού εσύ είσαι άσχετος με τη μουσική!
Τι το ήθελε; Με πείσμωσε και άκουσα έκπληκτος τον εαυτό μου να απαντά αστραπιαία…
– Όχι κι έτσι! Χρόνια θέλω να ξεκινήσω μουσική και όλοι μου λένε το ίδιο. Πως είμαι άσχετος. Πού το ξέρουν; Με έχουν ακούσει να τραγουδάω; Αηδόνι κανονικό.

Χωρίς να χάσει λεπτό, ο Στέλιος, κανονίζει να συναντηθεί την επομένη με την Νατάσα έξω από το Εθνικό Ωδείο. Και τότε… τότε αρχίζουν οι αμφιβολίες. Αμφιβολίες καθ’ όλα βάσιμες. Αμφιβολίες που τον αφήνουν με το ακουστικό στο χέρι, ακίνητο, παγωμένο, πανικόβλητο να σκέφτεται… από τη μια τις αρνητικές ικανότητές του στη μουσική και στο τραγούδι και από την άλλη το πόσο πολύ του αρέσει η Νατάσα!

Έχετε προσέξει πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος όταν δεν θέλεις; Έτσι λοιπόν και για τον Στέλιο που βρίσκεται αναποφάσιστος στο σημείο του ραντεβού, μην ξέροντας ποιά είναι η κατάλληλη δικαιολογία για να τραπεί σε φυγή..


Να με πιάσει η κοιλιά μου; Να αρχίσω να βήχω; Να πω ότι ξέχασα κάτι στο σπίτι; Να δείξω κάτι στον ουρανό, να φωνάξω ότι έφτασε η συντέλεια του κόσμου και να αρχίσω να τρέχω; Μπα, το τελευταίο δεν πιάνει.
Θα χρησιμοποιήσω μια από τις τρεις πρώτες δικαιολογίες ή ακόμα καλύτερα και τις τρεις μαζί!


Για να αγοράσετε το «Μυστήριο από το παρελθόν», του Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Μητρούση, κάντε κλικ εδώ!


Και πάνω που το έχει πάρει απόφαση, τσουπ! σκάει μύτη η Νατάσα, τα σχέδια αλλάζουν άρδην και μπαίνουν μαζί στο εσωτερικό του ωδείου. Όμως να! Τον καθησυχάσει η δασκάλα μουσικής κυρία Βαρβάρα, που εμφανίζεται, λέγοντάς του ότι δεν είναι κάτι δύσκολο. Θα παίξουνε τρία παιχνίδια που είχε δοκιμάσει και με τη φίλη του την πρώτη της μέρα στο ωδείο.


Η αίθουσα στην οποία μπήκαμε ήταν μεγάλη και στη μέση είχε ένα τεράστιο πιάνο που το κοίταξα θαμπωμένος.
– Σου αρέσει το πιάνο μας; ρώτησε η φίλη μου.
– Μιλάμε είναι τεράστιο!
– Ναι, είναι πιάνο με ουρά.
– Τι τη θέλει την ουρά; Για να διώχνει τις μύγες;
– Χαχαχα, γέλασε δυνατά η κυρία. Ουρά λέγεται αυτό το σχήμα ηχείου που μοιάζει με άρπα ξαπλωμένη. Η αλήθεια είναι πως μέσα του έχει μια άρπα!

Εντυπωσιασμένος, ο Στέλιος, ξεκινάει τα παιχνίδια. Στο πρώτο φαίνεται πως οι σχέσεις του με τον ρυθμό είναι σχεδόν ανύπαρκτες, στο δεύτερο παιχνίδι δεν πετυχαίνει ούτε μία φορά, ούτε μία νότα. Όσο για το τρίτο; Το τρίτο αποφασίζει να το αναβάλει επ’ αόριστον η κυρία Βαρβάρα προκειμένου να διαφυλάξει την ψυχική της υγεία. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δίνει και όλη της την προσοχή στην μικρή της μαθήτρια.

Και το μάθημά τους ξεκινά! Καθώς φαίνεται η ψυχή της δασκάλας έχει ηρεμήσει αρκετά με την υπάκουη και εμφανώς πιο ταλαντούχα μαθήτριά της και έτσι προς το τέλος του μαθήματος αποφασίζει να ανοίξει το βιβλίο που της έχει κληροδοτήσει ο πατέρας της που είναι γεμάτο με παιδικά τραγούδια για πιάνο γραμμένα από τον ίδιο. Η Νατάσα ενθουσιάζεται και τινάζει από χαρά τα χέρια της ψηλά.


Όμως, δεν πρόσεξε και έριξε το βιβλίο από τα χέρια της κυρίας στο πάτωμα με ανοιχτά τα φύλλα.
– Ουπς, συγγνώμη, κυρία Βαρβάρα δεν το ήθελα.
– Δεν πειράζει, παιδί μου, απάντησε καλοσυνάτα εκείνη και σήκωσε το βιβλίο από το πάτωμα.
Τότε το είδα. Ένα χαρτάκι κιτρινισμένο είχε πέσει στο πάτωμα. Έσκυψα να το σηκώσω και έμεινα άγαλμα.
Το χαρτί έγραφε: Αν θες να βρεις τον θησαυρό, δες πίσω από το χαρτί.
Απίστευτο! Ένας χάρτης θησαυρού! Ξέρω τι θα κάνω!
>>>

Ο Στέλιος δεν κρατιέται! Αφήστε που αν βρει τον θησαυρό και τον παραδώσει στην δασκάλα τους την κυρία Βαρβάρα, θα τον θαυμάσει η Νατάσα!

Για να τον βοηθήσουν στη λύση αυτού του μυστηρίου επιστρατεύονται ο μικρός του αδερφός Ιάσονας, ο φίλος του Ισίδωρος, μέχρι και η χελώνα του σπιτιού! και τα μαθήματα πιάνου ξεκινούν για τον αγαπημένο μας μπουμπούνα. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να ψάξει από κοντά για τον θησαυρό. Άραγε θα καταφέρει να λύσει και αυτό το μυστήριο;

Κριτική και εντυπώσεις

Το «Μυστήριο από το παρελθόν», του Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Μητρούση, είναι ένα βιβλίο που θα χαρίσει απλόχερα πολύ γέλιο σε όλους όσους το διαβάσουν. Και όταν λέμε πολύ γέλιο, εννοούμε ΠΟΛΥ γέλιο!

Ο συγγραφέας και ο εικονογράφος του “κεντάνε” με λέξεις και σκίτσα σε κάθε μια σελίδα του! Ιδιαιτέρως θα απολαύσετε τους χιουμοριστικούς διαλόγους του Μότσαρτ και του Μπετόβεν, των δύο μυγών που παραβρίσκονται στην αίθουσα των μαθημάτων του ωδείου! Ακόμη και ο Νεύτωνας με τον Αρχιμήδη θα κάνουν quest εμφάνιση για να μας κάνουν να γελάσουμε!!!

Όπως και τα προηγούμενα βιβλία της σειράς «Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο», έτσι και το «Μυστήριο από το παρελθόν» είναι προσεγμένο μέχρι την μικρότερή του λεπτομέρεια! Τόσο το κείμενο όσο και η εικονογράφηση είναι ευρηματικά, έξυπνα, ιδιότυπα, κωμικά και ευφυή!

Όλα τα μέλη της σειράς αυτής δημιουργούν φανατικούς αναγνώστες ακόμη και σε αυτούς που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα βιβλία! Εντάξει είναι αυτοτελείς οι περιπέτειες του αγαπημένου μας Μπούφου, αλλά πιάστε το νήμα από την αρχή και αφήστε το να ξετυλιχθεί σιγά και απολαυστικά! Εννέα βιβλία είναι αυτά! Καλή διασκέδαση!

Οπισθόφυλλο:

Ένα μυστήριο βρίσκεται και πάλι στον δρόμο μου. Περίμενε πολλά χρόνια για να διαλευκανθεί γιατί έρχεται από το παρελθόν. Δεν ανησυχώ καθόλου. Θα το λύσω και θα πω κι ένα τραγούδι!


Για να αγοράσετε το «Μυστήριο από το παρελθόν», του Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Μητρούση, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Μυστήριο από το παρελθόν

Σειρά

Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο

Συγγραφέας

Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εικονογράφος

Σωτήρης Μητρούσης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος 2019

Αριθμός σελίδων

96

ISBN

978-618-02-1281-5

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.