«Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Ένα εκ των δύο πρώτων βιβλίων της παιδικής σειράς “Γνωρίζω την Ιστορία”, των εκδόσεων Μίνωας, είναι το «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», που έγραψαν οι Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης. Από το Σεπτέμβριο του 2019 υπάρχει στα βιβλιοπωλεία της χώρας περιμένοντας να λάβει -επάξια- μια θέση και στη δική σας βιβλιοθήκη.

Γράφει: Matia Gr
«Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Υπόθεση βιβλίου

Δελφοί, 480π.Χ.


Ο Λεωνίδας βρισκόταν μπροστά στο μαντείο των Δελφών. «Η πόλη της Σπάρτης θα καταστραφεί από τους Πέρσες, εκτός κι αν πεθάνει ένας βασιλιάς της!» Τα λόγια της Πυθίας δεν τον φόβισαν. Βασιλιάς της Σπάρτης ήταν, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει.

Είναι χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου είθισται να ισχύει εκεχειρία εχθροπραξιών σε όλο τον Ελλαδικό χώρο όμως…


Έπρεπε να εμποδίσουν τους Πέρσες να κατέβουν νότια. Στο στενό των Θερμοπυλών δεν ήταν μόνοι τους. Κι άλλες πόλεις έστειλαν στρατό να πολεμήσουν μαζί τους.

Ο δε στρατός της Σπάρτης αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες που έχουν ήδη αποκτήσει αρσενικά παιδιά, ώστε να μη χαθεί η γενιά τους. Κανείς δεν περιμένει ότι οι τριακόσιοι και ο Λεωνίδας θα επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Θερμοπύλες, 480π.Χ.

Στα στενά του τόπου, έχουν παραταχθεί -απέναντι στον πολυπληθή στρατό των Περσών- μια χούφτα Έλληνες υπό την διοίκηση του βασιλιά Λεωνίδα των Σπαρτιατών.

Στο τόπο και το χρόνο εκείνο θα διεξαχθεί μία από τις πιο απίστευτες πολεμικές συρράξεις της Παγκόσμιας Ιστορίας που θα γράψουν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της το θάρρος των Ελλήνων!

Για ελάτε να δούμε, τι ακριβώς συνέβη…


Αγοράστε το «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το παιδικό βιβλίο «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, μαζί με το «Μέγας Αλέξανδρος», των ιδίων συγγραφέων, άνοιξαν την αυλαία μιας ξεχωριστής σειράς βιβλίων των εκδόσεων Μίνωας, που φέρει τον τίτλο “Γνωρίζω την Ιστορία”.

Είναι ένα άρτιο ανάγνωσμα με ένα απλό στις λέξεις και περιεκτικό στην πληροφορία κείμενο, μια θαυμάσια εικονογράφηση και μια πολυτελή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο που θα συναρπάσει κάθε λιλιπούτειο αναγνώστη.

Η κατοχή του και η ανάγνωσή του μαζί με το παιδί σας θα σας χαρίσει απολαυστικές στιγμές που θα ψυχαγωγήσουν τόσο εσάς όσο και την/τον απόγονό σας, μεταφέροντας της/του ταυτόχρονα και με απλό τρόπο τα βασικά κομμάτια μιας από τις λαμπρότερες -και ταυτόχρονα τραγικότερες- στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας.

Θαυμαστό, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της σειράς, θα είναι θαρρώ ένα κόσμημα στη βιβλιοθήκη σας και θα σας αποζημιώσει για κάθε λεπτό του ευρώ και λεπτό της ώρας σας, που θα του αφιερώσετε!

Οπισθόφυλλο:

«Η πόλη της Σπάρτης θα καταστραφεί από τους Πέρσες, εκτός κι αν πεθάνει ένας βασιλιάς της!»
Τα λόγια της Πυθίας δεν φόβισαν τον Λεωνίδα. Ως βασιλιάς της Σπάρτης, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Κάλεσε τους Σπαρτιάτες στρατιώτες και τους ρώτησε: «Πόσοι από σας έχετε γιους;». Tότε μόνο εκείνοι κατάλαβαν ότι αυτή η αποστολή ήταν για λίγους. Τριακόσιους διάλεξε, ενώ οι υπόλοιποι διασκορπίστηκαν απογοητευμένοι. Ο Λεωνίδας έπρεπε να πάρει μαζί του άντρες που είχαν αφήσει πίσω γιους για να συνεχίσουν τη γενιά και τ’ όνομά τους. Γνώριζε ότι από τη μάχη στις Θερμοπύλες δεν υπήρχε επιστροφή…


Αγοράστε το «Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Λεωνίδας και η μάχη των Θερμοπυλών

Συγγραφείς

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφος

Θάνος Τσίλης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων

40

ISBN

978-618-02-1368-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.