«Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Ένα ακόμα μέλος της εξαιρετικής παιδικής σειράς βιβλίων “Γνωρίζω την Ιστορία”, των εκδόσεων Μίνωας, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για το «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», που έγραψαν ο Βασίλης Κουτσιαρής και ο Γιάννης Διακομανώλης.

Γράφει: Matia Gr
«Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης

Υπόθεση βιβλίου

Αττική, 490π.Χ.

Οι Πέρσες -υπό την διοίκηση του Δάτη και του Αρταφέρνη- έχουν στρατοπεδεύσει στον Μαραθώνα, αφού προηγουμένως έχουν καταλάβει τις Κυκλάδες και έχουν καταστρέψει την Ερέτρια. Σκοπός τους είναι να συντρίψουν και την Αθήνα, θέλοντας να εκδικηθούν τους κατοίκους της για την βοήθεια που προσέφεραν στους Ίωνες κατά την διάρκεια της Ιωνικής Επανάστασης, λίγα χρόνια πριν.


Η είδηση δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος στρατηγός ο Μιλτιάδης ήξερε πως, αν ήθελαν να νικήσουν τους Πέρσες, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στον Μαραθώνα.
– Θα μπορέσουμε να απλώσουμε τη φάλαγγά μας στην πεδιάδα! Θα προστατέψουμε και όλες τις πόλεις από τον Μαραθώνα ως την Αθήνα.

Ο οξύνους Μιλτιάδης ήξερε όμως και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό…


– Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να τους νικήσουμε. Μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε! Αν σκύψουμε όμως το κεφάλι τώρα, δεν θα τους διώξουμε ποτέ!

Και έτσι ακριβώς έγινε! Ο στρατός των Αθηνών, μαζί με τη βοήθεια στρατιωτών από τις Πλαταιές, αντιμετωπίζουν τους Πέρσες σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Τι λέτε; Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή τη λαμπρή σελίδα της Ιστορίας του Γένους μας; Επί των σελίδων του βιβλίου, παρακαλώ…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Το «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη, είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο 40 σελίδων. Έχουμε συνηθίσει τα παιδικά βιβλία να έχουν ως θέμα μια μυθιστορία… ένα παραμύθι για την ακρίβεια. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα μέλη της εξαίσιας σειράς των εκδόσεων Μίνωας, “Γνωρίζω την Ιστορία”.

  «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης», Ντάβιντ Λάγκερκραντζ

Όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα βιβλία που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την παιδική σειρά, έτσι και στο «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα», οι συγγραφείς -μαζί με την βοήθεια των εξίσου ταλαντούχων εικονογράφων- παρουσιάζουν στους μικρούς αναγνώστες ένα κομμάτι, ένα σημαντικό κομμάτι, της Ιστορίας του τόπου μας, της Πατρίδας μας.

Το κείμενο -με παραστατική γραφή γεμάτη ζωντάνια-, η εικονογράφηση και η ποιότητα της έκδοσης έχουν δημιουργήσει ένα αξιόλογο παιδικό ανάγνωσμα που θα ψυχαγωγήσει και θα μορφώσει τα παιδιά μας αποτελώντας ταυτόχρονα και ένα λαμπερό στολίδι στην βιβλιοθήκη τους.

Είναι πολύ σημαντικό τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και το διάβασμα. Στον αγώνα για να το πετύχουν αυτό οι γονείς έχουν την βοήθεια βιβλίων όπως το «Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα» που κάνουν την προσπάθεια αυτή αρκετά εύκολη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αγοράσετε και να διαθέσετε τον απαραίτητο χρόνο για να το διαβάσετε μαζί με το παιδί σας. Αυτά τα λεπτά θα είναι από τα πιο εποικοδομητικά της ημέρας σας… θα το δείτε στο παιδικό του χαμόγελο μετά το πέρας της ανάγνωσης!

Καλό διάβασμα! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Μόλις οι Πέρσες έφτασαν στον Μαραθώνα, απέναντί τους έβλεπαν βουνά, ενώ δεξιά τους ένας βάλτος κάλυπτε μια μεγάλη έκταση. Αυτό όμως που έκανε τους δυο στρατηγούς να χαρούν ήταν η πεδιάδα.
«Το καλύτερο μέρος για να κινηθεί το ιππικό μας» ψιθύρισε ο Δάτης και ο Αρταφέρνης χαμογέλασε.
Η είδηση δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης ήξερε πως, αν ήθελαν να νικήσουν τους Πέρσες, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν στον Μαραθώνα.
Η μεγάλη μάχη δεν θα αργούσε να ξεκινήσει…

  «Uglies», του Σκοτ Γουέστερφελντ - Scott Westerfeld

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μιλτιάδης και η μάχη του Μαραθώνα

Συγγραφείς

Βασίλης Κουτσιαρής
Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφοι

Θάνος Τσίλης
Μιχάλης Κυλάκος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Ιανουάριος 2020

Αριθμός σελίδων

40

ISBN

978-618-02-1441-3

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.