«SUBURRA Ρώμη, πρωτεύουσα της μαφίας», Κ. Μπονίνι και Τ. Ντε Κατάλντο .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«SUBURRA Ρώμη, πρωτεύουσα της μαφίας», Κ. Μπονίνι και Τ. Ντε Κατάλντο

Πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Γράφει: Matia Gr
«SUBURRA Ρώμη, πρωτεύουσα της μαφίας», Κ. Μπονίνι και Τ. Ντε Κατάλντο

Εκδόσεις Εστία, 2017
Σελ. 553

Πουτάνες, ναρκωτικά, οικόπεδα, διαφθορά, προδοσίες, μπράβοι, γκάνγκστερ, μαφιόζοι, φασίστες, εκκλησία, «ακέραιοι» μπάτσοι, εισαγγελείς, πολιτικοί, το Μαγαζί της Ρώμης (το μεγαλύτερο κέντρο διακίνησης κόκας, χασίς και ηρωίνης της πόλης), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πόλεμος φατριών.

Η πολιτική της Ιταλίας είναι καθρέφτης της ζωής της. Η Ρώμη δεν αλλάζει. Η Ρώμη δεν λυτρώνεται. Και επομένως, άντε γαμήσου, Ρώμη…

Η Σουμπούρα, η παλιά γειτονιά των μπουρδέλων της Ρώμης, που ύμνησε ο Πετρώνιος.
Η Σουμπούρα, αιώνια εικόνα μιας αδιόρθωτης πόλης. Κατοικία ενός όχλου βίαιου και απελπισμένου, που πριν από αιώνες έγιναν αστοί και κατέλαβαν ακριβώς το γεωγραφικό κέντρο της πόλης. Γιατί εκεί ήταν και εκεί παρέμενε η καρδιά της.
Η Σουμπούρα, η απαρχή μιας χιλιετούς λοιμώδους νόσου, μιας γενετικής μετάλλαξης χωρίς επιστροφή.
Αυτός ήταν ο τόπος.

Ένα Μεγάλο σχέδιο. Το Γουότερφροντ. Οι κοινωνικές κατοικίες. Η New City. Οι εκχωρήσεις στην Όστια. Ένα οικιστικό πρόγραμμα που αποσκοπούσε να μεταμορφώσει τις παραλίες της Όστια σε Ντουμπάι!! Δήθεν χιλιάδες θέσεις εργασίας, σπίτια για τους φτωχούς, μια νέα ευζωία. Καζίνα, πίστες του σκι στο πευκοδάσος, τελεφερίκ, εμπορικά κέντρα, ουρανοξύστες, πολλές εκκλησίες. Αλλά όλα αυτά ήταν μια ταΐστρα για όλα τα λαμόγια της Ρώμης. Πολιτικός σπόνσορας της επιχείρησης ήταν ο σοσιαλιστής βουλευτής της Ιταλικής Βουλής Πέρικλε Μαλγκράντι. Τίποτε δεν συνέδεε το Μεγάλο Σχέδιο με πέντε δολοφονίες, το εμπόριο κοκαΐνης και ηρωίνης και την μαφία.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Η Ρώμη ήταν δική τους. Ένα καρτέλ. Των Αντάμι και των Σάλε της Όστια, των τσιγγάνων Ανακλέτι, του Ρόκο Πέρι της Ντραγκέτα, του Τσίρο Βιλιόνε των Ναπολιτάνων. Και η Αγία Μητέρα Εκκλησία… Η Νέα Πόλις είναι ο Δούρειος Ίππος τους, που θα πνίξουν με τσιμεντένια μεγαθήρια των περιοχή ανάμεσα στην Έουρ και τη θάλασσα…

Ο εντιμότατος σοσιαλιστής βουλευτής Πέρικλε Μαλγκράντι, ο αμετανόητος πουτανιάρης, ο φάρος της χριστιανοσύνης, στη σουίτα Άννα Μανιάνι του ύποπτου ξενοδοχείου Λα Κιότσολα της Ρώμης, πηδούσε δύο πουτάνες, αφού πριν ήπιε δυο χάπια Λίστρα, όχι από αυτά που παίρνουν οι φτωχομπινέδες, Τσάλις, Βιάγκρα… Η μία, η Βίκι η Λιθουανή, πέθανε ξαφνικά από overdose. Finis. Το σκάνδαλο. Η δυστυχία. Η φυλακή για τον βουλευτή. Μέσα στην νύχτα ο Μαλγκράντι κάλεσε επειγόντως τον Σπαθάκια, για να εξαφανίσουν το πτώμα της κοπέλας. Ο Σπαθάκιας και η άλλη πόρνη, η Λάρα, μεταφέρανε κρυφά και ξεφορτωθήκανε την πεθαμένη πουτάνα, σε ένα μακρινό πάρκο. Για να κλείσουν τα στόματα, ο βουλευτής ζητάει από τον Νουμεροχτώ, να σκοτώσει τον Σπαθάκια. Αυτός τον έψησε ζωντανό τον Σπαθάκια, μέσα σε ένα δάσος. Αυτά έγιναν για να μην υπάρχουν μάρτυρες, για ότι διαδραματίστηκε στο ξενοδοχείο και λερωθεί η φήμη του εντιμότατου βουλευτή της Ιταλικής Βουλής.

Ο Σαμουράι, με το αγαπημένο του όπλο Μάνλιχερ, παραβιάζει την συμφωνία και την αρμονία των Οικογενειών… Πρόσβαλε με τις δολοφονίες του τα μεγάλα Αφεντικά, τους Αρχηγούς των Οικογενειών. Μια ιστορία αίματος: σκοτώνονται ο Σπαθάκιας, ο Άχυρος, ο Σανός, ο Νουμεροχτώ. Στη Ρώμη γίνεται πόλεμος…

Οι έντιμοι αξιωματικοί της αστυνομίας Μάρκο Μαλατέστα, η Άλμπα Μπρούνι και ο εισαγγελέας Μικελάντζελο ντε Κάντια προσπαθούν να ξεδιαλύνουν αυτό το κουβάρι των δολοφονιών, των ναρκωτικών και του Μεγάλου Σχεδίου, που ετοίμαζαν οι μαφιόζικες Οικογένειες.

Οι ήρωες του μυθιστορήματος είναι: ο Σαμουράι, ο Σπαθάκιας (Μάρκο Σούμα), ο Μαξ, ο Άχυρος, ο Σανός, ο αστυνόμος Μάρκο Μαλατέστα, η αστυνόμος Άλμπα Μπρούνι, ο υπολοχαγός Γκαουντίνιο, ο εισαγγελέας Μικελάντζελο ντε Κάντια, ο επίσκοπος μονσινιόρε Μαριάνο Τεμπέστα, ο βουλευτής Πέρικλε Μαλγκράντι, ο Ντένις Σάλι, η Μοργκάνα, η Λάρα (Σαμπρίνα Προϊέτι), η Αλίτσε Σαβέλι, ο Ρομπερτίνο, ο Νουμεροχτώ (Τσέζαρε Αντάμι), ο Αντόνιο Αντάμι (ο θείος Νίνο), ο Τερέντσι, οι Ανακλέτι, ο Τσίρο Βιλιόνε, ο δόκτωρ Μάνλιο Σέτολα, ο Ρόκο Πέρι, ο Μικέλε Λο Σούρντο κ.α.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία.

Το Μεγάλο Σχέδιο το μπλόκαρε το 2014, ο Δήμαρχος της Ρώμης, τρία χρόνια μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι!!!

Πρόκειται για Αριστούργημα.

Ο Κάρλο Μπονίνι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1967. Είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος της La Repubblica. Ο δικαστής και μυθιστοριογράφος Τζιανκάρλο Ντε Κατάλντο γεννήθηκε το 1956 στον Τάραντα και ζει στη Ρώμη. Είναι συγγραφέας του διάσημου Romanzo Criminale.

Κώστας Τραχανάς


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.