Θόδωρος Αγγελόπουλος – Με γυµνή φωνή .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Θόδωρος Αγγελόπουλος – Με γυµνή φωνή

Συγγραφέας: Γιώργος Αρχιµανδρίτης Εκδόσεις Πατάκη ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ISBN: 978-960-16-4592-6 ΣΧΗΜΑ: 14Χ19,30 ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 176 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 9,50€ ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 «Στην ουσία πρόκειται για ένα µυστήριο. Πώς γεννιέται µια ιδέα; Προηγείται πάντα […]

Γράφει: Matia Gr
Θόδωρος Αγγελόπουλος – Με γυµνή φωνή

Θόδωρος Αγγελόπουλος – Με γυµνή φωνή
Συγγραφέας: Γιώργος Αρχιµανδρίτης
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
ISBN: 978-960-16-4592-6
ΣΧΗΜΑ: 14Χ19,30
ΣΕΛΙ∆ΕΣ: 176
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: 9,50€
ΠΡΩΤΗ ΕΚ∆ΟΣΗ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

«Στην ουσία πρόκειται για ένα µυστήριο. Πώς γεννιέται µια ιδέα; Προηγείται πάντα µια περίοδος λίγο παράξενη και µυστηριώδης, όπου αισθάνοµαι ότι κάτι έρχεται. Είναι µια περίοδος ύπνωσης, µία κατάσταση όπως ανάµεσα στον ύπνο και τον ξύπνο, όπου τα πάντα αποκτούν διαφορετικές διαστάσεις. Μια φράση, ένα τραγούδι ή έναν θόρυβο τα ακούω µε τρόπο διαφορετικό. Είναι σαν µία εγκυµοσύνη. Συχνά αναδύεται ένα πρώτο στοιχείο, που µπορεί να είναι µια εικόνα από το τέλος της ταινίας ή ένα υπαρκτό πρόσωπο που έχει ήδη µεταλλαχτεί σε χαρακτήρα της. Κάθε µέρα προστίθενται έτσι διάφορα στοιχεία, τα οποία µου έρχονται µεταξύ πέντε κι επτά το πρωί. Σηκώνοµαι τότε και κρατάω σηµειώσεις…»

Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις συνοµιλίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου µε τον Γιώργο Αρχιµανδρίτη που έγιναν στο πλαίσιο της σειράς εκποµπών À voix nue και µεταδόθηκαν το 2009 από τον σταθµό τεχνών και πολιτισµού της Κρατικής Γαλλικής Ραδιοφωνίας France Culture. Η εκποµπή Με γυµνή φωνή αποτελείται από πέντε ηµίωρες συζητήσεις µε προσωπικότητες που σηµατοδοτούν την εποχή µας: φιλοσόφους, καλλιτέχνες, δηµιουργούς που δέχονται σε κάποια στιγµή της ζωής τους να εκµυστηρευθούν τις ελπίδες, τα πιστεύω και τις αµφιβολίες τους. Η πολύτιµη αυτή µαρτυρία του µεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη συνοδεύεται από τη φιλµογραφία του, πλήρως ενηµερωµένη, καθώς και από σπάνιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τα προσωπικά του αρχεία και από γυρίσµατα των ταινιών του.

Το βιβλίο περιέχει αφίσα µε αφίσες από όλες τις ταινίες του σκηνοθέτη.

Συγγραφέας και δηµοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιµανδρίτης είναι τακτικός συνεργάτης της Κρατικής Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture) ως παραγωγός ραδιοφωνικών ντοκιµαντέρ τέχνης και πολιτισµού, καθώς και των εφηµερίδων Το Βήµα και Τα Νέα. Το βιβλίο Mot à Mot, που συνυπογράφει µε την Danielle Mitterrand, κυκλοφορεί από τις γαλλικές εκδόσεις Le Cherche Midi, ενώ το βιβλίο του Μίκης Θεοδωράκης-Η ζωή µου κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Πατάκη και στη Γαλλία από τις εκδόσεις Actes Sud µε τον τίτλο Mikis Théodorakis par lui-même. Το 2010 τιµήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισµού µε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγµατος των Γραµµάτων και των Τεχνών για τη συµβολή του στον τοµέα του Πολιτισµού στη Γαλλία και τον κόσµο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.