ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ .: Βιβλία .: Ματιά
 

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

Λένα Καπνιά Αραποστάθη Εκδόσεις Κέδρος Για εφήβους από 15 ετών ISBN: 978-960-04-4287-8 Σελ. 288 Τιμή: 11€ Μάιος 2012 Μπορούν τα ρομπότ να αντιληφθούν τι σημαίνει φιλία, καθήκον, αυταπάρνηση; Να έχουν αίσθηση του χιούμορ; Να […]

Γράφει: Matia Gr
ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝΛένα Καπνιά Αραποστάθη
Εκδόσεις Κέδρος
Για εφήβους από 15 ετών
ISBN: 978-960-04-4287-8
Σελ. 288
Τιμή: 11€
Μάιος 2012

Μπορούν τα ρομπότ να αντιληφθούν τι σημαίνει φιλία, καθήκον, αυταπάρνηση;
Να έχουν αίσθηση του χιούμορ;
Να ερωτεύονται;

Ο Εξερευνητής, ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε από την ασυνήθιστη συνεργασία του Αριστείδη Παπαλουκά – διάσημου επιστήμονα και συνεργάτη της NASA – και του χαρισματικού δεκαεξάχρονου Πέτρου, έχει ως αποστολή να αναζητήσει στη θάλασσα του νησιού τους μια βυθισμένη πολιτεία.
Τα σχέδιά τους ανατρέπονται όταν ένα ατύχημα ακινητοποιεί τον Πέτρο, που, απομονωμένος στο δωμάτιό του, συνεχίζει να προγραμματίζει εξ αποστάσεως τον Εξερευνητή. Μια ξεχωριστή σχέση, κάτι σαν φιλία, αναπτύσσεται ανάμεσα στον έφηβο και στο ρομπότ.
Την ίδια περίοδο, άγνωστοι κακοποιοί επιχειρούν για δικούς τους σκοπούς να κλέψουν το υψηλής τεχνολογίας δημιούργημα. Ο Εξερευνητής προσπαθεί να ξεφύγει. Αξιοποιώντας τις σχεδόν ανθρώπινες ιδιότητες με τις οποίες τον έχει εξοπλίσει ο Πέτρος, ακολουθεί μια απρόβλεπτη πορεία, που οδηγεί πολύ πιο μακριά από την αναζήτηση της χαμένης πολιτείας…

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τις δυνατότητες και τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Λένα Καπνιά-Αραποστάθη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσικομαθηματικά στην Αθήνα και Πληροφορική στην Τουλούζη της Γαλλίας. Δίδαξε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Λεόντειο και στο Αρσάκειο. Έχει γράψει και εικονογραφήσει δύο παιδικά βιβλία προγραμματισμού, Μαθαίνω τη γλώσσα BΑSIC και Μαθαίνω τη γλώσσα LOGO, άρθρα για εφημερίδες, περιοδικά και επιστημονικές ημερίδες, καθώς και εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά.
Το πρώτο της μυθιστόρημα, Δίπλα στην ίδια θάλασσα, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος το 2010. Το ρομπότ των βράχων είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.