«Το τραγούδι της Σουζάνας», Στίβεν Κινγκ - «Song of Susannah», Stephen King .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Το τραγούδι της Σουζάνας», Στίβεν Κινγκ – «Song of Susannah», Stephen King

Ένα θα σας πω… είναι λιγάκι καλύτερο από το πρώτο βιβλίο… αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Γράφει: Matia Gr
«Το τραγούδι της Σουζάνας», Στίβεν Κινγκ – «Song of Susannah», Stephen King

Το τραγούδι της Σουζάνας

Ήταν Σεπτέμβριος του 2005 όταν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα -από τις εκδόσεις Bell- το έκτο βιβλίο της μυθιστορηματικής σειράς «Ο Μαύρος Πύργος – The Dark Tower», του Στίβεν Κινγκ – Stephen King. Όπως και στα προηγούμενα την μετάφραση υπογράφει ο Μιχάλης Μακρόπουλος. Ο τίτλος, δε, του βιβλίου είναι «Το τραγούδι της Σουζάνας – Song of Susannah»

Υπόθεση βιβλίου

Μετά τη νικηφόρα μάχη επί των Λύκων της Κάλα Μπριν Στέρτζις, το κα-τετ του Ρόλαντ σπάει σε τρία κομμάτια!

Η Σουζάνα -με το φιλαράκο και τη Μία που έχει καταλάβει το σώμα της- περνούν από την μαγική πόρτα στη Νέα Υόρκη του 1999, έχοντας μαζί τους και την 13η σφαίρα… την Μαύρη!

Οι υπόλοιποι προσπαθούν να ανοίξουν την προαναφερθείσα πόρτα -με τη βοήθεια μιας κλειστής σέκτας ανθρώπων- μιας και δεν έχουν την Σφαίρα που έκανε αυτό ακριβώς το πράγμα. Τα καταφέρνουν μεν, αλλά χωρίζονται κι εκείνοι…

Ο Τζέικ με τον πατέρα Κάλαχαν ακολουθούν τα βήματα της Σουζάνας, ενώ ο Ρόλαντ με τον Έντι μεταφέρονται στο Μέιν του 1977… το μέρος όπου ζει ο Στίβεν Κινγκ!

Τι θα συμβεί σε κάθε ένα από τα μέρη του διασπασμένου κα-τετ; Θα το μάθετε όταν διαβάσετε το βιβλίο. Ένα είναι πάντως γεγονός… ο Πύργος πλέον είναι πάρα μα πάρα πολύ κοντά!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Ο! Τιμημένη μπυροκοιλιά των απανταχού βαρελοφρόνων! Συ, όπου πιάνεις χώρο χωρίς καμία χρησιμότητα, χωρίς καμιά ουσία!

Όχι δεν τρελάθηκα! Απλά, το έκτο βιβλίο της σειράς, «Το τραγούδι της Σουζάνας», είναι μια τεράστια λογοτεχνική μπυροκοιλιά! Υπερβολές; Καθόλου!

Ναι, ξέρω… ο μύθος πάει λίγο -ελάχιστα όμως- παρακάτω, κάποια νέα κομμάτια μπαίνουν στο παζλ, αλλά…

Ένα θα σας πω… είναι λιγάκι καλύτερο από το πρώτο βιβλίο… αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Να το διαβάσετε; Ε, μπορείτε να κάνετε κι αλλιώς; Αν πάτε κατευθείαν στο έβδομο θα έχετε κενά… οπότε… πάρτε μια βαθιά ανάσα, ξεκινήστε το και ευτυχώς θα το τελειώσετε γρήγορα, είναι περίπου 400 σελίδες.

Για να πάρετε κουράγιο θα σας πω ότι το έβδομο -το διαβάζω αυτές τις μέρες- είναι εξαιρετικό. Επίτηδες το κάνει βρε ο Στίβεν Κινγκ… μας ξενερώνει με κάποιο για να απολαύσουμε περισσότερο το επόμενο… χαχαχα

Άντε καλό διάβασμα και… κουράγιο!!!

Οπισθόφυλλο:

Στο προτελευταίο βιβλίο του έπους του Μαύρου Πύργου, μια σειρά από αποκαλύψεις
ρίχνουν κάποιο φως στο μυστήριο της αναζήτησης που έχει καθορίσει
τη ζωή του Ρόλαντ Ντεσέιν και των κα-τετ του.
Όταν η Σουζάνα Ντιν μεταφέρεται μέσα από μια μαγική πόρτα από την Κάλα Μπριν Στέρτζις στη Νέα Υόρκη του 1999, ο δαίμονας-μητέρα, η Μία, που έχει καταλάβει το σώμα της, έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να γεννήσει το παιδί της σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία του Μανχάταν, σύμφωνα με τις εντολές του σατανικού Πορφυρού Βασιλιά.
Ο Τζέικ, ο πατέρας Κάλαχαν και ο Όρι σπεύδουν να την ακολουθήσουν, προσπαθώντας να αποτρέψουν μια πράξη που θα επιτάχυνε την καταστροφή του Μαύρου Πύργου και, στη συνέχεια, όλων των παράλληλων κόσμων. Στο μεταξύ, ο Ρόλαντ και ο Έντι “πέφτουν” στο Μέιν, το καλοκαίρι του 1977, έναν κόσμο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ειδυλλιακός, μα δεν είναι. Πρώτα απ’ όλα, είναι εντελώς πραγματικός και οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω τους. Κι ύστερα, εκεί ζει ο συγγραφέας ενός μυθιστορήματος με τον τίτλο “Σάλεμ’ς Λοτ”, που σοκάρεται αντικρίζοντάς τους όσο κι αυτοί από εκείνον…
Και ο Πύργος είναι πια πολύ κοντά…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Μαύρος Πύργος 6 – Το τραγούδι της Σουζάνας
The Dark Tower 6 – Song of Susannah

Συγγραφέας

Στίβεν Κινγκ
Stephen King

Μεταφραστής

Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Bell

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2005

Αριθμός σελίδων

448

ISBN

978-960-620-481-4

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.