«Φον ο Φοβερός», Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Φον ο Φοβερός», Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Με έντονα χρώματα, υπέροχη εικονογράφηση, καινοτόμο περιεχόμενο και αφθονία τροφής για σκέψη, το «Φον ο Φοβερός» είναι ένα καταπληκτικό παιδικό ανάγνωσμα.

Γράφει: Matia Gr
«Φον ο Φοβερός», Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Φον ο Φοβερός

Το εικονογραφημένο βιβλίο «Φον ο Φοβερός» είναι ένα υπέροχο δημιουργικό ανάγνωσμα που απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω. Μπορείτε να το διαβάσετε αλλά μπορείτε -χάρη στο QR Code που θα βρείτε στις πρώτες του σελίδες- και να το ακούσετε! Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σε μια μεγάλου σχήματος προσεγμένη έκδοση. Συγγραφέας του είναι η Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου και εικονογράφος του η Αιμιλία Κονταίου.

Υπόθεση βιβλίου

Ο Φον ο φοβερός είναι αρχαίος, μαγικός! Έχει άπειρα πρόσωπα, ονόματα, μορφές και διαρκώς αλλάζει. Το μόνο που είναι σταθερό στον Φον τον φοβερό και δεν τον αφήνει ποτέ, είναι ο λόξιγκάς του! Είναι που… όλοι τον σκέφτονται και όλοι τον μελετάνε.

Κατά τα άλλα… τι να λέμε; Είναι τρομακτικός, τόσο που μερικές φορές τρομάζει κι ο ίδιος όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη! «Μα… πως γίνεται να αλλάζει συνέχεια;» θα μου πείτε, και δεν σας αδικώ. Τι να κάνει ο φοβερός Φον; Όλοι του δίνουν τη μορφή του φόβου τους! Δεν προλαβαίνει να μετρήσει καλά καλά τα χέρια, πόδια, μάτια, κεφάλια του και… νέα εμφανίζονται που τον κάνουν ακόμη πιο τρομακτικό! Τον φαντάζεστε;

Η μαμά του τον καμαρώνει… 


– Φτου σου, αγόρι μου, που τους κάνεις όλους να τρέμουν!

Ναι, έχει και σόι ο Φον!


Αδέρφια μου η Τρομάρα, η Φοβέρα, η Παγωμάρα.
Μητέρα μου η Τρέλα και ξάδερφός μου ο Πανικός.

Ζει μέσα στο μυαλό μεγάλων και μικρών, τους κάνει όλους να παραλύουν, να τρέμουν και να ιδροκοπούν. Ποιος; Να, αυτός! Ο Φον Φόβος! Αυτός έχει τη δύναμη να τα κάνει όλα αυτά. Νομίζεις ότι είναι πανίσχυρος; Ευτυχώς δεν είναι! Έχει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που αν μαθευτεί, τότε ο Φον Φόβος θα εξαφανιστεί!

Το τι, το πως, το γιατί ράγισε μια μέρα -και σε μια στιγμή- η καρδιά του Φον Φόβου και φυσικά το μυστικό του, θα τα μάθετε με κάθε λεπτομέρεια όταν διαβάσετε το μοναδικό βιβλίο «Φον ο Φοβερός»!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Η συγγραφέας Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου, με πανέξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν τι είναι ο φόβος καθώς και πως μπορούν να κατανικήσουν και να απαλλαγούν από τις διάφορες φοβίες τους. Ακόμα, τους γνωστοποιεί ότι δεν είναι μόνα, πως κι άλλα παιδιά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην ίδια θέση, και τα βοηθάει να πούνε «Φόβοι, τέλος».

Από την πρώτη σελίδα κεντρίζει την περιέργεια των μικρών αναγνωστών και συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον να τους παρουσιάζει τον Φον Φόβο και τον… φόβο του!

Με έντονα χρώματα, υπέροχη εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου, καινοτόμο περιεχόμενο και αφθονία τροφής για σκέψη, το «Φον ο Φοβερός» είναι ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. Είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο -σκέτο ποίημα- με τραγουδιστή γραφή που θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά που μαθαίνουν να σκέπτονται.

Με σύμμαχο αυτό το πρωτότυπο βιβλίο οι γονείς θα μπορέσουν να δείξουν στα παιδιά τους τι είναι ο φόβος, πως να τον νικήσουν και πως να μην τον αφήσουν να επηρεάσει τη ζωή τους, εκτός ίσως από τις περιπτώσεις που λειτουργεί σαν “καμπανάκι” μπροστά σε έναν επερχόμενο κίνδυνο.

Γι’ αυτούς τους λόγους, και όχι μόνο, το εξαιρετικό βιβλίο «Φον ο Φοβερός» θα πρέπει να έχει τη θέση του σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!!!

Οπισθόφυλλο:

Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου.
Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα.
Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά.
Να είναι καλά ο Γιάννης.
Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη. Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ.
Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι.
Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις.
Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή…
Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή.
Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν… Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.
Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα. Το ξέρεις. Φον…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Φον ο Φοβερός

Συγγραφέας

Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Εικονογράφηση

Αιμιλία Κονταίου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2017

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-960-563-181-9

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.