Πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι από μανταλάκια .: Διάφορα .: Ματιά
 

Πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι από μανταλάκια

Ένα γιορτινό πολύχρωμο στεφάνι με υλικά που βρίσκονται και αγοράζονται εύκολα μας προτείνει αυτή η Χριστουγεννιάτικη κατασκευή.

Γράφει: Matia Gr
Πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι από μανταλάκια

Πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι από μανταλάκια

Πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι από μανταλάκια

Θα χρειαστούμε:
40 περίπου ξύλινα μανταλάκια
1 κρεμάστρα συρμάτινη (καθαριστηρίου)
Θερμόκολλα και πιστόλι
1 φιόγκος (ή πολύ χοντρή κορδέλα για να τον φτιάξουμε)
Πολύχρωμες υφασμάτινες κορδέλες (περίπου 6 μέτρα κορδέλα συνολικά, δηλαδή 1 μέτρο από κάθε σχέδιο)
Αναπτήρας

Κατασκευή:
Λυγίζουμε την κρεμάστρα και της δίνουμε κυκλικό σχήμα. Δοκιμάζουμε πόσα μανταλάκια θα χρησιμοποιήσουμε (πόσο πυκνά θα τα τοποθετήσουμε). Κόβουμε ελάχιστα πιο μεγάλη από το μανταλάκι μια κορδέλα και κοιτάζουμε αν ξεφτίζει εύκολα. Εάν ναι, περνάμε στιγμιαία την φλόγα του αναπτήρα και από τις στενές πλευρές της. Τώρα θα πρέπει η κορδέλα
μας να είναι όσο το μανταλάκι. Κόβουμε λίγες λίγες όλες τις κορδέλες και τις “στερεώνουμε”. Στη συνέχεια βάζουμε με το πιστόλι θερμόκολλα στο πλαϊνό μέρος από κάθε μανταλάκι και κολλάμε πάνω του ένα κομμάτι από την κορδέλα. Αποφασίζουμε αν τα χρωματιστά πλέον μανταλάκια μας θα έχουν συγκεκριμένο επαναλαμβανόμενο μοτίβο ή όχι. Ανοίγουμε ένα ένα τα μανταλάκια και τα κολλάμε με θερμόκολλα πάνω στο στεφάνι της κρεμάστρας. Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας μπροστά από το άγκιστρο της κρεμάστρας τον φιόγκο μας και το πολύχρωμο γιορτινό στεφάνι με μανταλάκια είναι έτοιμο να στολίσει την πόρτα μας ή το δωμάτιό μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.