Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών .: Διάφορα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών

Βαφουμε τα πασχαλινά αυγά με φυσικά προϊόντα…

Γράφει: Matia Gr
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών

Μπορούμε να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με φυσικά προϊόντα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τις συνθετικές βαφές του εμπορίου. Το χρώμα ίσως να μην είναι τόσο έντονο όσο με αυτές αλλά σίγουρα είναι πιο υγιεινό και πιο πρωτότυπο. Ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να βάψουμε τα αυγά μας θα χρειαστούμε τα ανάλογα υλικά:

Για να τα βάψουμε βαθιά κόκκινα θα χρειαστούμε κοκκινογούλια (το κάτω μέρος των παντζαριών).
Για ανοιχτό κόκκινο, παπαρούνες.
Για μωβ, βιολέτες.
Για κίτρινο, ζαφορά ή άχυρο ή φύλλα αμυγδαλιάς.
Για πράσινο, μαϊντανό.
Για μελί, φλούδες ξερών κρεμμυδιών.
Για πορτοκαλί, σκόνη τσίλι ή πάπρικα

Αφήνουμε τα αυγά εκτός ψυγείου από την προηγούμενη ημέρα για να μη σπάσουν βράζοντας. Την επομένη λοιπόν, σε μια παλιά κατσαρόλα (για να μη «βάψει») βάζουμε νερό. Ανάλογα με το πλήθος των αυγών που θέλουμε να βάψουμε και το χρώμα, προσθέτουμε ικανή ποσότητα από το αντίστοιχο φυσικό υλικό βαφής. Αφού το αφήσουμε και πάρει αρκετές βράσεις ώστε να δώσει το ανάλογο χρώμα στο νερό, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσουν και τα βράζουμε. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Όταν στεγνώσουν από την πάνω πλευρά, προσεκτικά τα γυρίζουμε ώστε να στεγνώσουν και από την άλλη. Μπορούμε όταν στεγνώσουν να τα κάνουμε να γυαλίσουν αν με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε λάδι τα περάσουμε γύρω – γύρω.

Καλή Ανάσταση!

Δείτε το αφιέρωμα της Ματιάς για την Μεγάλη Σαρακοστή, την Μεγάλη Βδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα, κάνοντας κλικ εδώ!

Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών

  Χαριτωμένοι τάρανδοι
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
Οικολογικό βάψιμο Πασχαλινών αυγών
-->

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.