Ματιά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του ιδανικού κρεβατιού (Μέρος Α)

Το κρεβάτι μας είναι το μοναδικό έπιπλο στο οποίο περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την επιλογή ενός τόσο σημαντικού μέρους της ζωής μας στην τύχη! Οι παρακάτω ερωτήσεις […]

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του ιδανικού κρεβατιού (Μέρος Α)

Το κρεβάτι μας είναι το μοναδικό έπιπλο στο οποίο περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την επιλογή ενός τόσο σημαντικού μέρους της ζωής μας στην τύχη! Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή ώστε να απολαμβάνετε τον ύπνο σας.

1. Τι στυλ σας ταιριάζει;
Βρείτε το είδος ξενοδοχείου που σας αρέσει: είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο με λιτή επίπλωση ή ένα αρχοντικό με κρεβάτια με ουρανό; Στην κρεβατοκάμαρα η επιλογή του στυλ είναι σημαντική, και το κρεβάτι αποτελεί συνήθως το κέντρο του χώρου και το μεγαλύτερο έπιπλο σε αυτόν. Εάν επιθυμείτε μια απλή κρεβατοκάμαρα, προσανατολιστείτε προς τα μοντέρνα κρεβάτια, με ξύλινο, δερμάτινο ή σουέτ κεφαλάρι. Για τους πιο ρομαντικούς, τα σιδερένια κρεβάτια είναι ίσως η καλύτερες επιλογές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του ιδανικού κρεβατιού (Μέρος Α)

2. Ποιο το βέλτιστο μέγεθος για το κρεβάτι σας;
Υπάρχει πληθώρα μεγεθών κρεβατιών κάνοντας την προσεκτική εκλογή του κατάλληλου αναγκαστική ενέργεια. Ένα στρώμα με πλάτος 1,40 μέτρα δεν είναι αρκετό για να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες. Εάν το υπνοδωμάτιό σας το επιτρέπει, η καλύτερη επιλογή είναι τα 1,60 μέτρα πλάτος, ενώ το πλάτος 1,80 είναι ακόμα πιο άνετη επιλογή. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατοστά μακρύτερο από τον πιο ψηλό χρήστη του, άρα τα στρώματα με μάκρος 2,00 μέτρα είναι οι συνήθης επιλογή. Οι διαστάσεις που αναφέρονται αφορούν το στρώμα και όχι το κρεβάτι. Για να είστε σίγουροι ότι το κρεβάτι σας είναι ότι πρέπει για την κρεβατοκάμαρά σας και ότι σας αφήνει αρκετό χώρο για να μετακινήστε στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό μέγεθος του κρεβατιού.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του ιδανικού κρεβατιού (Μέρος Α)

3. Ποιο το μέγεθος του δωματίου σας;
Το μέγεθος του κρεβατιού πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν όχι μόνο τους χρήστες του αλλά και του μεγέθους της κρεβατοκάμαρας. Σε μεγάλο δωμάτιο, ένα πολυτελές έπιπλο με κολώνες θα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εάν το στυλ σας είναι πιο μοντέρνο και απλό, μπορείτε να διαλέξετε ένα κρεβάτι τύπου πλατφόρμα με μεγάλο κεφαλάρι, μονοκόμματο με τα κομοδίνα και φωτιστικά ενσωματωμένα. Για τα μικρού μεγέθους δωμάτια μια επιλογή που μειώνει το χώρο του κρεβατιού είναι να διαλέξετε ένα υπόστρωμα στο οποίο του προσθέτετε το κεφαλάρι που προτιμάτε. Μεγάλο όφελος σε αυτή την περίπτωση είναι ο αποθηκευτικός χώρος που συχνά προσφέρουν αυτά τα κρεβάτια κάτω από το στρώμα. Εάν πάλι θέλετε το κεφαλάρι να έχει το μικρότερος δυνατός μέγεθος, καλύτερα να διαλέξετε ένα σιδερένιο κρεβάτι.

Ευχαριστούμε πολύ το κατάστημα επίπλων Κοσμείν για το παραπάνω κείμενο.
ΚΟΣΜΕΙΝ
Ιερά οδός 313
Αιγάλεω
12244, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-5316703
Web: http://www.kosmin.gr/

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα