Προς "κουρασμένους" λόγω Covid .: Άρθρα - Μελέτες .: Ματιά
 

Προς “κουρασμένους” λόγω Covid

Αν θέλετε η ζωή σας να επανέλθει στην κανονικότητα, σεβαστείτε την πανδημία…

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Προς “κουρασμένους” λόγω Covid

Γράφει: GiovannaCh

Τυγχάνει να ταλαιπωρούμαι εδώ και 2 χρόνια από σπάνια και σοβαρή ασθένεια. Παίρνω κορτιζόνη και έχω πολλούς περιορισμούς στην καθημερινή μου ζωή. Άρχισα να φοράω μάσκα έναν χρόνο προτού ξεσπάσει η πανδημία και θα εξακολουθήσω όταν με το καλό εσείς θα τις πετάξετε.

Όσοι ταλαιπωρούνται από ασθένειες που αλλάζουν την ζωή τους δεν έχουν την πολυτέλεια να πουν “κουράστηκα” αλλά παλεύουν νύχτα μέρα για να προσαρμόσουν την ποιότητα ζωής τους όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτή που είχαν. Οι γιατροί ποτέ δεν τους λένε “ξέρω ότι σε κούρασα, φάε ό,τι θες, σταμάτα τα φάρμακα, δεν θα σου κουνάω πια το δάχτυλο”. Σου λένε “δεν έχεις επιλογή”. Ψυχρά και επιτακτικά.

Και σιγά σιγά το παίρνεις απόφαση. Και μαθαίνεις να χαίρεσαι τη ζωή σου όπως εξελίχθηκε, μαθαίνεις να υπακούς τους κανόνες που η ζωή σου έθεσε, μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι και να γίνεσαι πιο υπομονετικός άνθρωπος. Μαθαίνεις τέλος να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και να εμπνέεσαι μέσα από αυτά για τον καινούργιο δρόμο που διανύεις.

Εγώ δεν έχω επιλογή, εσείς όμως οι “κουρασμένοι” από τον covid έχετε. Και ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί δεν διαφυλάττετε ως κόρην οφθαλμού αυτήν την ευκαιρία να μην αρρωστήσετε. Να μην νοσηλευτείτε. Να μην πάρετε φάρμακα. Να μη χειρουργηθείτε. Να μην γεμίσετε με “πεταλούδες” τα χέρια σας που σπάνε η μία μετά την άλλη κι άντε πάλι “να βρούμε φλέβα”.

Φωνάζετε για ΜΕΘ. Θέλετε, ειλικρινά, ένα κρεβάτι εκεί; Εγώ δεν θέλω. Δεν θέλω καν να φτάσω μέχρι εκεί. Γιατί είναι ήδη Γολγοθάς πολύ νωρίτερα. Η πανδημία είναι μια “ασθένεια” που μπορείτε να προλάβετε. Γιατί προκαλείτε τόσο την μοίρα σας; Τη δική σας και των άλλων; Για μια μαγκιά; Για μια ξεροκεφαλιά;

Έχετε μια ευκαιρία κάνοντας υπομονή. Έχετε διέξοδο κάνοντας υπομονή. Εγώ, παρ’ ότι κάνω και θα κάνω υπομονή, δεν έχω. Όσο για την οικονομική πλευρά, δεν είμαι εισοδηματίας. Αναγκάστηκα να αλλάξω μια επικερδή καριέρα, συνθήκες ζωής, προσαρμόστηκα σε χαμηλές αμοιβές, και προχωρώ.

Αγαπητοί, “κουρασμένοι” του covid, μη σπαταλάτε το πρόνομιό σας. Είναι πολύτιμο. Αν θέλετε η ζωή σας να επανέλθει στην κανονικότητα, σεβαστείτε την πανδημία, όπως θα σεβόσασταν κάθε σοβαρή ασθένεια που θα προέκυπτε στη ζωή σας από τη μια στιγμή στην άλλη. Εύχομαι σε όλους υγεία. Κουρασμένους και μη.

Για όσους παρεξήγησαν. Δεν θέλω να περάσετε ό,τι περνάω εγώ. Το αντίθετο.

Οι ασθενείς στις βαριές διαγνώσεις έχουν 2 επιλογές
1) Πειθαρχούν στις συστάσεις και προσαρμόζονται.
2) Δυστυχούν αρνούμενοι.

Ως κοινωνία έχουμε επιλέξει το δεύτερο. Εύχομαι να αντιληφθείτε το αδιέξοδο.

GiovannaCh

https://twitter.com/GiovannaCh5/status/1375746268220297218

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα