Ματιά

Bring Them Back

Πατήστε “Μου αρέσει” στη Ματιά στο Facebook Καταθέστε την διαδικτυακή ψήφο σας στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και την επανένωση του μνημείου. Μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από τις […]

Bring Them Back

Bring Them Back

Καταθέστε την διαδικτυακή ψήφο σας στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και την επανένωση του μνημείου. Μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε από τις Βάλια και Άσπα Παπαδημητρίου.

http://www.bringthemback.org

Από την ιστοσελίδα μεταφέρουμε:

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα “BRING THEM BACK!” και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.

Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.

Το “BRING THEM BACK!” αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

Οι πρωτεργάτες του Bring Them Back δημιούργησαν και ένα video με το οποίο παρουσιάζουν την ιστορία της κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα με ένα μοναδικό και έξυπνο τρόπο.

Κάνε κλικ εδώ: http://www.bringthemback.org και κατέθεσε την ψήφο σου συμπληρώνοντας το email σου στο ειδικό κουτάκι στο δεξιό τμήμα της σελίδας (μην ξεχάσεις να κάνεις confirm το email που θα λάβεις ώστε να καταχωρηθεί η ψήφος σου).

Οι Έλληνες, όταν ενωθούν, κάνουν θαύματα και το Bring Them Back θα αποτελέσει άλλη μία απόδειξη γι’ αυτό!

Ν.Π.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Internet