Λήμνος, Λέσβος, Κως και Ρόδος στο τουρκικό στόχαστρο! .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λήμνος, Λέσβος, Κως και Ρόδος στο τουρκικό στόχαστρο!

Η ισλαμιστική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak δημοσίευσε άρθρο που φανερώνει τις τουρκικές προθέσεις και απειλεί ανοικτά τα νησιά μας

Γράφει: E Α
Λήμνος, Λέσβος, Κως και Ρόδος στο τουρκικό στόχαστρο!

Το πρωτοσέλιδο άρθρο της Yeni Safak

Ευθεία απειλή προς τα νησιά του Αιγαίου εξαπόλυσε η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak (Νέα Αυγή). Σε άρθρο με τίτλο “Δώστε λογαριασμό για το Αιγαίο” και υπότιτλο “πρώτος στόχος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου” η Yeni Safak καθιστά σαφείς τους επόμενους στόχους της Τουρκίας: περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και σαφείς απειλές για τα νησιά Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο, όπως φαίνεται και στο σχετικό χάρτη.

Λήμνος, Λέσβος, Κως και Ρόδος στο τουρκικό στόχαστρο!

Στο άρθρο, που κατ’ επανάληψη περιγράφει τους Έλληνες ως πειρατές, γράφει ότι “το Oruc Reis κάνει έρευνες στην ΑΟΖ της Τουρκίας” και ότι “οι Έλληνες έχουν εξοπλίσει σαν αστακούς τα νησιά, καταπατώντας της Διεθνείς Συνθήκες”. Διευθυντής της εφημερίδας είναι άνθρωπος του Ερντογάν και επανειλημμένα έχει “προβλέψει” (ή ανακοινώσει αν προτιμάτε) με άρθρα της τα επόμενα βήματα της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας έρευνας του Oruc Reis.

Η Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan)

Το σύνολο σχεδόν του Τουρκικού Τύπου σιγοντάρει τον Ερντογάν έχοντας υιοθετήσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Με τον όρο Γαλάζια Πατρίδα οι Τούρκοι περιγράφουν ως πατρογονική τους εστία το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, στο οποίο απαιτούν πλήρη δικαιώματα. Εκτός από τις επεκτατικές φιλοδοξίες του ¨Σουλτάνου” Ερντογάν, τουρκικά άρθρα αναφέρουν συχνά ότι η Ελλάδα “βρίσκεται σε πανικό”, ακόμη και σε σχόλια για το πρόσφατο διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας (Mavi Vatan) περιγράφηκε πρώτη φορά το 2006 στο βιβλίο του ναυάρχου Cem Gurdeniz.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα