Καταδίωξαν τουρκικό υποβρύχιο προς Σούνιο. Ελληνικό υποβρύχιο και Oruc Reis .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καταδίωξαν τουρκικό υποβρύχιο προς Σούνιο. Ελληνικό υποβρύχιο και Oruc Reis

Απέτυχε τουρκικό υποβρύχιο να προσεγγίσει το Σούνιο. Κατέστρεψε τα καλώδια του Oruc Reis ελληνικό υποβρύχιο.

Γράφει: E Α
Καταδίωξαν τουρκικό υποβρύχιο προς Σούνιο. Ελληνικό υποβρύχιο και Oruc Reis

Τουρκικό υποβρύχιο επιχείρησε να προσεγγίσει το Σούνιο και απέτυχε

Ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζουν τις κινήσεις κλιμάκωσης της έντασης σε πολλές περιοχές του Αιγαίου.

Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Preveze (Type 209/1400) εντόπισαν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την Πέμπτη 13 Αυγούστου να κατευθύνεται προς την Εύβοια. Στη συνέχεια πέρασε το στενό του Καφηρέα, ανάμεσα στην νοτιοανατολική Εύβοια και στην Άνδρο, και επιχείρησε να προσεγγίσει τις ακτές της Ανατολικής Αττικής (Σούνιο).

Δύο ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου ανέλαβαν τον ακριβή εντοπισμό και την καταδίωξη του τουρκικού υποβρυχίου.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πλοία του Ελληνικού Ναυτικού “συνόδεψαν” το τουρκικό υποβρύχιο εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Παρασκευή και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν τουρκικά υποβρύχια από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κοντά στη Ρόδο και στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες του περίπου 8 υποβρύχια του Τουρκικού Ναυτικού κινούνται στο Αιγαίο. Ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου και μονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σαρώνουν συνεχώς το Αιγαίο.

Ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τα καλώδια του Oruc Reis

Σήμερα 16 Αυγούστου, ΜΜΕ στη Ρωσία προέβησαν σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Ελληνικό υποβρύχιο έφτασε κάτω από το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων και έκανε ζημιά στα καλώδια.

Ενώ οι Τούρκοι στις 13 Αυγούστου επιχειρούσαν να εμβολίσουν την φρεγάτα Λήμνος, ένα ελληνικό υποβρύχιο έφτασε κάτω από το Oruc Reis, χωρίς οι Τούρκοι να το έχουν πάρει χαμπάρι, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Το ελληνικό υποβρύχιο παρέσυρε τα καλώδια που προσπαθούσαν να απλώσουν οι Τούρκοι για σεισμολογικές έρευνες, και κατέστρεψε μεγάλο μέρος τους. Τότε στο Oruc Reis επικράτησε πανικός, καθώς αρχικά πίστεψαν ότι δέχτηκαν χτύπημα από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.

Αυτό εξηγεί την προσωρινή επιστροφή στο λιμάνι του Oruc Reis – προφανώς ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά το κύτος του σκάφους. Επίσης ταιριάζει και με την οργισμένη εμφάνιση του Ερντογάν, που μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωνε ότι η Τουρκία θα απαντήσει αποφασιστικά εάν πληγεί το Oruc Reis.

Μένει μόνο να μάθουμε για ποιους λόγους είχε αυτή την εμφάνιση στο διάγγελμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Κατάλαβε άραγε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε κανένα σύμμαχό της, όπως δηλώνει επανειλημμένα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής;

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα