Τα μυστικά του δάσους - Into the woods - 2014 .: Cinema .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τα μυστικά του δάσους – Into the woods – 2014

Μοναδικές ηλιαχτίδες στο μουντό τοπίο της ταινίας, οι ερμηνείες της Meryl Streep -θεά- και του Johnny Depp -καταπληκτικός- στους ρόλους της Μάγισσας και του Λύκου αντίστοιχα.

Γράφει:

Τα μυστικά του δάσους

Διάρκεια:
125 λεπτά

Υπόθεση

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό χωριό κοντά σε ένα μεγάλο δάσος. Ο φούρναρης και η φουρνάρισσα του οικισμού αυτού ήταν δύο καλοσυνάτοι και χαρούμενοι άνθρωποι. Μοναδική τους στενοχώρια, το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κάνουν ένα παιδάκι, κάτι που θα ολοκλήρωνε την ευτυχία τους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Χμ… η κατάρα μιας μάγισσας ευθύνεται! Μιας μάγισσας που ήθελε να τιμωρήσει τον πατέρα του φούρναρη, επειδή μπήκε στον κήπο της και της έκλεψε τα μαγικά της φασόλια. Τώρα, χρόνια αργότερα από την ημέρα που καταράστηκε εκείνο το σπιτικό, δίνει την δυνατότητα στο άτεκνο ζευγάρι να αποκτήσουν παιδί. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να πάνε στο δάσος και να της φέρουν -μέσα σε τρεις ημέρες- τέσσερα συγκεκριμένα αντικείμενα. Μια κάπα κόκκινη σαν το αίμα, ένα γοβάκι στο χρώμα του χρυσού, μια αγελάδα λευκή σαν το γάλα και μια πλεξούδα μαλλιά κίτρινα σαν το καλαμπόκι. Θα καταφέρουν να τα βρουν; Και αν ναι, το λύσιμο της κατάρας θα τους φέρει ένα παιδάκι μαζί με την πολυπόθητη ευτυχία;

Κριτική και εντυπώσεις

Ένα παραμύθι για μεγάλους, δοσμένο ως μιούζικαλ είναι η ταινία «Τα μυστικά του δάσους – Into the woods». Το σενάριο είναι του James Lapine ενώ την μουσική υπογράφουν οι James Lapine και Stephen Sondheim. Συνήθως τα παραμύθια είναι αρεστά σε όλους, αλλά το συγκεκριμένο έχει θεματάκια. Στην ιστορία συνυπάρχουν η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Τζακ και η φασολιά, η Ραπουνζέλ, μία Μάγισσα, δύο πρίγκιπες, ένας λύκος, ένας φούρναρης και μία φουρνάρισσα. Μπορεί κάποιοι να βρουν γοητευτική αυτή την ανάμιξη των ιστοριών. Προσωπικά την βρήκα φορτωμένη υπερβολικά και σε συνδυασμό με τα τραγούδια, αφόρητα βαρετή. Μοναδικές ηλιαχτίδες στο μουντό αυτό τοπίο οι ερμηνείες της Meryl Streep -θεά- και του Johnny Depp -καταπληκτικός- στους ρόλους της Μάγισσας και του Λύκου αντίστοιχα.
Η ταινία έχει προταθεί για τρία Όσκαρ 2015: Β’ Γυναικείου Ρόλου (Meryl Streep), Καλύτερα Κοστούμια και Καλύτερη παραγωγή. Τα δύο πρώτα θαρρώ ότι αν τα λάβει, θα τα λάβει δικαίως. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για τον απλό θεατή. Για να απολαύσω δύο εξαιρετικές ερμηνείες και μερικά όμορφα κοστούμια να υποστώ 125 λεπτά βαρεμάρας; Δεν νομίζω!
Α, ξέχασα! Έχει και κάποια μηνύματα, χρήσιμα για μικρούς και μεγάλους, τα οποία έχουν τοποθετηθεί όλα στα τελευταία λεπτά της ταινίας! Και επειδή δεν θα πολυγίνουν κατανοητά αν δείτε μόνο το τέλος της -πονηριά;- αφήστε την μωρέ. Ας πάρουμε αυτά τα μηνύματα από κάποια άλλη ταινία που να βλέπεται χωρίς να σου δημιουργεί αυτοκτονικές τάσεις… υπερβολή μεν, αλλά πραγματικά ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!! Πάμε γι’ άλλα! 🙂

Τα μυστικά του δάσους – Into the woods – Trailer (Greek subs)

INTO THE WOODS (ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ) - TRAILER (GREEK SUBS)INTO THE WOODS (ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ) – TRAILER (GREEK SUBS)

Συντελεστές

Σενάριο

James Lapine

Σκηνοθεσία

Rob Marshall

Ηθοποιοί

Anna Kendrick – Cinderella
Daniel Huttlestone – Jack
James Corden – Baker
Emily Blunt – Baker’s Wife
Christine Baranski – Stepmother
Tammy Blanchard – Florinda
Lucy Punch – Lucinda
Tracey Ullman – Jack’s Mother
Lilla Crawford – Little Red Riding Hood
Meryl Streep – Witch
Simon Russell Beale – Baker’s Father
Joanna Riding – Cinderella’s Mother
Johnny Depp – Wolf
Billy Magnussen – Rapunzel’s Prince
Mackenzie Mauzy – Rapunzel
Annette Crosbie – Granny
Chris Pine – Cinderella’s Prince
Richard Glover – Steward
Frances de la Tour – Giant

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.