Αίσχος οι κλειστές εκκλησίες .: Πίστη .: Ματιά
 

Αίσχος οι κλειστές εκκλησίες

Ο ιερέας που δεν φοβήθηκε την Χούντα, μιλάει για τη σημερινή κατάσταση

Γράφει: Matia Gr
Αίσχος οι κλειστές εκκλησίες

Το Πατριαρχείο Γεωργίας δεν έκλεισε της εκκλησίες στη χώρα τους και οι πιστοί, με προσοχή και με απόσταση άνω των δύο μέτρων μεταξύ τους, μπόρεσαν και προσκύνησαν σήμερα τον Εσταυρωμένο.

Ανοιχτές οι εκκλησίες στη ΓεωργίαΑνοιχτές οι εκκλησίες στη Γεωργία

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση απαγόρευσε μέχρι και τις καμπάνες να ακούγονται, απαγόρευσε την παρουσία πιστών στους ναούς. Ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες μπορούν και πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες. Δηλαδή με τον χρυσό δεν μεταδίδεται ο ιός, αλλά μεταδίδεται με τον Χριστό; Αν είναι δυνατόν.

Ας ακούσουμε όμως τα λόγια του σεβάσμιου λεβίτη.

π. Βασίλειος Βολουδάκης: αίσχος οι κλειστές εκκλησίεςπ. Βασίλειος Βολουδάκης: αίσχος οι κλειστές εκκλησίες

Εκάναμε υπακοή και αφήσαμε τον Χριστό μας μόνο με κάποιους Μαθητάς Του. Όπως και τότε. Και εξήλθαν μετά μαχαιριών και ξύλων να συλλάβουν τους προσκυνητές. Εξαίφνης, η πατρίδα μας εύρε χιλιάδες αστυνομικούς. Οι λαθρέμποροι, οι κακοποιοί, οι φονευταί, οι βιασταί, οι λωποδύτες, επίσημοι και ανεπίσημοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και οι πιστοί εξετάζονται που πάνε, τι θέλουνε τέτοια μέρα.

Ευτυχώς βρέθηκε ένας από τον πολιτικό κόσμο, και αυτός από την πτέρυγα εκείνη που δεν είναι η “δεξιά” του Υψίστου. Βρέθηκε ένας πολιτικός να πει επιτέλους, είναι Μεγάλη Παρασκευή. Αφήστε Επιτάφιο μιλήστε λίγο με το συναίσθημα σας, αφήστε τον εαυτό σας. Να βγουν από τα μπαλκόνια οι πιστοί να δούνε τον Επιτάφιο.

Είναι ένα γεγονός 2.000 ετών και για πρώτη φορά στη δισχιλιετία παρατηρείται αυτό.

Και δυστυχώς βρεθήκαμε επί των ημερών μας να γευτούμε και αυτό το πικρό ποτήριο.

Οι Αρχιερείς και οι άρχοντες του λαού συνήχθησαν επι το αυτό ίνα τον Ιησούν φραγγελώσουσι, ίνα τον Ιησούν φυλακίσουσι, ίνα τον Ιησούν αποκλείσουν από τους πιστούς Του. Άισχος, και στους Αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού, αίσχος.

Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η Ιστορία, δεν θα σβηστεί από την Ιστορία αυτό το αίσχος, αυτή η αγανάκτηση του λαού του Θεού. Θα έρθει η οργή και η κατάρα του Θεού στα κεφάλια όλων εκείνων που αποφάσισαν να στερήσουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου από τους πιστούς, αρκετοί από τους οποίους έκαναν έναν αγώνα επί ένα έτος με τα επιτίμιά τους για να κοινωνήσουν στην Ανάσταση.

Αίσχος! Που κατήντησε η Εκκλησία της Ελλάδος; Αίσχος, ντρέπομαι, απορώ και δεν εξίστατε ο λαός μας έχουν φυλακίσει με απάτη για μία γρίπη. Όλοι το λένε. Τα κανάλια, οι καναλάρχες, οι δημοσιογράφοι αυτά λένε μεταξύ τους και εμάς μας λένε τα ψέματα για να μας κρατάνε φυλακισμένους.

Προβλέπουνε και τον Σεπτέμβριο γρίπη και τα Χριστούγεννα κλειστές εκκλησίες. Όχι κύριοι να μας πάτε φυλακή, να μας πάτε εκεί να τελούμε μέσα στο κελί μας την Θεία Λειτουργία και να απολογηθούμε στο Θεό ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Αίσχος! Έστω την εσχάτη ώρα μετανοήσατε Αρχιερείς και άρχοντες, αλλιώς η οργή του Θεού είναι πάνω από τα κεφάλια σας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα