Δεν την άφησε ο Άγιος να προσκυνήσει .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Δεν την άφησε ο Άγιος να προσκυνήσει

Άγιος Σπυρίδωνας – Δεν την άφησε ο Άγιος να προσκυνήσει!

Δεν την άφησε ο Άγιος να προσκυνήσει

Πριν από 20 και πλέον έτη, είχαμε πάει στην Κέρκυρα και επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Οι προσκυνητές ήταν πολλοί και με ευλάβεια και υπομονή περίμεναν στη σειρά, να έρθει η ώρα για να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Υπήρχε και μια νέα γυναίκα μπροστά μας η οποία, δυστυχώς, ήταν άσεμνα ντυμένη! Όταν πλησιάσαμε για να εισέλθουμε στον χώρο όπου βρίσκεται το άγιο σκήνωμα του μεγάλου αυτού Αγίου, η γυναίκα που προανέφερα προσπάθησε κι αυτή να μπει μέσα στον ιερό αυτόν χώρο! Ο άγιος όμως την εμπόδισε και λιποθύμησε πριν προλάβει να εισέλθει για να προσκυνήσει!

Όλοι οι προσκυνητές συγκλονίστηκαν από την θαυμαστή επέμβαση του αγίου Σπυρίδωνα και το γεγονός αυτό ήταν ένα μάθημα για όλους μας, ότι ο Θεός και οι Άγιοί του απαιτούν από τους πιστούς τον σεβασμό και την σεμνότητα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν επισκέπτονται τα άγια αυτά προσκυνήματα!

Ο μεγάλος αυτός και θαυματουργός Άγιος, ας σκεπάζει την Πατρίδα μας και τους απανταχού της Γης Ορθοδόξους!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής
Εκπαιδευτικός

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.