«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Γράφει: Matia Gr
«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Εισαγωγή

…καὶ ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος Ἁγίου, καὶ ἤρξαντο λαλεῖν ἑτέραις γλώσσαις καθὼς τὸ Πνεῦμα ἐδίδου αὐτοῖς ἀποφθέγγεσθαι…. ἤκουον εἷς ἕκαστος τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ λαλούντων αὐτῶν…. ἐξίσταντο δὲ πάντες καὶ ἐθαύμαζον….πῶς ἡμεῖς ἀκούομεν ἕκαστος τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ ἡμῶν….ἐξίσταντο δὲ πάντες καὶ διηπόρουν…

Πόσοι από τους συμπροσκυνητές, φίλους, μοναχούς, πατέρες, ασκητές και ανθρώπους της διπλανής πόρτας που τους νομίζεις μακριά πάνω σε κάποια βουνά, μέσα σε σπήλαια έζησαν και ζουν το θαύμα της πίστεως μας! Αυτούς τους ανθρώπους που δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να τους συναντήσεις μέσα στην ανυποψίαστη καθημερινότητα των πόλεων και που τυχαία συνάντησες σε κάποιο φιλικό σπίτι, νοσοκομείο, αεροπλάνο ή κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να έχουν να σου πουν κάτι σημαντικό. Αυτοί οι απαρατήρητοι άνθρωποι φαίνεται να εκπέμπουν στην ίδια ουράνια συχνότητα και να έζησαν συγκλονιστικές στιγμές της καθόδου του Αγίου Πνεύματος και αυτού του υπερφυούς, του υπερλόγου σημείου, τις οποίες θέλουν να μοιραστούν με άλλους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι με την χάρη του Παναγίου Δωρεοδότη Θεού, ο απλός άνθρωπος μπορεί να βιώνει συνεχώς αυτό το ασύλληπτο θαύμα μέσα στον χώρο της Αγίας μας Εκκλησίας σαν εκείνους τους Αγίους Μαθητές και Αποστόλους του Χριστού μας! Τους επομένους τοις Αγίοις Πατράσι. Σε μια άλλη διάσταση μπορεί ο άνθρωπος μέσα στην ελεεινότητα του να βιώσει μια προσωπική Πεντηκοστή. Να πλησθεί Πνεύματος Αγίου και χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος όπως εκείνοι οι απλοί και άσημοι ψαράδες ή να συνομιλήσει με τον Κύριο μας σαν άλλος Μωυσής στο όρος Χωρήβ. Τη ιδία διαλέκτω! Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Μαρτυρία δεύτερη

Η σκεπή είχε καταυγαστεί από Άγιο Φως.

Ήταν κατακαλόκαιρο του 2002, αν θυμάται καλά, μια αδελφή μας, η κυρία Τ, όταν σκέφτηκε να κατέβει με άλλες συμπροσκυνήτριες στον Πανάγιο Τάφο. Πρέπει να ήταν Κυριακή, πριν την Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό Ημερολόγιο.

Εκείνο το αυγουστιάτικο βραδάκι θα γινόταν Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο και έτσι αποφάσισαν οι εν Χριστώ αδελφές να πάνε παρέα. Εκείνο το βράδυ χοροστατούσε στη Θ. Λειτουργία ο Δεσπότης κ. Θεοφάνους!

Την ώρα που έψαλλαν το Άγιος ο Θεός, πάνω από το Άγιο Κουβούκλιο έλαμψε τρείς φορές το Άγιο Φώς. Είχε χρώμα γαλαζωπό και εκάλυψε σχεδόν όλο το πλάτος της σκεπής του Αγίου Κουβουκλίου! Τέτοια χαρά δεν είχε αισθανθεί ποτέ ξανά. Όλη η σκεπή, όπως διηγείται, είχε καταυγαστεί από Άκτιστο Άγιο Φως.

Μαρτυρία δέκατη ένατη

Το μέτωπο του Χριστού έσταζε ιδρώτα και αίμα.

Μια νεαρή γυναίκα, που εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα, επισκέφτηκε για Αγία Γη για πρώτη φορά, το 2010. Το περιστατικό που μας διηγήθηκε συνέβη τελείως απροσδόκητα μια μέρα του Μαρτίου στον Πανάγιο Τάφο.

Όποιος έχει επισκεφτεί τον Πανάγιο Τάφο έστω και μια φορά δεν μπορεί να μην αισθανθεί κατάνυξη και δέος. Η εν Χριστώ αδελφή μας, το όνομα της οποίας μου ζητήθηκε να μην κοινολογηθεί για ευνόητους λόγους έζησε ένα μεγάλο θαύμα. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να το μοιραστεί μαζί μου αλλά όταν της είπα ότι ετοιμάζω αυτό το βιβλίο και πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια που δεν είναι άλλη από τον Ιησού Χριστό μας συμφώνησε να το συμπεριλάβω στο βιβλίο με την προϋπόθεση να μην κοινολογήσω τα στοιχεία της. Συμφώνω με την απόφαση κάποιων αδελφών να μην επιθυμούν να ακουστεί το όνομα τους αλλά πολλές φορές αυτό είναι απαραίτητο για να μην σκανδαλιστούν κάποιοι δύσπιστοι αδελφοί μας ότι τους παραμυθιάζουμε. Ωστόσο, για όσους έχουν τις αμφιβολίες τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου έτσι ώστε να έρθουν σε προσωπική επικοινωνία με την αδελφή μας για να πιστοποιήσουν τα λεγόμενα.

Για να επανέλθω στο θαυμαστό περιστατικό που συνέβη στην φίλη και αδελφή όπως μου το διηγήθηκε, όταν μπήκε στον Πανάγιο Τάφο για να προσκυνήσει αισθάνθηκε συντριβή αλλά συνάμα ευγνωμοσύνη για την μεγάλη ευλογία που είχε να έρθει να προσκυνήσει στον τάφο του Ιησού.

Γονάτισε και ένιωσε ένα αίσθημα γαλήνης και τρυφερότητας. Σηκώθηκε όρθια και εξερχόμενη από τον τάφο σάστισε. Αποσβολωμένη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό. Ήταν ολοζώντανος και την κοιτούσε στοργικά. Τα μάτια Του ήταν δακρυσμένα ενώ από τα χέρια Του έτρεχε αίμα από τα σημάδια των ήλων και από το μέτωπο Του έσταζε ιδρώτα και αίμα.

Τρομαγμένη η αδελφή μας από το θέαμα και ξεσπώντας σε λυγμούς κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου σβήνουν οι προσκυνητές τα 33 κεριά τους και γύρισε να Τον αντικρύσει αλλά είχε εξαφανιστεί. Όπως μας αφηγείται η εμφάνιση του Ιησού εκεί έξω από το Ιερό Κουβούκλιο ήταν ένα μεγάλο δώρο για εκείνη που θα το φυλάει σαν θησαυρό μέσα στην καρδιά της.

Μαρτυρία εικοστή έκτη

Έβγαινε Άγιο Φως στο παρεκκλήσιο του Φραγγελώματος

Ο Αγιοταφίτης Πατέρας Σαμουήλ, τον οποία γνώρισα προσωπικά και τον οποίο υπεραγαπώ, το 2010 μας είπε ότι όταν είχε πρωτοέρθει στα Ιεροσόλυμα σαν Αγιοταφίτης, η πίστη του δεν ήταν τόσο θερμή. Ίσως γι’ αυτό ο Θεός επέτρεψε να γίνει μάρτυρας πολλών θαυμάτων που όταν τα διηγείται κλαίει.

Όπως μας διηγήθηκε στην ξενάγηση που μας έκανε στον Ναό της Αναστάσεως, μια μέρα άναβε τα κεριά στο Παρεκκλήσιο του Φραγγελώματος και τσουπ το Άγιο Φως σαν ταινιώδη αστραπή ξεπρόβαλε από την εικόνα που υπάρχει στο κέντρο του παρεκκλησίου και μετά ακολούθησαν πιο πολλές, πιο έντονες.

Εδώ βλέπουμε τον Χριστό αλλά και τον Διάβολο, μας είπε.

Πόσο αλήθεια είναι όλα αυτά που μας είπε… Πόσοι συμπροσκυνητές δεν μας εμπιστεύτηκαν τέτοιες μαρτυρίες και μεις σαν άλλοι Ιουδαίοι δεν πιστεύουμε αλλά βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίες.

Τι να πούμε για την κοπέλα που είδε τον Χριστό εξερχόμενη από τον Πανάγιο Τάφο, με εμφανή τα στίγματα από τα καρφιά και το αίμα να τρέχει; Έπρεπε να τον ψηλαφίσει για να διαπιστώσει ότι ήταν όντως ο Ζωοδότης Ιησούς Χριστός μας που αναστήθηκε την Τρίτη μέρα μετά από την ταφή του; Ή θα αποκρύψουμε και αυτή την αλήθεια;

Μπορεί μέσα από αυτό το βιβλίο να κατηγορηθούμε για υπερβολές όμως τόσοι άνθρωποι γίνανε μάρτυρες θαυμαστών πραγμάτων και από ταπείνωση και μόνο μας παρακάλεσαν να μην κοινολογήσουμε τα ονόματα τους. Δεν θέλω να μιλήσω τόσο για τις δικές μου εμπειρίες σε αυτό το βιβλίο. Έχω καταθέσει ελάχιστα προσωπικά βιώματα, τα οποία σκοπεύω να συμπεριλάβω στον επόμενο τόμο. Έχω όμως επιλέξει να βάλω θαύματα συμπροσκυνητών, φίλων, πατέρων και αδελφών και όλα προς Δόξαν Θεού.

Μαρτυρία εικοστή έβδομη

Ο Διάβολος την απείλησε ότι θα την τιμωρήσει που κατεβάζει κόσμο στα Ιεροσόλυμα.

Η κυρία Σοφία Αθανασοπούλου επισκέφτεται τα Ιεροσόλυμα εδώ και δεκαετίες. Από ό,τι μου είπε στο παρελθόν οργάνωνε δικό της γκρουπ και έρχονταν όλοι μαζί στα αγιασμένα τούτα χώματα. Εγώ είχα την ιδιαίτερη ευλογία και χαρά να την γνωρίσω σε ένα πρόσφατο προσκύνημα και οφείλω να ομολογήσω ότι σάστισα με όσα μου εξομολογήθηκε όταν την παρακάλεσα να μοιραστεί κάποια βιώματα της από την Αγία Γη για να τα βάλω στο βιβλίο. Οφείλω να ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα από όσα μου εκμυστηρεύτηκε και την ευχαριστώ που συναίνεσε στο να δημοσιευτούν οι προσωπικές της μαρτυρίες.

Όπως μου είπε, πριν κατέβει στην Αγία Γη τον Αύγουστο του 2018, ο Διάβολος την απείλησε, λέγοντας της τα εξής:

– Άχ, τι μου έκανες… Δεν φτάνει που ‘χεις άρρωστο παιδί, μου κατεβάζεις και κόσμο στα Ιεροσόλυμα; Θα δεις τι θα σου κάνω εγώ! Δεν θα μου την γλυτώσεις αυτή την φορά.

Η αγαπητή κυρία Σοφία μου είπε ότι κατατρόμαξε από το μένος και την κακία του μισόκαλου. Την έχει απειλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά τούτη την φορά φοβήθηκε πραγματικά.

Η διήγηση της φίλης μας Σοφίας, αποδεικνύει περίτρανα την ιδιαίτερη ευλογία που αποκομίζουν οι προσκυνητές που επισκέφτονται τα αγιασμένα χώματα της Ιερουσαλήμ και των γύρω περιοχών.

Η ουράνια ευωδία συνοδεύει τον προσκυνητή παντού ενώ η παρουσία του Ιησού Χριστού είναι ολοζώντανη σε κάθε βήμα.

Μαρτυρία τεσσαρακοστή πέμπτη

Η Ιεροσολυμίτισσα δάκρυσε

Το 2012, η συμπροσκυνήτρια μου Σοφία Σκορδάλου από την Αίγινα είχε τάξει έναν τενεκέ λάδι στην Παναγιά την Ιεροσολυμίτισσα. Ήταν διακαής πόθος της να βρεθεί στα αγιασμένα χώματα.’Έτσι έκλεισε τα εισιτήρια της με το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ και ανυπομονούσε να εκπληρώσει το τάμα της.

Κατά τον έλεγχο αποσκευών από την Αεροπορική εταιρία ELAL, η Σοφία έπρεπε να απαντήσει σε ένα σωρό ερωτήσεις ρουτίνας και να εξηγήσει για ποιο λόγο ήθελε να μεταφέρει αυτόν τον τενεκέ με το λάδι. Κυριολεκτικά, έκαναν την αποσκευή της φύλλο και φτερό και την υπέστησαν σε αρκετή ταλαιπωρία πριν τελικά την κατευθύνουν προς τον γκισέ εισιτηρίων για να βγάλει την κάρτα επιβίβασης και να παραλάβει το εισιτήριο της.

Ανακουφισμένη, προχώρησε προς την Πύλη Ε8 και κάθισε δίπλα μου περιγράφοντας την ταραχή που την κυρίευσε κατά τις ερωτήσεις του προσωπικού εδάφους της ELAL. Εγώ έχοντας ταξιδέψει αρκετές φορές στο Ισραήλ και έχοντας υποστεί το ίδιο περιστατικό άπειρες φορές, προσπάθησα να την ηρεμήσω αφού σε μιάμιση ώρα θα ήμασταν στην Αγία Γη.

Φτάνοντας στον Ισραηλινό αερολιμένα El Gurion, παραλάβαμε τις αποσκευές μας και κατευθυνθήκαμε προς το λεωφορείο. Πρώτη στάση, η Βηθλεέμ, μετά ο Άγιος Στέφανος και τέλος το Θεομητορικό μνήμα στην Γεθσημανή. Φτάνοντας στη Γεθσημανή, η αδελφή μας Σοφία κυριεύτηκε από μια απερίγραπτη συγκίνηση. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά, όπως μας περιέγραψε, αισθάνθηκε μια άρρητη ευωδία. Αφού κατέβηκε και το τελευταίο σκαλοπάτι και προσκύνησε τον τάφο της Αγίας Άννας, του Αγίου Ιωακείμ και του Ιωσήφ του Μνήστορος που βρίσκονται αριστερά και δεξιά, άρχισε να αισθάνεται συστολή και άφατο δέος.

Κρατώντας σφιχτά τον τενεκέ με το λάδι, την έβλεπα μπροστά μου να απευθύνεται στον μακαριστό Μοναχό Πέτρο, τότε φύλακα του Θεομητορικού Μνήματος και να αφήνει τον τενεκέ όπως της υπέδειξε η ξεναγός μας Ελένη. Κατευθυνόμενη προς την εικόνα της Ιεροσολυμίτισσας και κάνοντας τρεις μετάνοιες, ξάφνου αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει ότι γέμισαν τα ρούχα της δάκρυα. Σπεύδω να προσκυνήσω κι εγώ και, ώ του θαύματος, αντίκρισα και εγώ το ίδιο θέαμα… Δίπλα μου η Σοφία με μουσκεμένα ρούχα και εγώ να κλαίω για την ελεεινότητα μας που η Παναγιά μας αξίωσε να γευτούμε την πλούσια ευλογία της.

Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο της κυρίας Μάρθας Κούλου στο Μαρούσι, Βασ. Σοφίας 14, απέναντι από το Δημαρχείο ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο με την άδεια της συγγραφέως για όσους δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν. Ο δεύτερος τόμος αναμένεται να εκδοθεί τέλη Αυγούστου. Για να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ!

Επίσης μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, σε μορφή pdf, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.