Οι συγκλονιστικές Προφητείες του Αγίου Παϊσίου για την Ελλάδα-Τουρκία και τα εθνικά θέματα .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Οι συγκλονιστικές Προφητείες του Αγίου Παϊσίου για την Ελλάδα-Τουρκία και τα εθνικά θέματα

Ο Άγιος Παΐσιος μιλάει για τα ελληνοτουρκικά, τον πόλεμο και όσα μέλλουν να συμβούν

Γράφει: Team Matia Gr

Ακούστε τι έλεγε ο Άγιος γέροντας, διασταυρωμένα από διαφορετικές πηγές.

Πότε θα γίνει η σύρραξη και με ποια αφορμή.

Πότε και πως θα έρθει η Πόλη πάλι σε εμάς.

Πότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας σε 4 κομμάτια.

Οι συγκλονιστικές  Προφητείες του Αγίου Παϊσίου για την Ελλάδα - Τουρκία και τα εθνικά θέματαΟι συγκλονιστικές Προφητείες του Αγίου Παϊσίου για την Ελλάδα – Τουρκία και τα εθνικά θέματα

Πόλεμος με την Τουρκία, η προφητεία για τα Εξαμίλια και η Πόλη στους Έλληνες.

Ήλθαν κάποιοι εδώ και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στην Κόρινθο. Με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα Εξαμίλια που γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός της προφητείας του, είναι τα έξι ναυτικά μίλια της Υφαλοκρηπίδας. Και ότι γι’ αυτά θα πιαστούμε, όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουν στα έξι μίλια και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον Βορρά που λένε τα γραφόμενα ότι τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.

Μάλιστα σε κάποιους άλλους προσκυνητές είπε, οι Τούρκοι λέει θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν φτάνοντας στα Εξαμίλια στο τέλος θα τους διώξουν μέχρι την κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το ένα τρίτο θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα βαπτιστεί και μόνο το υπόλοιπο ένα τρίτο θα πάει στην κόκκινη μιλιά. Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στο Λαγκαδά, στο Κιλκίς, στη Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν καταλάβαινε ότι τα Εξαμίλια του Αγίου Κοσμά είναι τα Εξαμίλια της Υφαλοκρηπίδας. Και η αιτία πολέμου με την Τουρκία, να διαβάσετε τους προφήτες τι λένε, τον Ιωήλ, τον Ζαχαρία, τον Ιεζεκιήλ, τον Δανιήλ, τα λένε όλα πως θα γίνουν.

Για επτά χρόνια στην Παλαιστίνη δεν θα καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια. Αλλά που ξέρετε εσείς από μπαστούνια και ξύλα, εσείς στα σπίτια σας έχετε καλοριφέρ, είπε χαμογελώντας. Ενώ εγώ καίω ακόμα ξύλα στο τζάκι και έτσι ξέρω από αυτά. Προφητεία Ιεζεκιήλ 39,9-10.

Για το ίδιο θέμα είπε άλλος προσκυνητής. Επηρεασμένος από σχετική προφητεία του Αγίου Κοσμά του Ετούτο για τα Εξαμίλια, χωριό που βρίσκεται 28 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη στο δρόμο προς τις Σέρες, τον ρώτησαν εάν είναι ποτέ δυνατόν οι Τούρκοι να φτάσουν έξω από την Θεσσαλονίκη. Με κοίταξε χαμογελώντας και μου είπε, μην ανησυχείς καθόλου άκου να σου πω τι συμβαίνει. Εξαμίλι είναι κάθε σημείο που απέχει από τις ακτές της Τουρκίας έξι ναυτικά μίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδας και φτάσει στα έξι μίλια πράγματι θα καταστραφεί.

Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.

Τον ρώτησα τι θα γινόταν από εκεί και πέρα.
Έχω την εντύπωση μου είπε ότι έφτασε πια η ώρα για να πάρουμε την Πόλη.
Πώς θα την πάρουμε την πόλη, θα έχουμε πάλι πόλεμο.
Την Πόλη θα μας τη δώσουν.
Ποιοι οι Τούρκοι, είναι ποτέ δυνατό;
Όχι, την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι, σε πόλεμό τους με την Τουρκία. Θα μας τη δώσουν όχι, γιατί μας αγαπούν, αλλά γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον τους.

Και οι Τούρκοι γέροντα τι θα γίνουν;
Αυτοί θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη γιατί είναι ένα έθνος που δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση όλης της Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θα περπατάς για να συναντήσεις εκεί άνθρωπο.

Το εξής έγινε με κάποιους προσκυνητές. Σε λίγο επέστρεψε ο πάτερ Παΐσιος και προς γενική έκπληξη τους πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τη σκέψη τους.

Τι λέτε θα την πάρουμε την πόλη;
Η παρέα έμεινε άναυδη και αμίλητη. Σας ρωτάω πάλι είπε ο γέροντας. Θα την πάρουμε την πόλη;

Και σε λίγο αστειευόμενος προσθέτει. Παλικάρια της Φακής.
Ναι γέροντα, αν είναι από το Θεό ευλογημένο θα την πάρουμε την Πόλη.
Θα την πάρουμε παιδιά μου. Όχι δηλαδή πως θα την πάρουμε εμείς άλλοι θα μας την δώσουν. Θα την πάρουν αυτοί από τους Τούρκους και θα την δώσουν σε εμάς. Όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί αυτό θα είναι τότε το συμφέρον τους.

Προφητείες για τα εθνικά θέματα.

Πολλές φορές για τα εθνικά θέματα έλεγε. Μη φοβάστε μη στεναχωριέστε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δεν πρόκειται να μας πειράξουν. Αλλά ακόμα και να μας πειράξουν αυτοί, θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι εμείς. Την πατρίδα μας την αγαπάει ο Χριστός δεν θα μας αφήσει έτσι.

Πάντα είχε πίστη και ελπίδα ότι όλα τα εθνικά μας θέματα σιγά σιγά θα λυθούν υπέρ της πατρίδας μας.

Για τις απειλές των Τούρκων έλεγε. Ας τους να λένε δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν να μας πειράξουν εμάς. Ο Θεός είναι μαζί μας και μη στεναχωριέστε. Αυτοί ό,τι και να πούνε πάντοτε θα είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από εμάς.

Για τα Σκόπια ο Άγιος έλεγε. Ας τους αυτούς να φωνάζουν. Τι μπορούν να μας κάνουν. Αυτοί μία κουφά άνθρωποι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αυτοί θα τα βρουν μπροστά τους.

Για την Αλβανία μου είπε. Όταν μία γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του Τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους μη τους λογαριάζεις. Μην φοβάσαι.

Όταν ρωτούσαν τον Γέροντα για την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, πάντα έφερνε στον λόγο του την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Έλεγε συγκεκριμένα ότι οι Ρώσοι, το ξανθό γένος, θα δώσουν την πόλη στους Έλληνες.

Ήδη από τις αρχές του 80 ο Γέροντας μιλούσε για τη διάλυση της Σοβιετικής ενώσεως και την κατάρρευση επίσης των κομμουνιστικών καθεστώτων σε όλα τα κράτη του Ανατολικού Μπλοκ. Όταν μιλούσαμε για τα μαρτύρια των Χριστιανών στην τότε κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, ο Γέροντας έλεγε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να γεμίσει το μαρτυρολόγιο της Ρωσίας με καινούργιους μάρτυρες. Έλεγε ότι ο κομμουνισμός, άθελά του, είναι μέσο αγιασμού για τη Ρωσία. Γιατί έλεγε ότι το αίμα των μαρτύρων θα ήταν αίμα ποτίσματος που θα αναγεννούσε πνευματικά τη Ρωσία.

Για την Κωνσταντινούπολη έλεγε. Κάποτε θα την πάρουμε την πόλη, δική μας είναι, εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο θα την έχουν πάρει την πόλη οι άλλοι. Στα μισά οι Έλληνες θα έχουν γυρίσει πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας τη δώσουν. Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας τη δώσουν από τις περιστάσεις.

Γέροντα η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι, Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι, βοηθούν αυτούς κυρίως τους Τούρκους.
Οι Τούρκοι απάντησε «τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους, θα πάθουν μεγάλο κακό, θα γίνει κρίση στο Αιγαίο, εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό». Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. «Οι μεγάλοι θα φροντίσουν, την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε εμάς, θα βοηθήσει ο Θεός γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».

Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε τρία τέσσερα κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενεά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας.

Γέροντα του λέω, από την Αλεξανδρούπολη είμαστε, μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά εκεί.

Μου απαντά, κοίταξε να δεις, οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη, θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα, θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.

Γέροντα, πως θα καταλάβω ότι είμαστε κοντά στον πόλεμο;
Όταν, λέει, θα ακούς στη τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων της αιγιαλίτιδας ζώνης, από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.

Ρωτήθηκε ο γέροντας πότε θα απελευθερωθεί η Κύπρος. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι, να κάνετε πνευματικές βάσεις, για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών.

Έβλεπε δηλαδή το κυπριακό ως πνευματικό θέμα, και όχι ως εθνικό ή πολιτικό, και ότι η λύση του θα προέλθει από τη μετάνοια του λαού και την προσευχή.

Θα έλθει η ώρα που το θέμα της Κύπρου θα λυθεί. Θα περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι και ορθόδοξη και ελληνική. Η Τουρκία θα διαλυθεί σε τρία τέσσερα κομμάτια. Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μετρησί της.

Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται τώρα κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω, και τα κεράκια που ανάβατε κάτω, θα τα ανάβετε επάνω.

Εννοούσε τους Έλληνες Κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας.

Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι πάλι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει πια δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν όχι τώρα το 1992, αλλά σύντομα. Θα γίνουν όλα αυτά όταν πάψουν να κυβερνάνε την Τουρκία οι πολιτικοί που είναι σήμερα, μια νέα γενιά πολιτικών θα εμφανιστεί για να κυβερνήσει. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Θα τα δεις παιδί μου, θα τα δεις.

Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολύ. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε πια ο καιρός.

Τον ρώτησα αν η Ελλάδα θα υποστεί συμφορές από ό,τι επακολουθήσει.
Θα υπάρξουν ασήμαντα προβλήματα. Αρκετός κόσμος που σήμερα είναι χριστιανικά αδιάφορος θα επιστρέψει στον Ορθόδοξο χώρο. Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.