Προφήτης Ελισσαίος

Τη μνήμη του Προφήτου Ελισαίου τιμούμε στις 14 Ιουνίου.

Γράφει: E Α
Προφήτης Ελισσαίος
Tags

Προφήτης Ελισσαίος. Βίος

Ο Προφήτης Ελισσαίος ήταν γιος του πλούσιου γαιοκτήμονα Σαφάτ. Γεννήθηκε στην Αβελμαούλ στη γη του Μανασή.

Το 903πΧ ο Προφήτης Ηλίας πήρε από τον Θεό την εντολή να βρει τον Ελισσαίο και να τον κάνει διάδοχο του. Όταν το έμαθε ο Ελισσαίος έσφαξε τα 24 βόδια που είχε και έκαψε το άροτρο του και άλλα ξύλα για να τα ψήσει, και πρόσφερε τα κρέατα στους φτωχούς. Αποχαιρέτησε τους γονείς του και ακολούθησε τον Προφήτη Ηλία.

Ρόδος
Ρόδος, ΔωδεκάνησαΡόδος, Δωδεκάνησα

Ο προφήτης Ελισσαίος έμεινε μαζί με τον Προφήτη Ηλία μέχρι που ο τελευταίος αναλήφθηκε στους ουρανούς. Τότε ο Ελισσαίος ενεδυθηκε το προβατίνα δέρμα που είχε ως ρούχο ο προφήτης Ηλίας και τη ζώνη του. Με τη δύναμη του Θεού έκανε περισσότερα θαύματα και από τον ίδιο τον Προφήτη Ηλία.

Πέθανε σε μεγάλη ηλικία περί το 839πΧ και τάφηκε στη Σαμάρεια.

Κάποτε Μωαβίτες ληστές επιτέθηκαν σε μία κηδεία. Αυτοί που κουβαλούσαν τον νεκρό φοβήθηκαν και τον άφησαν πάνω στον τάφο του Προφήτη Ελισσαίου και έτρεξαν για να ξεφύγουν. Τότε ο νεκρός αναστήθηκε προς δόξα Θεού!

Προφήτης Ελισσαίος. Γιορτή

Τη μνήμη του Προφήτου Ελισαίου τιμούμε στις 14 Ιουνίου.

Απολυτίκιο του Προφήτου Ελισαίου:

Ως υποφήτην αληθή του Σωτήρος, και των εν νόμω παιδευτήν και φωστήρα, τοις πόρρω σε εδήλωσεν ο τόκος σου σοφέ, συ γαρ κληρωσάμενος του Θεσβίτου την χάριν, θαύμασι διέπρεψας και δυνάμεσι πλείσταις. Και νυν απαύστως φύλαττε ημάς, ω Ελισαίε Προφήτα θεσπέσιε.

Απολυτίκιο Προφήτου Ελισσαίου - 14 ΙΟΥΝΙΟΥΑπολυτίκιο Προφήτου Ελισσαίου – 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα