Προφήτης Ιεζεκιήλ .: Βίοι Αγίων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Προφήτης Ιεζεκιήλ

Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ γιορτάζει στις 23 Ιουλίου.

Γράφει: E Α
Προφήτης ΙεζεκιήλΠροφήτης Ιεζεκιήλ
23 Ιουλίου....">

Προφήτης Ιεζεκιήλ. Βίος.

Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ είναι ένας από τους 4 μεγάλους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Το όνομά του σημαίνει Θεός ισχύων.

Ο Ιεζεκιήλ ήταν γιος του Βουζεί και είχε καταγωγή από τον Σαδώκ. Έζησε πολλά χρόνια στην Βαβυλώνα, κατά την βαβυλώνια αιχμαλωσία. Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ έλεγχε τους Ιουδαίους για τις αμαρτίες τους και για την έλλειψη μετάνοιας. Τη ψυχή τους είχε κυριέψει ο εγωισμός και η απελπισία. Ο εγωισμός τους έκανε να πιστεύουν ότι τιμωρούνται άδικα για τις αμαρτίες των προγόνων τους. Η απελπισία είχε την “εύκολη” λύση να απιστούν στον αληθινό Θεό και να γίνονται ειδωλολάτρες.

Προφητεία Ιεζεκιήλ τη Μεγάλη Παρασκευή. Όραμα για τη Δευτέρα Παρουσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την Περιφορά του Επιταφίου, διαβάζουμε στην εκκλησία το 37ο κεφάλαιο του βιβλίου του Ιεζεκιήλ. Πρόκειται για μια προφητεία, ένα όραμα που είδε ο Προφήτης Ιεζεκιήλ για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Ο Προφήτης ένιωσε τη δύναμη του Θεού. Ο Θεός τον έφερε σε έκσταση και έδειξε στον Ιεζεκιήλ μια πεδιάδα σπαρμένη με κόκκαλα ανθρώπων. Και ο Θεός είπε στον Ιεζεκιήλ να τους κηρύξει το Λόγο Του. Ο Προφήτης Ιεζεκιήλ το έκανε και τα κόκκαλα άρχισαν να πλησιάζουν το ένα κοντά στο άλλο, να αποκτούν νεύρα, σάρκα και δέρμα. Στη συνέχεια ο Θεός είπε στον Ιεζεκιήλ να κηρύξει προς το πνεύμα και τα άψυχα κορμιά, ήρθαν ξανά στη ζωή!

“Αυτά λέγει ο Κύριος. Να, εγώ θα ανοίξω τους τάφους και θα σας βγάλω από τα μνήματά σας και θα σας οδηγήσω στη χώρα του Ισραήλ.. και θα σας δώσω το πνεύμα μου και θα πάρετε ζωή και θα σας τοποθετήσω στη χώρα σας και θα πεισθήτε ότι εγώ είμαι ο Κύριος.”

Προφήτης Ιεζεκιήλ. Γιορτή.

Τη μνήμη του Προφήτη Ιεζεκιήλ τιμούμε στις 23 Ιουλίου.

Προφήτης Ιεζεκιήλ. Απολυτίκιο.

Θείου Πνεύματος, τη επιπνοία, προκατήγγειλας, Θεού Προφήτα, εσομένων μυστηρίων την έκβασιν την του Σωτήρος απόρρητον κένωσιν, και αιωνίων νεκρών την ανάστασιν Ιεζεκιήλ ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν εκέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Απολυτίκιο Προφήτου Ιεζεκιήλ - 23 ΙΟΥΛΙΟΥΑπολυτίκιο Προφήτου Ιεζεκιήλ – 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
23 Ιουλίου....">
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.