«Ο λύκος και η πεταλούδα», Χριστίνα Αποστολίδη .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο λύκος και η πεταλούδα», Χριστίνα Αποστολίδη

Από τις εκδόσεις Μίνωας, τον Ιανουάριο του 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο παιδικό βιβλίο της Χριστίνας Αποστολίδη με εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή.

Γράφει: Matia Gr
«Ο λύκος και η πεταλούδα», Χριστίνα Αποστολίδη

Υπόθεση βιβλίου

Ένας λύκος τρομερός ζούσε κάποτε βαθιά μέσα στο δάσος. Τα άλλα ζωάκια τον έτρεμαν γιατί συνέχεια τα παραμόνευε και τα κυνηγούσε!


Μια μέρα, μια πεταλούδα κάθισε αμέριμνη σε ένα λουλούδι δίπλα στον λύκο.
Εκείνος ξαφνιάστηκε και τη ρώτησε:
“Πεταλούδα, γιατί με πλησίασες τόσο πολύ; Δε με φοβάσαι;”
“Και γιατί να σε φοβηθώ;” απάντησε η πεταλούδα. “Αν αρχίσεις να με κυνηγάς, θα πετάξω μακριά!”

Και αυτό ακριβώς έκανε μόλις είδε τον λύκο να ανασηκώνεται έχοντας κακούς σκοπούς…

Πετώντας η πεταλούδα και στο κατόπι της τρέχοντας ο λύκος, έφτασαν σε ένα λοφάκι. Η όμορφη θέα από ψηλά έκανε τον λύκο να ξεχάσει από θαυμασμό το κυνηγητό της πεταλούδας. Βέβαια, λύκος ήταν, δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί για πολύ… και ξανάρχισε να την κυνηγά.

Η πεταλούδα τον οδήγησε βαθιά μέσα σε μια σπηλιά που ήταν γεμάτη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Πω, πω!!! τι ομορφιά κρυβόταν τόσο καιρό εκεί δίπλα του κι αυτός δεν την είχε δει ποτέ του μέχρι τώρα…

“Ει, κυρία πεταλούδα! που θα πάμε τώρα;” την ρώτησε, κι εκείνη τον οδήγησε μέσα στις σκιές των δέντρων, δίπλα στο κελαρυστό ποτάμι. Τόσες και τόσες φορές είχε ο λύκος γευτεί το δροσερό νερό του, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε ακούσει το σιγανό τραγούδι του.


Έτσι, ο λύκος και η πεταλούδα συνέχισαν τις βόλτες τους στο δάσος και κάθε μέρα ανακάλυπταν νέα πράγματα.

Το τι ακριβώς ανακάλυψαν θα το μάθετε κι εσείς διαβάζοντας το υπέροχο αυτό βιβλίο της Χριστίνας Αποστολίδη.


Αγοράστε το «Ο λύκος και η πεταλούδα», της Χριστίνας Αποστολίδη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Ο λύκος και η πεταλούδα», της Χριστίνας Αποστολίδη, είναι ένα πολύ τρυφερό σύγχρονο παραμύθι κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών. Ίσως σας φανεί ανήκουστο, αλλά είναι γεγονός ότι τις περιπέτειες του Λύκου και της φίλης του της Πεταλούδας θα απολαύσουν και τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, των… 103 ετών!

Η άριστη εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή, που πλαισιώνει το τρυφερό κείμενο της Χριστίνας Αποστολίδη, είναι άξια βραβείου! Τόσο οι υπέροχες εικόνες όσο και το απέριττο κείμενο, εξάπτουν και γαργαλούν την φαντασία δημιουργώντας ένα χαρούμενο μελίσσι συναισθημάτων, σκέψεων και ερεθισμάτων στον αναγνώστη τους.

Ο λύκος και η πεταλούδα, είναι αναμφίβολα ένα βιβλίο κόσμημα που διαβάζεται αγκαλιά με το παιδί και σηκώνει πολλές πολλές συζητήσεις, ανακαλύψεις και αναγνώσεις!

Αποκτήστε το και βρεθείτε μέσα στο δάσος των ηρώων μας, παρέα με εκείνους και οδηγούς τους ταλαντούχους Χριστίνα Αποστολίδη και Σεραφείμ Στρουμπή. Θα σας μαγέψουν! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.


Αγοράστε το «Ο λύκος και η πεταλούδα», της Χριστίνας Αποστολίδη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο λύκος και η πεταλούδα

Συγγραφέας

Χριστίνα Αποστολίδη

Εικονογράφος

Σεραφείμ Στρουμπής

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Ιανουάριος 2019

Αριθμός σελίδων

36

ISBN

978-618-02-1237-2

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια συνέντευξη της Χριστίνας Αποστολίδη, στο ΚΡΗΤΗ TV, που μιλά για το παραμύθι της «Ο λύκος και η πεταλούδα».

Χριστίνα Αποστολίδη «ο Λύκος και η πεταλούδα»Χριστίνα Αποστολίδη «ο Λύκος και η πεταλούδα»
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.