«Δικαίωμα στο αύριο», Γιώργος Πολυράκης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Δικαίωμα στο αύριο», Γιώργος Πολυράκης

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο πίστη στον άνθρωπο.

Γράφει: Matia Gr
«Δικαίωμα στο αύριο», Γιώργος Πολυράκης

Δικαίωμα στο αύριο
Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016
Σελ. 366

Η Άννα Μπεσόν ήταν προκλητικά όμορφη. Ξανθιά μαλλιά, όμορφα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα του μελιού. Πρόσωπο οβάλ, χείλη σαρκώδη, φιλήδονα. Ψηλή με λεπτή μέση. Η Άννα είναι η πρώτη ξαδέλφη της γυναίκας του τσιφλικά Κώστα Καραδήμου και γνωρίζει τον νεαρό γιατρό Χάρη Καμαριανό. Από την πρώτη στιγμή έχει δείξει απροκάλυπτα ότι ο νεαρός της άρεσε κι οι φλογερές ματιές που του έριχνε δεν είχαν αφήσει τον Καραδήμο σε ησυχία. Ο Καραδήμος την διεκδικεί και αυτός. Η ζήλια κατέτρωγε τα σωθικά του, επειδή αρκετά χρόνια ήταν κρυφά αλλά αγιάτρευτα ερωτευμένος μαζί της, την ποθούσε απελπισμένα, αλλά ήξερε ότι δε θα γινόταν ποτέ δική του, αφού ήταν ξαδέλφη της γυναίκας του. Όταν κατάλαβε ότι η Άννα είχε περάσει την νύχτα στο δωμάτιο του νεαρού γιατρού, κατάλαβε ότι ο Χάρης θα γινόταν ένας επικίνδυνος ανταγωνιστής του. Μια μέρα είδε κρυφά τον Χάρη να κάνει έρωτα με τη γυναίκα που ποθούσε. Τώρα περίμενε την ώρα που θα τον σκότωνε ή θα τον χτυπούσε εκεί που θα τον πονούσε πιο πολύ κι από τον θάνατο. Η ζωή του Χάρη κινδύνευε από τον τυφλωμένο από ζήλια Καραδήμο. Ο τσιφλικάς είχε προετοιμάσει σχολαστικά την εκδίκησή του χωρίς να βιάζεται. Είχε βρει τον τρόπο να εκδικηθεί τον νεαρό ιατρό.

Ο Χάρης γνωρίζεται και παντρεύεται την όμορφη Αγνή. Οι δυο νέοι έχουν να παλέψουν την εκδικητικότητα του αδίστακτου τσιφλικά. Ο Καραδήμος κατορθώνει να κάνει κατάσχεση της περιουσίας της οικογένειας του Κυριάκου Καραδήμου, πατέρα του Χάρη, για ένα δάνειο που τους είχε δώσει, να πληρώσουν την τράπεζα. Και πετυχαίνει όλη την οικογένεια Καραδήμου, να τους πάρει κολίγους στο τσιφλίκι του…

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο πίστη στον άνθρωπο.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης. Τέλειωσε τη Στρατιωτική Ιατρική και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι διδάκτωρ. Πήρε την ειδικότητα του χειρουργού και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη χειρουργική των αγγείων στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ως χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Έχει δημοσιεύσει ογδόντα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια και έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διεθνούς Κολεγίου των Χειρουργών. Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία στα Χανιά και είχε γράψει δύο θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε μαθητικές παραστάσεις. Ακόμη ένα θεατρικό έργο έγραψε όταν ήταν φοιτητής, το οποίο παίχτηκε από φοιτητές κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εβδομάδας. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν άλλα 16 βιβλία του συγγραφέα.

Κώστας Τραχανάς

book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Μια εικοσαετία μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα, οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ζουν σαν δουλοπάροικοι. Την τυραννία των Τούρκων έχει διαδεχτεί η απληστία των Ελλήνων τσιφλικάδων, οι οποίοι ρουφούν όχι μόνο τον ιδρώτα αλλά και το αίμα των κολίγων. Το κράτος παραμένει αδιάφορο. Εκείνη την περίοδο, ένας φοιτητής της Νομικής από την Κεφαλονιά, ο Μαρίνος Αντύπας, περιέρχεται απ’ άκρη σ’ άκρη τον θεσσαλικό κάμπο και, με το σύνθημα «Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία», προσπαθεί να πείσει τους κολίγους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και να αφυπνίσει το κράτος. Την ίδια εποχή, ο Χάρης Καμαριανός, κάτοικος του θεσσαλικού κάμπου, φοιτητής Ιατρικής και φίλος και συμπολεμιστής του Αντύπα κατά την Κρητική Επανάσταση, γνωρίζεται με την Αγνή, ύστερα από ένα μοιραίο συναπάντημα. Οι δύο νέοι ερωτεύονται, αλλά έχουν να παλέψουν με την εκδικητικότητα ενός αδίστακτου τσιφλικά. Στο πλευρό τους στέκεται και τους στηρίζει μια ανέλπιστη σύμμαχος. Και, παρά τα απανωτά χτυπήματα και τις δυσκολίες, δεν παύουν στιγμή να κοιτάζουν κάθε καινούργιο φεγγάρι με μάτια γεμάτα όνειρα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, γεμάτο πίστη στον άνθρωπο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.