Ματιά

«Κρυμμένη αλήθεια», Γιώργος Πολυράκης

Το βιβλίο έχει μια κλιμάκωση που μας βάζει στο κλίμα της ενηλικίωσης της ηρωίδας και του σχηματισμού της γυναικείας της ταυτότητας, στήνοντας εκ παραλλήλου ένα υπαρξιακό αλλά και αναγνωστικό θρίλερ. Διαβάστε το.

«Κρυμμένη αλήθεια», Γιώργος Πολυράκης

Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017
Σελ. 468

Η Δάφνη ζούσε στην Κρήτη, ήταν μια όμορφη, ανεξάρτητη κοπέλα και ήταν ένα παιδί που αγαπούσε υπερβολικά τον πατέρα της, που την είχε μάθει να χειρίζεται το τουφέκι και το πιστόλι. Ήταν μια Αμαζόνα. Είχε πάρει πολύ δύναμη από εκείνον, δύναμη που την έκανε να αντέξει τις δυσκολίες της ζωής, να πάρει αποφάσεις δυσανάλογες της ηλικίας της και τελικά να πιστέψει ότι μπορείς να έχεις οτιδήποτε επιθυμείς αν το επιθυμείς απεγνωσμένα.

Από εκείνον έμαθε πως η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν, αλλά ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αλλά και ότι, αν θέλει κάτι με πάθος μπορεί να το πετύχει. Κι είχε μάθει ότι στη ζωή υπάρχουν πλήθος βάσανα, αλλά και ο τρόπος να τα υπερβείς, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου και να θυμάσαι πάντα ότι, όσο και να υποφέρεις, πρέπει να παραμένεις δυνατός…

Η Δάφνη στα δεκαέξι της χρόνια αποκτά ένα εξώγαμο παιδί, από τον δάσκαλο του χωριού της. Το περιβάλλον της όμως είχε αυστηρά ήθη και έθιμα. Αναγκάζεται να φύγει για το άγνωστο και να λείψει από τον τόπο της … 27 χρόνια, για να αποφύγει την κατακραυγή του κόσμου, αλλά κυρίως για να μην ντροπιάσει τους δικούς της.

Έφυγε με θρυμματισμένα τα όνειρά της, με χίλιους φόβους στην ψυχή, αλλά και με πίστη ότι δε θα άφηνε τις δυσκολίες να τη νικήσουν και ότι θα τα κατάφερνε να επιβιώσει. Η παράξενη μοίρα θα της δώσει αργότερα για σύντροφο της ζωής τον Παύλο. Όμως θα χάσει τον γιο της, τον οποίο ψάχνει χρόνια για να τον βρει…

Οι δρόμοι της Μοίρας είναι σκοτεινοί και ανεξιχνίαστοι…

Το βιβλίο έχει μια κλιμάκωση που μας βάζει στο κλίμα της ενηλικίωσης της ηρωίδας και του σχηματισμού της γυναικείας της ταυτότητας, στήνοντας εκ παραλλήλου ένα υπαρξιακό αλλά και αναγνωστικό θρίλερ. Διαβάστε το.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης. Τέλειωσε τη Στρατιωτική Ιατρική και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι διδάκτωρ. Πήρε την ειδικότητα του χειρουργού και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη χειρουργική των αγγείων στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου. Σήμερα εργάζεται ως χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει.

Έχει δημοσιεύσει ογδόντα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια και έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διεθνούς Κολεγίου των Χειρουργών.

Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία στα Χανιά και είχε γράψει δύο θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε μαθητικές παραστάσεις. Ακόμη ένα θεατρικό έργο έγραψε όταν ήταν φοιτητής. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα 18 βιβλία του.

Τραχανάς Κώστας

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βιβλία

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;