ΓΚΝΤΟΥΠ! .: Βιβλία .: Ματιά
 

ΓΚΝΤΟΥΠ!

Λύο Καλοβυρνάς Εκδόσεις Κέδρος Για παιδιά από 10 ετών ISBN: 978-960-04-4290-8 Σελ. 192 Τιμή: 9,5€ Μάιος 2012 Με λένε Λίνα και σιχαίνομαι να με ρωτάνε πώς τα πάω στο σχολείο. Είναι η πιο ηλίθια […]

Γράφει: Matia Gr
ΓΚΝΤΟΥΠ!

ΓΚΝΤΟΥΠ!Λύο Καλοβυρνάς
Εκδόσεις Κέδρος
Για παιδιά από 10 ετών
ISBN: 978-960-04-4290-8
Σελ. 192
Τιμή: 9,5€
Μάιος 2012

Με λένε Λίνα και σιχαίνομαι να με ρωτάνε πώς τα πάω στο σχολείο. Είναι η πιο ηλίθια ερώτηση μετά από το τι τάξη πηγαίνω. Λάθος, η πιο ηλίθια ερώτηση είναι το αν είμαι καλό κορίτσι. Λες κι αν δεν είμαι θα τους το πω.
Γκντουπ!
Το μυστικό ημερολόγιο της Λίνας, η οποία είναι εννιά χρονών και τριάντα εννιά ημερών. Μετράει τις μέρες και όχι τους μήνες, γιατί οι μέρες περνάνε πιο γρήγορα, και σημειώνει τις απορίες της για όλα όσα την απασχολούν ή την μπερδεύουν. Κανονικά απαγορεύεται να το διαβάσετε, αλλά… τέλος πάντων.

Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει για το ευφυές χιούμορ του και θίγει με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και ευαισθησία σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Οι λέξεις παίζουν κρυφτό και κυνηγητό με τον Λύο Καλοβυρνά από τα παιδικά του χρόνια. Μικρός έφτιαχνε τις δικές του και αργότερα έγραψε δύο βιβλία με λέξεις που έπλασε ο ίδιος, ενώ σ’ ένα άλλο βιβλίο μιλάει για τα δικαιώματά τους, επειδή και οι λέξεις αντιμετωπίζουν ρατσισμό.
Ο Λύο τρελαίνεται για επιτραπέζια, ποδηλατάδα και χορό. Του αρέσει να διαβάζει ωραία βιβλία και κλαίει όταν βλέπει συγκινητικές ταινίες. Επίσης του αρέσει να κρύβεται πίσω από πόρτες και να τρομάζει τους φίλους του, αλλά εκείνος συνήθως τρομάζει περισσότερο. Ημερολόγιο κρατούσε και ο Λύο όταν ήταν μικρός. Μάλιστα ακόμα και τώρα κρατά ημερολόγιο, που είναι κρυφό φυσικά, όπως και της Λίνας.
Ο Λύο δουλεύει ως σύμβουλος ψυχικής υγείας (δηλαδή ακούει ανθρώπους και τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους) και ως μεταφραστής από τα αγγλικά και τα δανέζικα.
Το Γκντουπ! είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα