«Humans of New York», Brandon Stanton .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Humans of New York», Brandon Stanton

Μια ανθρώπινη ματιά στην καρδιά της Νέας Υόρκης από τον ταλαντούχο φωτογράφο και διάσημο blogger Brandon Stanton!

Γράφει: Matia Gr
«Humans of New York», Brandon Stanton
«Humans of New York», Brandon Stanton

hony book coverΟ πρώτος μου σταθμός ήταν η Νέα Ορλεάνη, μετά Πίτσμπουργκ και Φιλαδέλφεια. Όποτε έφτανα σε μία πόλη, χανόμουν στους δρόμους της και φωτογράφιζα οτιδήποτε μου φαινόταν ενδιαφέρον. Έβγαζα σχεδόν χίλιες φωτογραφίες κάθε μέρα. Το βράδυ, ξεδιάλεγα τις 30-40 πιο αγαπημένες μου και τις ανέβαζα στο λογαριασμό μου στο Facebook. Ονόμαζα τα άλμπουμ με βάση την πρώτη εντύπωση που μου έδινε κάθε πόλη. Στο Πίτσμπουργκ ήταν Yellow Steel Bridges, στην Φιλαδέλφεια ήταν Bricks and Flags.

Έφτασα στην πόλη της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2010. Πλέον φωτογράφιζα σχεδόν αποκλειστικά ανθρώπους. Δεν είχα ξαναπάει στη Νέα Υόρκη. Θυμάμαι πολύ καθαρά την πρώτη μου ματιά στην πόλη, καθώς το λεωφορείο μου έβγαινε από το τούνελ Λίνκολν. Τα πεζοδρόμια ήταν εντελώς γεμάτα με ανθρώπους. Ήξερα ότι θα φύγω από τη Νέα Υόρκη με μια καταπληκτική συλλογή πορτραίτων του δρόμου. Φυσικά, τότε δεν ήξερα ότι δε θα έφευγα ποτέ.

end of war kissΔημιούργησα ένα νέο άλμπουμ στο Facebook για να ταξινομήσω τις φωτογραφίες που έβγαλα στη Νέα Υόρκη. Όπως και τις προηγούμενες φορές το όνομα ήταν η πρώτη μου εντύπωση της πόλης. Το ονόμασα Humans of New York. Σκόπευα να μείνω στη Νέα Υόρκη καναδυό βδομάδες προτού πάω προς τη Δυτική Ακτή, αλλά έμεινα όλο τον Σεπτέμβριο, τραβώντας εκατοντάδες πορτραίτα.

Με τα παραπάνω λόγια μας συστήνει το έργο του “Humans of New York” ο φωτογράφος και διάσημος blogger Brandon Stanton.

Ο Brandon δεν ήταν πάντα φωτογράφος. Σπούδασε Ιστορία στο University of Georgia και το 2008 προσλήφθηκε από την χρηματοπιστωτική εταιρεία Gambit Trading LLC για να δουλέψει στην αγορά ομολόγων. Μετά από τρία χρόνια έχασε τη δουλειά του και αποφάσισε να ασχοληθεί εντατικά με το χόμπυ του, την φωτογραφία. Οι γονείς του σοκαρίστηκαν από το μεγάλο ρίσκο που έπαιρνε, αλλά ευτυχώς – για εκείνον και για εμάς – του βγήκε σε καλό. Πολύ καλό!

happy kids stomp in a mud puddleΈχει δημοσιεύσει πάνω από 8.000 φωτογραφίες και έχει 400.000 ακόλουθους στο blog humansofnewyork.com, και το group του στο Facebook έχει 10.622.167 οπαδούς. Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το λεύκωμα “Humans of New York” από τον εκδοτικό οίκο St. Martin’s Press. Το βιβλίο του ανέβηκε στην πρώτη θέση των best sellers της εφημερίδας New York Times και ακολούθησε η συνέχεια με το “Little Humans” τον Οκτώβριο του 2014 που φιλοξενεί φωτογραφίες με παιδιά.

Κάποιες φορές διαλέγουμε εμείς τι δουλειά θα κάνουμε και άλλες μας διαλέγει εκείνη. Οι “άνθρωποι της Νέας Υόρκης” διάλεξαν τον φωτογράφο τους. Ο Brandon Stanton είναι ευλογημένος με μια ιδιαίτερη ματιά και μέσα από τα πρόσωπα των ανθρώπων που ξεχωρίζει και επιλέγει να φωτογραφίσει, καταφέρνει να φωτίσει πτυχές της πόλης και της ανθρώπινης καρδιάς.

Το βιβλίο “Humans of New York” δεν είναι μόνο ένα λεύκωμα με φωτογραφίες που αφηγούνται με το δικό τους τρόπο της ιστορίες της πόλης. Συνοδεύονται και από λεζάντες-αποσπάσματα από τις μίνι συνεντεύξεις που έχουν δώσει οι ήρωες στον καλλιτέχνη. Κυκλοφόρησε στα αγγλικά τον Οκτώβριο του 2013 – μπορείτε να το διαβάσετε σε Kindle ebook ή σε έντυπη μορφή. Επίσης είναι διαθέσιμο το Little Humans (hardcover) ή ως Kindle ebook. Μην τα χάσετε!

Official Site:
http://www.humansofnewyork.com/

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα