«Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς», Χαρίτων Γιωτάκης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς», Χαρίτων Γιωτάκης

Μαζί του θα περάσετε πολλές υπέροχες ώρες ανάγνωσης με αγωνία και έντονα συναισθήματα.

Γράφει: Matia Gr
«Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς», Χαρίτων Γιωτάκης

Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς
Το «Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς», του Χαρίτωνα Γιωτάκη, είναι η συνέχεια του «Τιμωρία η λέξη των Θεών». Κυκλοφόρησε δε τον Ιούνιο του 2017, από τις εκδόσεις Εκών.

Υπόθεση βιβλίου

Ο Αλέξανδρος είναι στα χαρτιά νεκρός και θεωρητικά απαλλαγμένος από τα καθήκοντα και τις δεσμεύσεις του, Φρουρός. Γιατί θεωρητικά; Γιατί υποτίθεται πως μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο «Τιμωρία η λέξη των Θεών», ο ιδιοκτήτης του τον έχει αποδεσμεύσει! Μοναδικές του υποχρεώσεις πλέον είναι να παρέχει τεχνικές συμβουλές καθώς και να είναι πάντα μάχιμος σε περίπτωση που συμβεί κάποια πολύ δύσκολη και εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση προς διευθέτηση.

Ο Μάρων -αυτό είναι το κωδικό όνομά του- έχει αποσυρθεί στο παρασκήνιο και ο Αλέξανδρος με την οικογένειά του έχει χτίσει μια νέα ζωή στην Αυστρία. Η τύχη και η μοίρα του όμως έχουν άλλα γραμμένα για εκείνον. Υποχρεώνεται -εκ των πραγμάτων- να αναλάβει ξανά πλήρη δράση και μάλιστα να λάβει μέρος στις πιο επικίνδυνες αποστολές, της μέχρι τούδε καριέρας του.

Έχει πολλές φορές χορέψει τανγκό με τον θάνατο αλλά τώρα θα είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- ίσως η λήξη της αξιοθαύμαστης επιχειρησιακής του πορείας, η οποία βέβαια είναι αλληλένδετη με την βιολογική του ύπαρξη! Και η οικογένεια του; Τι θα συμβεί στους μοναδικούς ανθρώπους για τους οποίους -ο Μάρων- θα έδινε τα πάντα;

Η κατάληξη αυτού του θανάσιμου γύρου βρίσκεται στις σελίδες του «Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς» και σας περιμένει να την ανακαλύψετε, μαζί με όλες φυσικά τις λεπτομέρειες της καταιγιστικής δράσης του Φρουρού εντός και εκτός συνόρων.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Ο ταλαντούχος Χαρίτωνας Γιωτάκης, για άλλη μια φορά μας ανοίγει την πόρτα σε ένα κόσμο δράσης και συνεχών ανατροπών.

Οι ήρωες του δεν είναι άνθρωποι της καθημερινότητας αλλά του περιθωρίου. Είναι οι λύκοι σε ένα κόσμο προβάτων. Είναι εκείνοι που εκτελώντας εντολές -για τα συμφέροντα μιας παγκόσμιας οικονομικής ελίτ- αφαιρούν ζωές με την ίδια ευκολία που εμείς σκοτώνουμε ένα κουνούπι.

Η πλοκή του «Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς» -όπως και των προηγουμένων βιβλίων του συγγραφέα- είναι ευφάνταστη και κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την πρώτη έως την τελευταία λέξη του μυθιστορήματος.

Μυθιστορία δράσης που μέχρι να την ανακαλύψουν τα λαγωνικά του hollywood και να την κάνουν κινηματογραφική ταινία, εμείς την απολαμβάνουμε στο πρωτότυπο κείμενο της, στην γλώσσα που γράφτηκε, με όλες τις λεπτομερείς πινελιές που έχει συμπεριλάβει σε αυτήν ο δημιουργός της. Ε, αυτά είναι τα τυχερά του να είσαι ομοεθνής με ένα συγγραφέα. 😉

Το ότι σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, θαρρώ ότι εννοείται από τα προηγούμενα. Μαζί με το «Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς», του Χαρίτωνα Γιωτάκη, θα περάσετε πολλές υπέροχες ώρες ανάγνωσης με αγωνία και έντονα συναισθήματα. Μην το καθυστερείτε καθόλου. Βρείτε το, αποκτήστε το και… καλή διασκέδαση! 🙂

Οπισθόφυλλο:

Ο Αλέξανδρος είναι ένας ευαίσθητος και συναισθηματικός άνθρωπος. Όμως η έντονη σεξουαλικότητά του τον ώθησε στα εφηβικά του χρόνια να αναζητήσει με πάθος τον έρωτα. Αυτή του η αναζήτηση τον έμπλεξε στα δίχτυα ενός φοβερού κυκλώματος πορνείας, που ήλεγχαν σημαίνοντα αλλά διεφθαρμένα πρόσωπα της αθηναϊκής κοινωνίας. Αυτό, κατά την ενηλικίωση του, τον οδήγησε να στρατολογηθεί, αναγκαστικά, σε ομάδες αδίστακτων μισθοφόρων στρατιωτών-σκλάβων οι οποίοι ανήκουν δια βίου σε κάποιους μεγιστάνες του πλούτου. Οι μαχητές αυτοί ονομάζονται ΦΡΟΥΡΟΙ.
Ίσως σε μια άλλη εποχή ο Αλέξανδρος να ήταν χορευτής ή ποιητής, όμως η μπερδεμένη προσωπικότητά του τον ώθησε, με την πάροδο των ετών, να μεταβληθεί σε ένα τέρας με το κωδικό όνομα “Μάρων”. Απλός οικογενειάρχης στα μάτια όλων, στις σκοτεινές του ώρες μεταμορφώνεται σε Μάρωνα, αναλαμβάνοντας κάθε είδους επικίνδυνη επιχείρηση, δημιουργώντας έναν φρικιαστικό θρύλο γύρω απ’ το όνομά του.
Με αφορμή τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να αποδεσμευτεί από την εγκληματική οργάνωση της οποίας είναι πλέον αναπόσπαστο μέλος, λαμβάνει μέρος -ακούσια- σε μια αιματοβαμμένη ακολουθία γεγονότων. Ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινά, με πρωταγωνιστές πρόσωπα του παρελθόντος, τους αφοσιωμένους μισθοφόρους ενός ηγέτη του εγκλήματος και τις μυστικές υπηρεσίες. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, ο Μάρων ελίσσεται ανάμεσα στον πόνο, το αίμα και τον τρόμο. Το μίσος τροφοδοτεί τη δύναμή του, αλλά ο έρωτας θα υποτάξει τη θέλησή του.
Μα και πάλι η προδοσία θα νικήσει – κι εκείνος επιτέλους θα χαθεί, βρίσκοντας τη λύτρωση που αποζητούσε…


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Οι Άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς

Συγγραφέας

Χαρίτων Γιωτάκης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Εκών

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούνιος 2017

Αριθμός σελίδων

614

ISBN

978-618-82350-1-4

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.