«Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης», Χαρίτων Γιωτάκης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης», Χαρίτων Γιωτάκης

Τον Φεβρουάριο του 2022, κυκλοφόρησε από της εκδόσεις Εκών, το νέο μυθιστόρημα του Χαρίτωνα Γιωτάκη με τίτλο «Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης».

«Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης», Χαρίτων Γιωτάκης

Υπόθεση βιβλίου

Ο Αλέξανδρος, η Έλενα, ο Νικόλαος, ο Αγαθάγγελος και η Αντιόπη, είναι μερικοί από τους μυθιστορηματικούς ήρωες που μας είναι ήδη γνωστοί, από προηγούμενες περιπέτειες-αποστολές!

Τώρα τους ξανασυναντάμε σε μια ιδιαιτέρως έκρυθμη κατάσταση! Οι ισορροπίες τόσο στις Μυστικές Υπηρεσίες ανά τον κόσμο όσο και στους ιδιωτικούς στρατούς μεγιστάνων του πλούτου είναι απόλυτα ευμετάβλητες.

Το δίπολο Μενανδρής – Ιταλός κυριαρχεί, τουλάχιστον σε ότι έχουν να κάνουν οι ηγετικές φιλοδοξίες του υποκόσμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Μάρωνας και ο Επιμηθέας, εχθροί από γεννήσεως κόσμου, καλούνται να συνεργαστούν σε μια επιχείρηση που έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Πέρα όμως από την ατζέντα των ηγητόρων τους, οι δύο μαχητές έχουν τις προσωπικές τους προτεραιότητες, που σε μια παντελώς εκρηκτική κατάσταση μπορεί να μεταβάλει τις προκαθορισμένες ενέργειές τους άρδην.


Στο χώρο προετοιμασίας για τις πολύ ειδικές περιπτώσεις, που διέθετε ο Μενανδρής, είχαν συγκεντρωθεί τα στελέχη της μεικτής ομάδας που θα επιχειρούσε στην Ιταλία.
Ο επιχειρηματίας τους κοίταξε όλους από μία φορά… όμως μία και καλή! Αυτός ο παλιός πολεμιστής ήξερε να εμπνέει τον σεβασμό στα στελέχη του, απλώς, με μία και μόνη μάτια. Ο Μάρων στεκόταν δίπλα του ανέκφραστος. Απέναντί τους ήταν παρατεταγμένα τα μέλη της ομάδας εισβολής. Είχαν χωριστεί, από μόνοι τους, σε δύο ημιομάδες: εκείνη των στελεχών της Υπηρεσίας και εκείνη των μαχητών του Μενανδρή.

Ναι, στην Ιταλία, θα λάβει χώρα η κατά 99,9% καταδικασμένη αποστολή. Στη γείτονα χώρα που είναι η επιχειρηματική και “στρατιωτική” έδρα του Ιταλού!

Ποιος θα βγει τελικά νικητής από αυτή την νέα αποστολή των ηρώων μας; Ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα εξαφανιστεί από τον χάρτη;

Κριτική και εντυπώσεις

Στο νέο του αυτό μυθιστόρημα, ο Χαρίτων Γιωτάκης, μας κάνει κοινωνούς των νέων περιπετειών που βιώνουν παλιοί αγαπημένοι μας γνώριμοι· λογοτεχνικοί ήρωες που μας είναι γνωστοί από προηγούμενα έργα του.

Ο μοναδικός Μάρων και ο σεξουαλικά διεστραμμένος Επιμηθέας αυτή τη φορά καλούνται να δράσουν ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι απέναντι από τον άλλο, όπως γινόταν στο παρελθόν. Το πόσο βέβαια θα κρατήσει αυτή η συμμαχία θα το ανακαλύψετε όταν διαβάσετε το βιβλίο «Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης».

Οι περιγραφές του συγγραφέα, όπως και στα άλλα έργα του, είναι λεπτομερέστατες και το προφίλ των χαρακτήρων του σκιαγραφημένο με πολύ έντονες και ακραίες πινελιές.

Ένα μυθιστόρημα δράσης με ανατροπές, αρκετές ερωτικές σκηνές κινούμενες στα δυσδιάκριτα άκρα του αισθησιασμού και πολλή δράση, που θα ψυχαγωγήσει τους λάτρεις αυτών των δύο ειδών μυθιστορηματικής γραφής!

Οπισθόφυλλο:

Ο Αλέξανδρος Θεμιστογένης και ο Αγαθάγγελος Πέτροβας, για τον κοινωνικό τους περίγυρο είναι δύο συνηθισμένοι οικογενειάρχες. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και έχουν παιδιά, όμως πρόκειται για τελείως διαφορετικούς τύπους ανθρώπου. Ο Αλέξανδρος είναι έντονα συναισθηματικός και σε μια άλλη εποχή ίσως να ήταν ποιητής ή χορευτής. Σέβεται, αγαπά και θαυμάζει τις γυναίκες τις οποίες θεωρεί εξαιρετικά πολύτιμες στη ζωή του. Στον αντίποδα, ο Αγαθάγγελος είναι γεμάτος πάθη, κυρίως ερωτικά. Το μόνο που επιδιώκει είναι το σεξ και γι’ αυτό αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως ερωτικά αντικείμενα, χωρίς να τις σέβεται και να τις υπολογίζει.

Οι δύο αυτοί άνδρες παρόλο που γνωρίζονται ελάχιστα, μισιούνται θανάσιμα! Ζώντας διπλή ζωή κρύβουν και οι δύο φρικτά μυστικά. Ο Αλέξανδρος είναι Φρουρός στον ιδιωτικό στρατό του Γεωργίου Μενανδρή. Με το κωδικό όνομα «Μάρων» έχει ολοκληρώσει ασύλληπτης δυσκολίας αιματοβαμμένες, μυστικές επιχειρήσεις, κατορθώνοντας να δημιουργήσει έναν φρικιαστικό θρύλο γύρω από το όνομά του. Ο Αγαθάγγελος είναι στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών έχοντας τη φονική ειδικότητα του Διεκπεραιωτή με το κωδικό όνομα: «Επιμηθέας». Εξαιρετικά αποτελεσματικός δρα πάντοτε μόνος του αναλαμβάνοντας αποστολές «εκκαθάρισης».

Η Υπηρεσία συγκλονίζεται από ραδιουργίες και δολοφονίες και οι τρεις ανώτατοι ηγήτορές της για να διατηρήσουν τη θέση τους και τον επερχόμενο πλουτισμό τους, αποφασίζουν μία αδιανόητη μυστική ενέργεια στη Ρώμη! Για την εκτέλεσή της διατάσσονται να συνεπιχειρήσουν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος και ο Αγαθάγγελος. Όμως κατά τη διάρκεια της αποστολής ανατρέπεται κάθε προηγούμενη σταθερή κατάσταση. Μέσα σ’ αυτό το ξέφρενο πολεμικό περιβάλλον οι μαχητές πιεσμένοι αφόρητα εκρήγνυνται συναισθηματικά, και στασιάζουν αποφασίζοντας να πραγματοποιήσουν όλα τα κρυφά και καταπιεσμένα όνειρά τους. Τώρα οι ηγήτορες της Υπηρεσίας, καθώς και κάθε μέλος αυτού του ετερόκλητου συνόλου, θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για την επόμενη ενέργειά τους ακόμη κι αν αυτή απαιτεί μια επαίσχυντη προδοσία…

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Τα ύποπτα παιδιά της θλίψης

Συγγραφέας

Χαρίτων Γιωτάκης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Εκών

Ημερομηνία έκδοσης

Φεβρουάριος 2022

Αριθμός σελίδων

824

ISBN

978-618-82350-3-8

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.