Μια φλόγα στο σκοτάδι – Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ

Μαρία Ρουσάκη Εικονογράφηση: Κατερίνα Ράπτη Εκδόσεις Κέδρος Για παιδιά από 9 ετών ISBN: 978-960-04-4243-4 Σελ. 192 Τιμή: 6,5€ Ιούνιος 2012 Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή […]

Γράφει: Matia Gr
Μια φλόγα στο σκοτάδι – Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ
Tags

Μια φλόγα στο σκοτάδι - Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν ΚέλερΜαρία Ρουσάκη
Εικονογράφηση: Κατερίνα Ράπτη
Εκδόσεις Κέδρος
Για παιδιά από 9 ετών
ISBN: 978-960-04-4243-4
Σελ. 192
Τιμή: 6,5€
Ιούνιος 2012

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει. Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της. Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες. Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της.

Επίκαιρα

Η Μαρία Ρουσάκη (Βίλλα) ταΐζει συνεχώς τα τρία της παιδιά, τον υπολογιστή της και τα όνειρά της με καινούριες ιστορίες. Θέλει να προσφέρει σε όλα τα παιδιά τροφή για σκέψη, φαντασία και ταξίδια μαγικά. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Oppenheim Toy Portfolio στις ΗΠΑ για το βιβλίο της Η Μέλπω η μοναδική. Τα βιβλία της Οι λεμονιές και Κολυμπώντας στα βαθιά ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006, αντίστοιχα). Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στην Ταϊβάν και στην Κορέα. Είναι περιφερειακή σύμβουλος της SCBWΙ Greece.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η ριγέ κάλτσα της Σημίνας, Ένα χωράφι για τη Σημίνα, Σημίνα είσαι αστέρι και Μια Κόκκινη Καραμέλα μαζί με την Καλημέρα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα