«Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη», Γιάννης Διακομανώλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη», Γιάννης Διακομανώλης

Το «Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη» είναι το νέο υπέροχο παιδικό βιβλίο του Γιάννη Διακομανώλη!

Γράφει: Matia Gr
«Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη», Γιάννης Διακομανώλης

Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη

Το «Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη» είναι το νέο υπέροχο παιδικό βιβλίο του Γιάννη Διακομανώλη, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Υπόθεση βιβλίου

Ένα πρωινό, ένα πρωινό σαν όλα τ’ άλλα, που η Λυδία έχει αργήσει να πάει στη δουλειά της και η βιβλιοθηκονόμος κυρία Ευτέρπη έχει αρχίσει ήδη να περνά τις παραλαβές και τις επιστροφές των βιβλίων στον υπολογιστή της βιβλιοθήκης, μια φωνή διακόπτει το μουρμουρητό της:


“Πεινάω…”
“Λες να κλειδώσαμε κάποιον μέσα; Αυτό μας έλειπε τώρα!” σκέφτηκε ταραγμένη και κατευθύνθηκε προς το μέρος απ’ όπου ακούστηκε η άγνωστη φωνή.
“Πεινάω…” ακούστηκε και πάλι. Αυτήν τη φορά όμως η φωνή ερχόταν από διαφορετικό σημείο.
Αφού κυνήγησε τη φωνή σε όλη τη βιβλιοθήκη, κοντοστάθηκε ξαφνικά μπροστά σε έναν τοίχο. Γούρλωσε τα μάτια, έβγαλε μια πνιχτή κραυγή και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Αναρωτιέστε τι συνέβη… έτσι δεν είναι;

Δεν ξέρω εάν θα με πιστέψετε γιατί αυτό που έγινε είναι πραγματικά απίστευτο! Όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης είναι κενά! Άδεια από γράμματα και εικόνες, κενά περιεχομένου, καταλαβαίνετε; Και μη νομίζετε πως το λέω μόνο εγώ. Το διαπίστωσε και η Λυδία μόλις έφτασε στη δουλειά της! Οι δύο γυναίκες, έκπληκτες μα και φοβισμένες αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο και να βρουν από που έρχεται η φωνή που εξακολουθεί να λέει “πεινάω”.

Μα, να! Εκεί στο τέλος του διαδρόμου, ψηλά πάνω στον τοίχο, υπάρχει μια ζωγραφισμένη φάλαινα! Μάλιστα! Μια φάλαινα που την λένε Αγησίλαο και η όρεξή της -καταπώς φαίνεται- θα τράβαγε μερικούς τόμους εγκυκλοπαίδειας και εικονογραφημένων παραμυθιών! Και ναι, αυτή άδειασε όλα αυτά τα βιβλία.

Πως βρέθηκε όμως στη βιβλιοθήκη; Θα σταματήσει ο Αγησίλαος να καταβροχθίζει όλα τα γράμματα και τις εικόνες από τα βιβλία που τον περιτριγυρίζουν; Θα σωθεί η αγαπημένη Δημοτική Βιβλιοθήκη των παιδιών; Θα βρει ο Αγησίλαος ένα σπιτικό στα μέτρα του και άφθονο φαγητό χωρίς να καταστρέφει βιβλία;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Κριτική και εντυπώσεις

Η πρωτότυπη ιδέα, το καταπληκτικό περιεχόμενο, τα οικολογικά αλλά και τα πολιτιστικά μηνύματα που περιέχει, καθώς και η εξαιρετική εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου, καθιστούν αυτό το βιβλίο άριστο και διασκεδαστικό παιδικό ανάγνωσμα για παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Θα το λατρέψετε!

Οπισθόφυλλο:

Άνοιξε ένα βιβλίο. Γύρισε την πρώτη σελίδα, μετά τη δεύτερη, την τρίτη, ώσπου το ξεφύλλισε όλο, νευρικά. Έπιασε άλλο ένα, το άνοιξε γρήγορα κι αντίκρισε το ίδιο θέαμα. Έτρεξε στο κοντινότερο βιβλιοστάσιο κι άρπαξε τυχαία ένα βιβλίο.
«Δεν είναι δυνατόν!» ψιθύρισε μόλις το άνοιξε. Το πρόσωπό της έχασε το χρώμα του, και τότε οι σκέψεις της διακόπηκαν από μια φωνή.
«Πεινάω…»
Αφού κυνήγησε τη φωνή σε όλη τη βιβλιοθήκη, κοντοστάθηκε ξαφνικά μπροστά σε έναν τοίχο. Γούρλωσε τα μάτια, έβγαλε μια πνιχτή κραυγή και σωριάστηκε στο πάτωμα.
«Κυρία Ευτέρπη, με ακούτε;» ακούστηκε ύστερα από λίγο η βοηθός της.
«Μην σηκώνεστε απότομα …. Μα τι συνέβη; Γιατί είναι τόσα βιβλία πεταμένα κάτω;»
«Ορίστε, δες και μόνη σου!» της απάντησε, δίνοντάς της ένα απ’ τα βιβλία.
«Μα οι σελίδες του είναι κενές…» είπε η Λυδία απορημένη.
«Όλα τα βιβλία είναι έτσι».
Μια ευφάνταστη ιστορία για τη σημασία των βιβλίων στον πολιτισμό , τη δύναμη της συνεργασίας και τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης στις μέρες μας.


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο κάντε κλικ εδώ!

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο Αγησίλαος στη δημοτική βιβλιοθήκη

Συγγραφέας

Γιάννης Διακομανώλης

Εικονογράφος

Χρήστος Δήμου

Εκδοτικός οίκος

εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ημερομηνία έκδοσης

Μάρτιος 2017

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-5151-34-8

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.