Διακόνισσα της Ιεραποστολής Μάμα Θεανώ Μουσδελεκίδου

Αυτή την αγία ημέρα της 3ης Μαρτίου 2020, ο ήλιος της επίγειας ζωής σου κοιμήθηκε στις ευλογημένες πλαγιές της ιεραποστολικής Κατάγκας…

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Διακόνισσα της Ιεραποστολής Μάμα Θεανώ Μουσδελεκίδου
Tags

Αυτή την αγία ημέρα της 3ης Μαρτίου 2020, ο ήλιος της επίγειας ζωής σου κοιμήθηκε στις ευλογημένες πλαγιές της ιεραποστολικής Κατάγκας, θυγατέρα του Κονγκό. Όμως, ανέτειλε η χριστοφόρα ψυχή σου συνοδεία αγγέλων προς την ουράνια αιωνιότητα.

Ήλθες εκεί ως διάδοχη της διακόνισσας Φοίβης του Αγίου Αποστόλου Παύλου. Ήλθες εκεί σαν ένα μακρινό πέταγμα κύκνου το μήνα Ιούλιο 1987. Ήλθες εκεί σαν ένα ηλιόφωτο όνειρο ντυμένο με αισθήματα ευσπλαγχνικής στοργής. Ήλθες εκεί φέροντας πολλαπλά θεόσταλτα χαρίσματα…

Κυρίως την καρδιακή αγάπη προς τους αδελφούς Αφρικανούς, καθώς αυτή ήταν ένας χριστεπώνυμος διαυγής καταρράκτης ύδατος ζώντος στις διψασμένες ερημικές ψυχές τους.

Ο πνευματοφόρος Μακαριώτατος πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ με ευγνωμονούσα συγκίνηση σε τίμησε και σε χειροθέτησε διακόνισσα της Ιεραποστολής.

Τώρα οι ιδρωμένες ημέρες της Αφρικής από τον μόχθο των ιθαγενών και των ολίγων Ιεραποστόλων, σταγόνες-σταγόνες ακολουθούν την πορεία προς το παρελθόν, αφήνοντας όμως ανεξίτηλες μνήμες αγάπης σ’ αυτούς που φύτεψαν το κορμί τους, ως φιλοξενούμενοι σ’ αυτή τη μαρτυρική γη, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Αμήν!

Νόστης Ψαρράς

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο Τεύχος 250 του περιοδικού “Εξωτερική Ιεραποστολή” της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής!

Μάθετε για το έργο της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και τους τρόπους που μπορείτε να το συνδράμετε, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα