Άσε με καλό μου κι έχω να βράσω χόρτα…

Άσε με καλό μου κι έχω να βράσω χόρτα…

Έχω μια απορία. Να την πω; Καλά, την λέω.

Αυτοί που χειροκρότησαν χθες τον κ. Σαμαρά στον Πειραιά, σε ποιόν κόσμο ζούνε; Από πού ήρθαν; Ήταν το παλαμάκι αυθόρμητο; Τους βγήκε δηλαδή έτσι πηγαίο; Αν ναι, εντάξει. Δεν θα επεκταθώ, Ψυχολόγος-ψυχαναλυτής-ψυχοερευνητής δεν είμαι, παρά σκέτος Πολίτης του τόπου τούτου που βλέπει, ακούει, απορεί και εξίσταται. Έτσι μου ήρθε μόλις τους είδα, να αναζητήσω τον Γιωργάκη εκεί που κρυβόταν στο γυμναστήριο, να τον αρπάξω από το κότσι και να τους τον κοπανήσω στο κεφάλι.

Επίσης θέλω να βρω και να στραγγαλίσω εκείνο το περιστέρι που κουτσούλισε τότε τον αρχικωλοτούμπα στο κεφάλι, αυτός το είδε για φωτισμό και ψήλωσε ο νους του περισσότερο. Το πόσο το γλεντάω που κρύβονται όλοι από την αγάπη του κόσμου, το πόσο το γλεντάω!

Παραμένει αναπάντητη παρά ταύτα η απορία μου.

Ποια πτυχή του ταλέντου του χειροκρότησαν. Ας πούμε, αν έβλεπαν την κα Μιμή Ντενίση να παίζει ένα δράμα, θα χειροκροτούσαν την υποκριτική της. Αν έβλεπαν τον Σαμψών παλιά σε υπαίθρια παράσταση-επίδειξη δύναμης, θα χειροκροτούσαν την προσπάθειά του. Αν διάβαζαν ένα βιβλίο από αυτά που κοτσιλίζουν στην αγορά κάθε τρίμηνο κι από ένα κάποιοι/ες, θα έλεγα ότι χειροκροτούν το ταλέντο τους. Αν άκουγαν το καινούργιο τραγούδι της κας Μπεζαντάκου, θα ξαναχειροκροτούσαν την τέχνη της. Εδώ, τι σκατά χειροκρότησαν;

Άσε με καλό μου κι έχω να βράσω χόρτα. Άγρια, ναι. Τζοχούς, χοιροβότανα και ραδίκια βουνού. Περιπεράστε. Έ, όχι σκέτα. Κάτι θα ψήσει ο φούρνος…

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment