Σε μορφή νούμερου επιθεωρησιακού

Σε μορφή νούμερου επιθεωρησιακού

Ναι, άκουσα τις θριαμβολογίες. Μας έσωσαν! Τον Απρίλιο, εκεί ξώλαμπρα (μετά το Πάσχα θα πει αυτό, παιδιά της πόλης), τότε θα μας καλέσουν στην κάλπη για να εισπράξουν και τα σωστικά. Ένας βουλευτής, λέει, πριν μήνες έβγαλε έξω 1 εκ. ευρώ, αλλά δεν μας τον μαρτυράνε μην τον ματιάσουμε.
Άσε με καλό μου κι έχω το ποδαράκι μου πονεμένο. Μα για να βοηθήσω το έργο της αντιβίωσης, είπα να φτιάξω ένα γιουβετσάκι, αγαπημένο μου. Με πολύ πολύ τυρί. Ε, τι να με κρατήσει η μεσημεριανή σαλάτα 2 μέτρα παλικάρι! Μοσχάρι με κριθαράκι παραγγελία σε χυλοπιτάδικο Αγουλινίτσης. Θα κατασπαράξω ένα βουνό. Το μόνο που με τσαντίζει είναι που δεν πλένεται κατόπιν εκείνο τα γυάλινο ταψί, που επιπλέον ποτέ δεν θυμάμαι και πώς το λένε.
Α, μόλις θυμήθηκα να δω Λαζόπουλο, μα βγήκε η εκπομπή. Έγινε κάτι; Τον έκοψε η λογοκρισία; Αν και τι να μας πούνε πια κι οι επιθεωρησιακοί! Τα γεγονότα στον τόπο μας τεκταίνονται εδώ και χρόνια σε μορφή νούμερου επιθεωρησιακού. Απλά αυτοί μας τα λένε συνοπτικά. Η Ανίτα δεν βγαίνει κάπου και μου λείπει η ΑχΚούλα με την Αντιπρόσωπο. Καλό βράδυ.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment