Δυο πασχαλιές και δυο καλοκαίρια μαζί; .: Είδα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Δυο πασχαλιές και δυο καλοκαίρια μαζί;

Σοβαρά; Στις 26 Μαΐου προς 27 Πάσχα; Η καλύτερη πρωταπριλιάτικη φάρσα!

Γράφει: Matia Gr
Δυο πασχαλιές και δυο καλοκαίρια μαζί;

Δυο πασχαλιές μαζί φέτος;

Η κυβέρνηση δήλωσε, δια του εκπροσώπου της μια μέρα πριν (31 Μαρτίου), ότι δεν ξέρει αν θα αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Τελικά όμως φαίνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδας δεν ξέρει πότε πέφτει το Πάσχα φέτος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συνεδρίασε την πρώτη Απριλίου και αποφάσισε ότι η πανηγυρική λειτουργία για την Ανάσταση θα τελεστεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 προς 27 Μαΐου.

δυο πασχαλιές; Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας
Ναι 27 Μαΐου, την ημέρα της Απόδοσης του Πάσχα.

Το πρώτο που έκανα ήταν να επισκεφτώ την επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας. Πίστευα ότι πρόκειται για την καλύτερη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Κι όμως το δελτίο τύπου γράφει ακριβώς αυτό που σας είπα.

Να γίνουν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς να το καταλάβω. Να γίνει η λειτουργία για την Ανάσταση 40 μέρες μετά, δε δύναμαι να το καταλάβω.

Κι αν ο Κορονοϊός δεν έχει περιοριστεί; Τι θα κάνουν; Ρωτώ επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε, με επιστολή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Πάπα Φραγκίσκο, να τελεστεί η Ανάσταση τον Σεπτέμβριο. Απίστευτο; Κι όμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε εχτές ότι θα παραμείνει κλειστό και δεν θα γίνονται τελετές σε όλη τη διάρκεια του Απριλίου.

Και γιατί όχι τον Δεκέμβριο μαζί με τα Χριστούγεννα;

Τι να πει κανείς…

Εγκύκλιος πλήρης απαγόρευσης

Απαγορεύεται οι πιστοί να μπουν σε Ιερό Ναό ακόμη και για ατομική προσευχή σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας. Την Εγκύκλιο 45156/Θ1/10.4.2020 προώθησε με δική της εγκύκλιο ( Aρ. Πρωτ. 1711 Διεκπ. 766 ) με email ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ωρεών Φιλόθεος.

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται η προσέλευση κοινού στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής αλλά και πριν ή μετά από αυτήν, υπό καμία αιτία ή πρόφαση, κατά την περίοδο ισχύος της ως άνω Κ.Υ.Α. ήτοι από 12/4/2020 έως 20/4/2020.

Δηλαδή απαγορεύουν στους πιστούς να μπουν σε μια Εκκλησία, έστω και για να ανάψουν ένα κερί, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Κυριακή της Ανάστασης του Κυρίου μας, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της Μεγάλης Εβδομάδας!

Δυο πασχαλιές και δυο καλοκαίρια μαζί;

Η Ανάσταση πέρασε με τις Εκκλησίες κλειστές από την Κυβέρνηση και με απειλή προστίμου 300 ευρώ σε όποιο πιστό περάσει έστω κι απέξω. Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιμένει να τελέσει “πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα” και να ψάλλουν το “Χριστός Ανέστη” λίγες ώρες μετά τον εσπερινό της παραμονής της Αναλήψεως. Δηλαδή πρώτα θα εορταστεί σήμερα τρίτη, η Απόδοση του Πάσχα στον εσπερινό, και μετά θα ψάλλουν το “Χριστός Ανέστη”.

Αυτή η απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως παράταιρη, εγωιστική, έως και αντικανονική. Πολλοί πιστοί μάλιστα μιλούν για τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Θά ‘ρθει ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στην θύρα. Αυτό θα σας εμποδίσει φεύγοντας. Μην το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί, για να φάνε τα παιδιά σας.

Θά ‘ρθει όταν έρθουν δυο πασχαλιές και δυο καλοκαίρια μαζί.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου είχαμε καύσωνα. Οι θερμοκρασίες ήταν άνω των 40 βαθμών και δεν φυσούσε καθόλου άνεμος. Σε πολλές πόλεις η ανυπόφορη ζέστη κράτησε 3-4 μέρες.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τα μελλούμενα να συμβούν. Όπως και να έχει μακάρι ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας προστατεύει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες
Θέματα