Η κυριαρχούσα ιδεολογία

Η κυριαρχούσα ιδεολογία

Σε μια εποχή όπου οι δράκοι επικρατούσαν της κυριαρχίας της γης, οι άνθρωποι αναγκάζονταν να κρύβονται σε σπηλιές και να κυνηγούνε κρυφά στο σκοτάδι για να επιβιώσουν.

Μια μέρα έκαναν μια σύναξη για να βρουν τρόπο να νικήσουν τους δράκους, και να πάρουν την κυριαρχία, ξεκινώντας μια εκστρατεία εναντίον τους.

Μερικοί όμως διαφωνούσαν, ένας απ’ αυτούς ο ΔΙΡΩΝ θυμίζοντας τους την τελευταία επίθεση που έκαναν εναντίον του δράκου που κατοικούσε στο βουνό ΜΟΡΑΒΑ, διεκδικώντας απ’ αυτόν τα ζώα που κατοικούσαν εκεί.

Τότε πετάχτηκε ο ΣΙΝΟΣ ο οποίος ήταν δυνατός και γρήγορος κυνηγός, και είπε σ΄ αυτούς, «δεν έχουμε αρχηγό να μας καθοδηγεί και γι’ αυτό τον λόγο χάνουμε την μάχη», και έτσι πρότεινε αμέσως τον εαυτό του για αρχηγό, και άλλους δυο εξίσου καλούς κυνηγούς, τον ΙΩΒΑ και τον ΑΤΡΟ.

Έτσι την επομένη το πρωί, οι Φυλές βγήκαν από τις σπηλιές τους με τρεις αρχηγούς να τους κατατάσσουν σε φάλαγγες. Για να ξεχωρίζουν οι αρχηγοί εφάρμοσαν στα μέτωπα τους μακριά κέρατα.

Οι δράκοι βλέποντας τους έτρεξαν κατά πάνω τους. Τότε οι τρεις αρχηγοί ρίχτηκαν στην μάχη, το ίδιο και οι υπόλοιπες φυλές.

Μάταια όμως, οι δράκοι κατασπάραξαν τον ΙΩΒΑ και τον ΑΤΡΟ, βλέποντας οι φυλές ότι έχαναν την μάχη άρχιζαν να υποχωρούν προς τις σπηλιές τους, αγνοώντας τις εντολές του ΣΙΝΟΥ.

Ο ΣΙΝΟΣ μόνος και προδομένος σκέφτηκε τα λόγια του ΔΙΡΩΝ αλλά ήταν ήδη αργά, άρχισε να τρέχει και αυτός προς την σπηλιά, όμως ένας δράκος τον κυνήγησε, και την στιγμή που πήγε να περάσει την είσοδο της σπηλιάς για να ξεφύγει, τα κέρατα του τον πέταξαν πίσω. Τότε ο δράκος τον έπιασε από τα κέρατα, και τον έσυρε στην σπηλιά του, κάνοντας τον δούλο του.

του Σωτηρίου Πρόφη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment