Η αλήθεια για τα μάγια .: Πίστη .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Η αλήθεια για τα μάγια

Ο Γέροντας Μακάριος Κουλούρης της Ιεράς Μονής Κλειστών ομιλεί για τη Μαγεία και πώς οι Χριστιανοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα Μάγια και να απαλλαγούν από τη Μαγεία. Ακούστε και διαβάστε την αλήθεια για τα Μάγια

Γράφει: E Α
Η Αλήθεια για τα Μάγια - Ενότητα Πρώτη - Πατήρ Μακάριος ΚουλούρηςΗ Αλήθεια για τα Μάγια – Ενότητα Πρώτη – Πατήρ Μακάριος Κουλούρης

Ποια είναι πραγματικά η αλήθεια για τα μάγια.

Υπάρχουν και ποιους είναι δυνατόν να πιάσουν;

Ποια είναι η θέση της εκκλησίας πάνω σε αυτό το θέμα;

Η αλήθεια για τα Μάγια, Πρώτη Ενότητα

Από μια σύντομη έρευνα αποδεικνύεται εύκολα τι μεγάλη έκταση έχει καταλάβει σήμερα το κακό με την εξάπλωση της μαγείας.

Οικογένειες καταστρέφονται, περιουσίες χάνονται. Εκεί που πρώτα βασίλευε η χαρά, η υγεία, τώρα με τις μαγικές σκοτεινές δυνάμεις έρχεται μαρασμός και θλίψη.

Μεγάλο φόβητρο έχουν καταντήσει οι μάγοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με τις δαιμονικές τέχνες μπορούν να βλάψουν ή ακόμη και να ωφελήσουν εκείνους που αυτοί θέλουν.

Όμως, μέσα σ’ αυτές τις καταστάσεις, πού βρίσκεται η αλήθεια, μπορούν πράγματι να μας βλάψουν και αν ναι, μέχρι ποιο σημείο.

Η Εκκλησία μας τι διδάσκει, έχει η μαγεία μεγαλύτερη δύναμη από την Εκκλησία, πώς γεννήθηκε η μαγεία;

Αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις έρχονται στα χείλη του ανθρώπου που είναι μακριά από τον Χριστό αλλά και του θρησκευόμενου.

Θα προσπαθήσουμε μέσα από το πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας να δώσουμε κατά το δυνατόν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα, στις απορίες που διατυπώνονται από διαφόρους ανθρώπους γύρω από το θέμα μας «Η αλήθεια για τα μάγια».

Καταρχάς πρέπει να ειπωθεί ότι η μεγάλη εξάπλωση της μαγείας είναι ένα δείγμα πνευματικής καταπτώσεως της εποχής μας.

Ενώ ζούμε και μελετούμε το μεγάλο θαύμα που επιτέλεσε ο Χριστιανισμός ανά την υφήλιο, και τα ορατά σημεία της πίστεως μας κατακλύζουν την ανθρωπότητα, ενώ λαοί που ζούσανε στο σκοτάδι είδαν φως μέγα και φωτίστηκαν πνευματικά, ενώ οι ναοί είναι γεμάτη από εικονισμένους αγίους, δείγματα της έμπρακτης αποδοχής του Ευαγγελίου και της Θεώσεως, ενώ βιβλία πνευματικότατα και Πατερικά κατακλύζουν τα βιβλιοπωλεία χριστιανικού τύπου, ενώ πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για όλα τα σημεία της υπάρξεως του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, παραταύτα όμως, αυτό το υπέρλαμπρο φως για πολλούς δυστυχώς Χριστιανούς και μάλιστα Ορθοδόξους γίνεται ένα πηχτό σκοτάδι, το σκοτάδι της μαγείας.

Και τούτο γιατί είναι γνωστόν ότι όταν ο άνθρωπος απομακρύνεται από το Θεό και χάνει την ορθή πίστη του καταφεύγει στα υποκατάστατά του.

Όταν ο άνθρωπος πάψει να σέβεται το Θεό τότε φοβάται και τρέμει μπροστά σε όλα τα άλλα ακόμη και στα ανύπαρκτα και στα μηδαμινά.

Αυτό συμβαίνει και στις ημέρες μας που είναι εποχή ολιγοπιστίας και αποστασίας. Οι άνθρωποι αντικατέστησαν τον παντοδύναμο Θεό της αγάπης και του ελέους με τα ποικιλώνυμα είδωλα.

Και για τη λύση των προβλημάτων τους δεν χρησιμοποιούν πλέον το νου τους ούτε καταφεύγουν στη δύναμη του Θεού αλλά στις ποικιλόμορφες εκδηλώσεις της μαγείας, επιστρέφοντας έτσι πάλι επί τα ασθενή και πτωχά στοιχεία εκ των οποίων ο Χριστός ημάς ηλευθέρωσε κατά τον Απόστολο Παύλο.

Ξεχνάνε οι άνθρωποι το Δημιουργό τους.

Ξεχνάνε ότι ο Πανάγαθος Θεός, από τότε που δημιούργησε τον άνθρωπο, δεν τον άφησε απροστάτευτο, αλλά διαρκώς τον φροντίζει και προνοεί τα σχετικά με αυτόν.

Φροντίζει ο Πανάγαθος και δια τις σωματικές και για όλες τις υλικές ανάγκες, ώστε να έχει τα απαραίτητα δια τη συντήρησή του. Αλλά όμως, ιδιαιτέρως φροντίζει για τη μόρφωσή του την πνευματική και την εξασφάλιση της αιωνίας του ευτυχίας.

Είναι πολλά τα θαυμαστά γεγονότα που παρουσιάζει ο Θεός στη ζωή όλων των ανθρώπων. Και ο καλοπροαίρετος άνθρωπος νιώθει το προστατευτικό χέρι του παντοδύναμου Θεού, να τον φυλάττει από κάθε κίνδυνο και από κάθε κακό.

Αυτό το ενδιαφέρον του Θεού, που παρουσιάζεται δια κάθε άνθρωπο χωριστά, ονομάζεται και είναι η Θεία Πρόνοια.

Δια να γίνει αυτό πιο κατανοητό θα δούμε από κοντά δύο χωρία, στα οποία φαίνεται σαφώς η φροντίδα και η πρόνοια του Θεού, παρμένα από την Καινή Διαθήκη και είναι τα λόγια του Κύριου ημών Ιησού Χριστού.

Λέγει ο Κύριος, δια την πρόνοια του Θεού, δια τα δημιουργήματά του, ιδιαιτέρως όμως δια τον άνθρωπο.
ὁ χῆδι ὁ στρουθία ἀσαρίου πολῦται,
καὶ ἐν ἐξ αὐτὸν οὐπεσοῖται εἰς τὴ γὰρ ἄνευ τοῦ πατρός ἡμῶν.
Ως γνωστόν, τα στρουθία είναι τα γνωστά σε όλους μας σπουργίτια.
το δε ασάριον, ήταν ένα νόμισμα των Ιουδαίων μικροτάτης αξίας
και όμως, ένα από αυτά δεν θα πέσει νεκρό εις τη γη
χωρίς να το επιτρέψει ο πατέρας σας λέγει ο Κύριος
έστω κι αν πωλούνται αντί δέκα λεπτών

Ας δούμε και το δεύτερο.
ειμών δε και οι τρίχες της κεφαλής πάσαι ηρυθμιμένε εισύν.

Δηλαδή, τρίχες της κεφαλής σας, που δια μίαν εσείς από αυτές μικρά ή καμία φροντίδα λαμβάνετε, και των αριθμών αγνοείται, εν τούτοις όμως όλοι έχουν αριθμηθεί.

Εδώ οι Άγιοι Πατέρες, ερμηνεύοντας τα χωρία αυτά, λέγουν, ότι ο Θεός έχει γνώσει και Αυτόν ακόμη των ελαχίστων που μας συμβαίνουν και στα οποία εμείς μικρά σημασία δίνουμε.

Έτσι λοιπόν, αφού είναι τόσο μεγάλη για μας η πρόνοια του Κυρίου μας, τότε και εμείς, χρέος και καθήκον έχουμε να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας τελείως εις Αυτόν και να έχουμε ατελείωτη βεβαιότητα ότι αυτός μελεί περί ημών, ότι δηλαδή αυτός φροντίζει και λαμβάνει πρόνοια για μας.

Έπειτα, τι ομολογούμε στο σύμβολο της πίστης Θεός μας; Πιστεύω, λέγουμε, πιστεύω εις ένα Θεόν Πατέρα.

Αφού λοιπόν τον πιστεύουμε και τον ομολογούμε Πατέρα, τότε γιατί ανησυχούμε και αγωνιούμε για τα διάφορα προβλήματα που ανακύπτουν, γιατί κάθε φορά δεν καταφεύγουμε με πίστη απεριόριστον σ’ αυτόν τον Πανάγαθο και πολλές που έχουν ο Πατέρα, με την άπειρη αγάπη του και την στοργικότητά του προς εμάς, γιατί, γιατί, γιατί τότε τον φωνάζουμε Πατέρα, αφού δεν τον εμπιστευόμαστε, δυστυχώς κάτι άλλο συμβαίνει, πέρα απ’ αυτό που εκφράζουμε μόνο με τα χείλη μας.

Η εμπιστοσύνη αυτή, η στη Θεία Πρόνοια, έχει κλονιστεί σε πολλούς Χριστιανούς.

Πολλές αφορμές υπάρχουν, είτε διότι δεν έχουν μελετήσει και διαφωτιστεί επί του θέματος της πίστεως, είτε διότι ο Σατανάς θέλει να τους απομακρύνει από την πίστη και την ελπίδα στο Θεό, είτε δια πολλούς άλλους λόγους, πάντως το βέβαιον είναι ότι, αντί να εξαρτούν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους από τον Πάνσοφο, τον Πανάγαθο, τον Παντοδύναμο Θεό και Φιλόστοργο Πατέρα, όπως τον αποκαλούμε μόνον, μόνον δυστυχώς πιστεύουν ότι άλλες δυνάμεις παρεμβαίνουν στη ζωή τους και το τραγικό εις αυτές τας δυνάμεις δίνουν μεγάλη εμπιστοσύνη.

Και όχι μόνο αυτό αλλά και τρέμουν εμπρός εις αυτές, έστω και αν κάνουν τη ζωή τους μαρτυρική και την ταλαιπωρούν.

Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν στα μάγια, που ζητούν να μάθουν το μέλλον τους από μάγισσες, μάντεις και αστρολόγους.

Λες κι αυτοί το γνωρίζουν!

Και δεν θέτουν οι αφελείς ένα απλό ερώτημα στους μάγους, και σε όλους αυτούς περί αυτών, εσείς που θα πείτε το δικό μου μέλλον, εσείς που θα μου πείτε αυτά που θα μου συμβούν ύστερα από κάποιες ημέρες, μήνες ή χρόνια, εσείς το δικό σας μέλλον το γνωρίζετε;

Και αν το γνωρίζετε τότε γιατί δεν το αξιοποιείτε με το να κερδίσετε τον πρώτο λαχνό στο λαχείο ή στο λότο ώστε να γίνετε εκατομμυριούχοι, αφού διαβάζετε με σιγουριά το μέλλον σε τόσους ανθρώπους.

Δεν μπορείτε να ξέρετε ποιο θα είναι το πρώτο νούμερο στο λαχείο, στο προπό, στο λόττο.

Εδώ μπορεί να γίνει εκ μέρους τους μια ένσταση και να πούμε, γνωρίζουμε ότι σε μας δεν είναι γραμμένο, βλέπετε το Kismet, η τύχη, να κερδίσουμε τον πρώτο λαχνό.

Τότε ας τους απαντήσουμε, εσείς κάνετε μια ανακοίνωση στις εφημερίδες ότι προβλέπετε τον ακριβή αριθμό του πρώτου λαχείου ή του Προπό ή του Λότο, για να δούμε πρακτικά τις ικανότητές σας.

Εδώ τα χάνουν, διότι όσες προβλέψεις κι αν έκαναν, έπεσαν έξω.

Και εδώ σιγά σιγά θα αποδεικνύεται πόσο αστήριχτα και γελοία πολλές φορές είναι αυτά τα οποία πιστεύουν πολύ. Αλλά και πόσο βλάπτουν ψυχικώς και αμαρτάνουν όχι μόνο όσοι χρησιμοποιούνται ως όργανα, δια να διαιωνίζονται οι απαράδεκτες αυτές καταστάσεις, αλλά ακόμη και όσους καταφεύγουν στους μάγους, μάγισσες, αστρολόγους και τα συναφή, που τελικώς όλοι αυτοί που ζητούν τη λύση του προβλήματός τους, αντί να το λύσουν και να φέρουν όπως πιστεύουν την ευτυχία στο σπίτι τους και σε όλη την οικογένειά τους, φέρουν τη δαιμονική δυστυχία και την ταραχή αφενός και αφετέρου χάνουν την πίστη τους στο Θεό και ακόμη καταντούν οικονομικά ράκη οι δυστυχείς διότι τους εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι.

Πολλές φορές μέσα σε διάφορες οικογένειες υπάρχει μια αναστάτωση και ακούγεται η έκφραση κυρίως από τους γονείς «στο παιδί μου έχουν κάνει μάγια, δεν είναι άρρωστο, αλλά μάγια του έχουν κάνει» ή άλλοι λέγουν «όσα συνοικέσια έχουν κάνει στην κόρη μου όλα χάλασαν» ή άλλοι λέγουν “δεν πάνε καλά οι δουλειές μου”, “με γλωσσοφάγανε”, “μου κάνανε μάγια” ή άλλοι “έχουμε ταραχή, τσακωμούς μέσα στο σπίτι μας, μάγια μας έχουν κάνει”.

Τέτοιες εκφράσεις και αμέτρητες άλλες ακούγονται στη σημερινή εποχή με τον τέλειο τεχνολογικό πολιτισμό και μάλιστα από εντός εισαγωγικών ορθοδόξους χριστιανούς.

Οι άνθρωποι αυτοί τρέχουν για να βρουν τη Μάγισσα ή τον Αστρολόγο Μέντιουμ, για να τους λύσουν όπως υποθέτουν και πιστεύουν τα Μάγια.

Και είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει σφαίρα της ανθρώπινης ζωής, εις την οποίαν να μην υπεισέρχονται τα μάγια.

Ας δούμε όμως από κοντά, τι είναι τέλος πάντων αυτά τα μάγια, που στο άκουσμά τους τρομάζουν τους ανθρώπους.

Μάγια είναι όσα επιτυγχάνονται δια της μαγείας.

Τι είναι όμως η μαγεία;

Είναι ένα σύνολο πράξεων, τρόπων, ενεργειών, μέσα από τον οποίον πιστεύουν, μερικά, κυρίως αφελής και χωρίς δυνατή πίστη στο Θεό, ότι είναι δυνατόν κατά τρόπον υπερφυσικών και μυστηριώδη ορισμένοι άνθρωποι να προκαλέσουν ή ακόμη να αποτρέψουν το καλό ή το κακό. Να το αποτρέψουν δια τον εαυτό τους ή ακόμη και δια τους άλλους.

Μέσα δε και όργανα που χρησιμοποιούνται για να γίνονται τα μάγια είναι οι μάγοι και οι μάγισσες, οι γόητες, ο αγύρτης, ο τσαρλατάνος, οι φαρμακοί και άλλοι. Αυτοί έχουν το έργο της μαγείας ως έργο ειδικό τους και υπόσχονται να λύνουν τα μάγια, να δένουν τους ανθρώπους, να προκαλούν κακά και θλίψεις ή κατά την άποψή τους να απαλλάσσουν τους ανθρώπους από ταλαιπωρίες κ.ο.κ.

Σημειωτέον ότι η μαγεία διαχωρίζεται στη λευκή και μαύρη μαγεία.

Η Λευκή Μαγεία διδάσκει ότι εάν ένας άνθρωπος είναι δεμένος με Μάγια, τότε αυτοί που ασχολούνται με τη Λευκή Μαγεία είναι σε θέση, καθώς πιστεύουν, να τους λύσουν τα Μάγια και να τους απελευθερώσουν.

Αντιθέτως τώρα, η Μαύρη Μαγεία είναι εκείνη που μπορεί να προκαλέσει με τις μαγικές της τέχνες, κακά και ποικίλες καταστροφές.

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι μάγοι και η μάγισσες προς εξαπάτηση των αφελών, αφελεστάτων και θυμάτων τους είναι ποικίλα και διάφορα, που σε κάνουν να γελάς ή και να κλαις με πόνο και να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε, με τις τόσες και τόσες εφευρέσεις και εφαρμογές του τεχνολογικού πολιτισμού μας, να υπάρχουν άνθρωποι τόσο ανόητοι, τόσο αφελείς, που να πιστεύουν ότι τα αντικείμενα που θα τους δώσει ο μάγος ή η μάγισσα θα είναι σε θέση να φύγει το κακό που πιστεύουν ότι υπάρχει ή που πραγματικά υπάρχει.

Τόση άγνοια, τόση παχυλή και εγκληματική άγνοια για τον εαυτό μας να έχει ο σημερινός πολιτισμένος και κατά τα άλλα προοδευμένος άνθρωπος του 20ου αιώνα.

Παράξενο, πραγματικά παράξενο γεγονός αυτό που συμβαίνει.

Και πώς να μη συμβαίνει, όταν ο Πατέρας του ψεύδους, κατά τον Κύριό μας ο Σατανάς, προσπαθεί πάντοτε μέσα από την πλάνη να περνά τα μηνύματά του προς τους αφελείς.

Το ίδιο κακό έκανε στον Παράδεισο, το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και τώρα και όπως τον πίστεψαν τότε οι άνθρωποι, έτσι εξακολουθούν και τώρα να τον πιστεύουν με την τεχνική που έχει ας μας μιλάει ο Χριστός μας και όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Αγίας μας Εκκλησίας για τους κινδύνους που διατρέχουμε με την επαφή του.

Εκεί εμείς, από κοντά του, να πάρουμε τα μαγικά που διαλύουν τα μάγια και που είναι ενδεικτικά θα αναφέρομαι μερικά, που για τους πιστούς συνειδητούς Χριστιανούς είναι χωρίς νόημα, ενώ για τους αφελείς και ανοήτους παίρνουν ιδιαίτερη σημασία, ανάλογα με την αφέλειά τους και την ερμηνεία του πόνου.

Τέτοια λοιπόν υλικά που χρησιμοποιούν είναι τμήματα μελών ζώων, κέρατα, κόκαλα, τρίχες, κλειδιά, νερό, αλάτι, σαπούνι, στάχτη, πίσσα, σκόρδο, δάφνη, σκούπα, σάλιο, προζύμι και άλλα.

Επίσης, όταν πρόκειται να γίνει το κακό σε κάποιον, το λεγόμενο δέσιμο που κάνει ο μάγος δένει κάποιον, με όλα τα επακόλουθά του.

Χρησιμοποιούν καρφώματα, μαγικούς λόγους, κατάρες, χώσιμο ανθρωπίνου ομοιώματος εις τον τάφο, δηλαδή κούκλας από κερί ή από κουρέλια κούκλα, κάρφωμα του ανθρώπου που μισούν σε ομοίωμα ή σε σκίτσο με καρφίτσες, διάφορα αντικείμενα που έγιναν κάτω από τη μαγική τέχνη που έγιναν τα μεσάνυχτα ή στη χασοφεγγαριά, επίσης δεμένα αντικείμενα όπως καρφιά, σαπούνι, μαλλιά, μαλλιά γυναικεία και πολλά άλλα σε ένα μαντήλι.

Όλα αυτά και άλλα πολλά σε κάνουν να καταλάβεις ότι κάτω από αυτά κρύπτεται κακία και κατάστασης ψυχική αξία πολλών δακρύων.

Επίσης χρησιμοποιούν και πολλά βότανα, μεταξύ των οποίων φιδόχορτο, στηροχόρτι, γλυκερίθρα, βαγιόκλημα, μάραντος, αναστοβότανο και άλλα.

Επίσης, το μαυρομάνικο μαχαίρι, το περώνι, το βατοκόκαλο, τη σκούπα, την πυροστιά, το μανόγαλο, τον μυελό του πουλιού, το σβιστοκέρι, το αμίλητο νερό, το κατράμι και άλλα.

Δυστυχώς αυτά τα χρησιμοποιούν οι κατά ταυτότητα ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύοντας ότι μέσα από αυτά τα σατανικά κατασκευάσματα θα διώξουν οι αφελείς ή θα επιδιώξουν το κακό.

Και αν για όλα αυτά πεις σ’ αυτούς που πηγαίνουν στους μάγους, στα μάγια, ότι είναι σατανικά και αμαρτάνουν, θα σου πουν αμέσως. Πώς είναι σατανικά; Αφού εκεί λέγουν και θρησκευτικά. Μουρμουρίζουν τροπάρια, προσευχές, η τύχη είναι γεμάτη από εικόνες, μάλιστα, μάλιστα, σου συνιστούν να κάνεις λειτουργίες, ευχέλαια, αγιασμούς, παρακλήσεις, να διαβάζεις βιβλία της Εκκλησίας και άλλα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν οι εικόνες και τα λένε όλα αυτά. Γιατί όμως;

Για να παραπλανούν τον κόσμο, να νομίζουν ότι είναι εκ Θεού και όχι εκ του Σατανά, για να τους δίνουν εμπιστοσύνη και να τρέχουν εις αυτούς οι άνθρωποι, διότι τον Σατανά τον φοβούνται.

Συνιστούν ακόμη και τα μυστήρια και όλα αυτά γιατί, για να καλοπιάνουν και να μην τους κυνηγούν ιερείς, αλλά και να πλανούν τον κόσμο.

Και ακούς πολλές φορές τους δυστυχείς ανθρώπους που ζουν μέσα στην άγνοια να λέγουν, την κατηγορούν άδικα, τη γυναίκα, τη φθονούν. Αυτή όμως βοηθάει τον κόσμο και τα μάγια σου λύνει και στην εκκλησία σου λέει να πας.

Δυστυχώς, βρίσκονται ηλίθιοι, βλάκες, κουτοί, ανόητοι και στενοκέφαλοι που παρασύρονται και μάλιστα δίνουν και χρήματα πληρώνοντας έτσι οι δυστυχείς το φόρο της βλακείας του.

Η μαγεία έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλους τους χώρους και όπου πιάσει.

Θύματα προσπαθεί να πιάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.

Προσπαθεί να πιάσει στα δίχτυα της και από κει και πέρα ξέρει πως θα τους καθοδηγήσει ο κάθε μάγος ή η κάθε μάγισσα τελικώς ο σατανάς.

Αλλά εκεί που η μαγεία έπαιξε και συνεχίζει να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η πολιτική.

Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Χίτλερ είχε κοντά του ένα ολόκληρο επιτελείο μάγων, αστρολόγων, μέντιουμ και άλλων, οι οποίοι τον βοηθούσαν στην ανθρωποσφαγή, μέχρι σ’ ότου εις το τέλος έφαγε κι αυτό στο κεφάλι του.

Επίσης ο Στάλιν, το βρετανικό επιτελείο κλπ είχαν στη διάθεσή τους μάγους συνεργάτες. Αλλά και σχεδόν στην αρχή κάθε χρόνου, όλοι θα το έχετε προσέξει, ο Παγκόσμιος Τύπος δημοσιεύει και μάλιστα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, τα πολιτικά προβλέψεις των διαφόρων επιφανών Μάγων.

Και δεν είναι λίγοι εκ των μάγων που λαμβάνουν κάποια πλαγία ενίσχυση από τα Υπουργεία Εξωτερικών ή άλλες υπηρεσίες άλλων χωρών. Πολλοί επιφανείς πολιτικοί, όσο παράξενο και αν ακούγεται, πηγαίνουν να επισκεφτούν κρυφά στο Λονδίνο ή στο Παρίσι αλλά και στη χώρα μας, κανένα μέντιουμ ή μάγισσα αναγνωρισμένης αξίας εντός εισαγωγικών.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο κόσμος, αντί να πάει καλύτερα με την καθοδήγηση των μάγων προς τους πολιτικούς, αντί να τον οδηγήσουν οι πολιτικοί σωστά, τον οδηγούν στον διάβολο.

Και πώς να μην πάει, όταν οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τον δρόμο του Χριστού, ακολουθούν και προσκυνούν τον διάβολο και παίρνουν οδηγίες και κατευθύνσεις από αυτόν τον διαστροφέα, που μοναδικό του στόχο και σκοπό έχει έναν και μόνο, να οδηγήσει τον άνθρωπο εις την αιώνια καταστροφή.

Επειδή δεν μπορεί να εκδικηθεί το Θεό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκδικηθεί την εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος.

Είδαμε ότι τα μάγια υπάρχουν, είδαμε τα γελοία μέσα που διαθέτουν για να κάνουν τα μάγια και ακόμη ότι εις αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις καταφεύγουν πάσης φύσεως άνθρωποι τελούν σε αγνοία γύρω από την πίστη ή έχουν αυτή εις μετρία κατάσταση ή ακόμη είναι και άπιστοι.

Τίθεται όμως ένα βασικό ερώτημα: αφού τα μάγια υπάρχουν και τα αποδέχεται και η εκκλησία, τότε ποιους πιάνουν και γιατί;

Είναι πράγματι μια σπουδαία ερώτηση με περιεχόμενο και ζητά την απάντηση για να πληροφορηθεί ο καθένας γύρω από το θέμα αυτό.

Με βάση λοιπόν, τους Αγίους Πατέρες θα τοποθετηθούμε, έναντι των σκοτεινών δυνάμεων, έναντι των καταστροφικών αυτών δυνάμεων, που όμως για μερικούς συνειδητούς Χριστιανούς, όχι μόνο δεν είναι καταστροφικές δυνάμεις, αλλά πολλές φορές είναι και βοηθητικές στον πνευματικό μας αγώνα.

Ας δούμε όμως το όλο θέμα από κοντά και όσο γίνεται αναλυτικά για να γίνει κατανοητό από όλους και ή δυνατόν από τους αφελείς αδελφούς μας, οι οποίοι είτε πηγαίνουν να πιαστούν στα δίχτυα τους είτε πιάστηκαν.

Πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα μεγάλη διαφώτιση, διότι η πλάνη την οποία κάνει ο διάβολος μέσα από την τεχνική που αναπτύσσει, είναι τέτοια που ο άνθρωπος σήμερα με την πλύση εγκεφάλου που έχει δεχτεί.

Με τις λίγες γνώσεις που έχει γύρω από την πίστη, όπως είδαμε και θα δούμε πιο αναλυτικά, πέφτει θύμα.

Δεν έχει την εμπιστοσύνη, όπως προείπαμε, στη Θεία Πρόνοια.

Δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Θεό, που τον αποκαλεί Πατέρα.

Δεν έχει εμπιστοσύνη στον Χριστό που σταυρώθηκε για μας, στους Αγίους, που όπως προείπαμε αποτελούν μια απόδειξη της πραγματώσεως του χριστιανισμού.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, χρειάζεται να το δούμε το θέμα από κοντά και να αποκομίσουμε κάποιες πρακτικές γνώσεις για να είμαστε σε θέση όχι μόνο εμείς με τη χάρη του Θεού να τα αποφύγουμε, αλλά να βοηθήσουμε και αυτούς τους αδελφούς που πραγματικά στα δίχτυα των μάγων, των σκοτεινών δυνάμεων, του σατανά έχουν αρπαχθεί.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να τα προσέξουμε ιδιαιτέρως όλα τα όσα θα ειπωθούν, για να είμαστε σε θέση να πληροφορήσουμε με εγκυρότητα και τους αδελφούς μας, οι οποίοι όπως προείπαμε έχουν πλανηθεί και έχουν αρπαχτεί στα δίχτυα των σκοτεινών δυνάμεων του σατανά.

Καταρχάς, όταν λέγουμε ότι τα μάγια υπάρχουν, δεν το εννοούμε όπως το εννοεί και τα θεωρεί ο πολλής κόσμος. Δηλαδή δεν θεωρούμε μάγους ή μάγισσες μερικούς που επαγγέλλονται το μάγο ή τη μάγισσα. Αυτοί είναι τσαρλατάνοι, είναι αγύρτες, απατεώνες, είναι κομπογιαννίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως εύκολο και προσοδοφόρο τους επάγγελμα τη μαγεία.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πονηροί, έξυπνοι, διαθέτουν ταχυδακτυλουργικές ικανότητες και σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι εφοδιασμένοι με μυστικές υπεράνθρωπες δυνάμεις. Διαθέτουν και ποικιλία γνώσεων, πείρα που σε εντυπωσιάζουν.

Με όλα αυτά, κατά τρόπο ανέντιμο, εξαπατούν και εκμεταλλεύονται αγρίως τους αφελείς και αμαθείς των ανθρώπων.

Από σοβαρούς επιστήμονες, οι αστρολόγοι ονομάζονται «τσαρλατάνοι» και η ασχολία με την αστρολογία και τα σχετικά με αυτήν, παραλογισμός.

Τι να πούμε τώρα για τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες, τις γύφτισσες που θέλουν να δείξουν τη μοίρα απλώνοντας το χέρι και όλους τους άλλους.

Φυσικά υπάρχουν και τα όργανα του Σατανά, δια των οποίων πράγματι γίνονται τέρατα και σημεία. Τέρατα και σημεία τα οποία εκπλήσσουν και προβληματίζουν πολλούς, όπως παραδείγματος χάρη είναι τα μέντιουμ.

Για αυτή την ύπαρξη και την μαγική δράση αυτών των μάγων μιλάει και αποδέχεται η εκκλησία.

Ακόμη και στην Καινή Διαθήκη έχουμε Μάγους, τον Σίμωνα, τον Ελύμα και τον Άγιο Κυπριανό, που από περιβόητος Μάγος και λάτρης των δαιμόνων, έγινε κατόπιν μετανοίας, επίσκοπος Καρχηδόνας και μάλιστα μαρτύρησε δια τον Χριστόν.

Αλλά και αυτές οι πραγματικές περιπτώσεις μάγων και μαγείας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι από μόνοι τους δεν έχουν δύναμη.

Τη δύναμή τους την αντλούν από τον πατέρα τους, τον διάβολο.

Διότι αυτά τα παράξενα σημεία που ενεργούνται διότι δήθεν μαγείας τα χρησιμοποιεί και τα ενεργοποιεί ο σατανάς και φυσικά με τα συνειδητά όργανα του τους μάγους με αυτούς δηλαδή που έχασαν τη σχέση τους με το Θεό έχασαν τη σχέση τους με το Θεό και με την εκκλησία του.

Το τονίζουμε αυτό ιδιαιτέρως για να γίνει κατανοητό

Οι μάγοι και οι μάγισσες έχασαν τη σχέση τους με το Θεό και την Εκκλησία. Και αυτοί ακόμη που πηγαίνουν, εάν δεν μετανοήσουν.

Αν είχαμε σαφή γνώση της πραγματικότητος, θα έπρεπε αυτές τις περίεργες και πολύ χαμηλές και ύποπτες ενέργειες, να μην τις ονομάζουμε μάγια, αλλά διαβολικές ενέργειες ή μεθοδίες του διαβόλου κατά την έκφραση του Αποστόλου Παύλου.

Η μαγεία είναι το πέπλο με το οποίο καλύπτεται η παρουσία και οι δράσεις του πονηρού. Με άλλα λόγια τα μάγια είναι το φανερό βασίλειο του άρχοντος του αιώνος τούτου. Και οι μάγοι, τα επίσημα όργανά του. Η μαγεία είναι η θρησκεία του διαβόλου. Και οι διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις και τελετές που γίνονται είναι η λατρεία του σατανά, δαιμονολατρία.

Αν οι άνθρωποι το ήξεραν αυτό και το συνειδητοποιούσαν, δεν θα πλησίαζαν τα μάγια.

Ούτε θα φοβόταν τα μάγια, ούτε την επίδρασή τους.

Διότι θα ήξεραν πως να αντιδράσουν και πως να προφυλάξουν τον εαυτό τους.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν αφελείς και ανόητοι κατεχόμενοι από άγνοια, χλιαροί ή ανύπαρκτη πίστη, και καταφεύγουν έτσι στις σκοτεινές δυνάμεις.

Καταφεύγουν στους υπηρέτες του διαβόλου, που με τη δύναμή τους ζητούν να βλάψουν τους ανθρώπους.

Υπάρχουν μάγοι και μάγισσες που ως προείπαμε προσπαθούν να δέσουν τους αφελείς στα δίχτυα της μαγείας, από τα οποία δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Μετά από όλα αυτά που ετέθησαν επί τάπητος, ας δούμε και την ερώτηση που εναγωνίως έρχεται στο στόμα πολλών ανθρώπων.

Πιάνουν τα μάγια;

Ρωτούν πολλοί, απαντούμε και ναι και όχι.

Μέσα από την παράξενη, όπως φαίνεται απάντηση, υπάρχει η σωστή απάντηση.

Καταρχάς η επίδραση της μαγείας στους ανθρώπους, ποτέ δεν εξαρτάται ούτε από το διάβολο που τα υποκινεί και ενεργεί, ούτε πολύ περισσότερο από τους μάγους και τις μάγισσες που είναι απλά όργανα του πονηρού χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξουσία.

Διότι πρέπει να το γνωρίζουμε αλλά και να το κατανοήσουμε ότι το κακό που σπέρνει ο διάβολος είναι προτρεπτικό και ποτέ καταναγκαστικό.

Δεν έχει τέτοια εξουσία ώστε δια της βίας να κάνουμε μια πράξη, μια ενέργεια, εάν εμείς δεν τη θέλουμε.

Τη δύναμή του, ο διάβολος, την αντλεί από εμάς.

Εμείς κάνουμε αυτό που μας προτρέπει και αποκτά επάνω μας δικαιώματα.

Η εξουσία πάντοτε και κατά κανόνα εξαρτάται χωρίς εξαίρεση από τη θέληση και την δεκτικότητα των ανθρώπων και με την παραχώρηση του Θεού.

Αν ο άνθρωπος αντισταθεί στις μεθοδίες του διαβόλου τότε κερδίζει νίκες και στεφάνια.

Αν όμως δεν προσέξουμε, δεν αγωνιστούμε, δεν κάνουμε το χρέος μας, δεν καταφύγουμε στη βοήθεια του Θεού και δώσουμε τόπο εις τον Πονηρό τότε, όχι μόνο πιάνουν τα μάγια αλλά μπαίνει μέσα μας και αλωνίζει και κυριαρχεί να μας ξετινάξει.

Δια τούτο μας λέγει ο Θεός Παύλος, μη δίδετε τόπον το διάβολο, μη δίνεις με τη θέλησή σου τόπο στην ψυχή σου στον διάβολο.

Υποτάγεται το Θεό, αντίστηται το διάβολο και φεύξεται αφημών, να υποταχθείς λέει στο Θεό λέει ο Απόστολος Ιάκωβος, και να αντισταθείς στις προσβολές του διαβόλου και θα φύγει μακριά κατησχημένος, ντροπιασμένος.

Ο Κύριος μας λέγει, «Ιδού, είναι εξουσία του πατείν επάνω όφεων και σκορπιών και επί πάσα την δύναμιν του εχθρού, και ουδέν ημάς ἤμι αδικήσει»

Μας έδωσε την εξουσία ο Κύριος και τη δύναμη να πατούμε και να νικούμε και να συντρίβουμε τη δύναμη του πονηρού και των οργάνων του.

Ο πόλεμος του διαβόλου εναντίον κάθε πιστού είναι δεδομένος.

Μισεί την εικόνα του Θεού, όπως προείπαμε, και θέλει να την αχρειώσει, να την καταστρέψει.

Δια τούτο πειράζει, προτρέπει και ελκύει προς την αμαρτία κάθε άνθρωπο. Με κάθε τρόπο τον οδηγεί να κάνει την αμαρτία.

Όμως ας το βάλουμε καλά στο νου μας, δεν έχει τη δύναμη να μας αναγκάσει στη διάπραξη του κακού, εάν όπως προείπαμε δεν συγκατατεθούμε.

Πονηρός ο διάβολος ομολογώ καγώ λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αλλά εαυτό πονηρός, ουχί μόνο εάν νύφουμε. Αν αγρυπνούμε, αν προσέχουμε, εάν γρηγορούμε, δεν βλαπτόμεθα, γιατί μη ζωνεστεί ο εν εμήν ή εν το κόσμο.

Διότι είναι μεγαλύτερος ο Θεός που ευρίσκεται μέσα μας, μέσα σας λέει ο Άγιος, που σας φωτίζει και σας ενισχύει παρά ο σατανάς που ενεργεί μέσα, εις τον σκληρό και αμετανόητο κόσμον.

Ο σατανάς φοβάται και τρέμει το όνομα του Ιησού Χριστού.

Ποτέ δε λέει ελέησόν με.

Ο Χριστός καταστρέφει τα έργα του σατανά και ενισχύει με τη θεία χάρη τους πιστούς.

Όπως οι Απόστολοι με τη δύναμη του ονόματος του Ιησού Χριστού υπέτασαν τα δαιμόνια έτσι κι εμείς με την επίκληση του Παναγίου ονόματος, του ονόματος του Χριστού μπορούμε να μένουμε αβλαβείς από κάθε επιβολή τους.

Όμως να προσέξουμε εδώ κάτι, ιδιαίτερα να το προσέξουμε.

Στη γλώσσα της Εκκλησίας επικαλούμαστε το όνομα του Χριστού. Δεν σημαίνει μόνο ότι καλώ σε βοήθεια το Χριστό.

Έλα Χριστέ να με βοηθήσεις, έλα να με απαλλάξεις από το κακό. Αλλά κυρίως ζω σύμφωνα με το θέλημά Του.

Εφαρμόζω τις θείες εντολές Του. Βιώνω το Ευαγγέλιό Του.

Εδώ ακριβώς είναι και το κρίσιμο σημείο κατά πόσο είμαστε θωρακισμένοι ή όχι στα μάγια. Δηλαδή κατά πόσο μπορούν να μας πιάσουν ή όχι, όπως λέει και ο λαός.

Το είπαμε και το ξανατονίζουμε για να γίνει συνείδηση και πιστεύω μας, ότι ο άνθρωπος, ο Χριστιανός, που ζει με μετάνοια, εξομολόγηση, θεία κοινωνία με την άδεια του πνευματικού του, δεν έχει να φοβηθεί διότι είναι κάτω και μέσα στην υπακοή.

Τούτο όμως πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως διότι δεν μπορούμε μέσα στο χώρο της εκκλησίας μας να λειτουργούμε αυτονομημένοι και όπως θέλουμε ο καθένας.

Πρέπει το δικό μας θέλημα να το υποτάξουμε στο θέλημα της Εκκλησίας του Χριστού, αλλιώς λειτουργούμε λάθος, και ως γνωστό το λάθος έχει το τιμήμά του.

Έτσι λοιπόν, ο Χριστιανός που είναι εντιμένος με το ένδυμα του Χριστού, όσοι εις Χριστόν εβαπτίστητε, Χριστόν ενεδύσαστε και ζει σύμφωνα με το θέλημα του Χριστού, καθοδηγούμενος υπο γέροντος ή πνευματικού, δεν έχει να φοβηθεί ποτέ για τίποτε.

Τον Χριστιανό αυτόν, τα μάγια δεν τον επηρεάζουν, δεν τον πιάνουν.

Αντιθέτως όταν ζούμε έξω από την περιγραφείσα κατάσταση, μακριά από τον Χριστό μας, τότε είμαστε πραγματικά ευάλωτοι, δεκτικοί στα μάγια, τότε τα μάγια μας πιάνουν.

Περιττό να πούμε για τους Χριστιανούς που καταφεύγουν σε μάγους και μάγισσες ή για να λύσουν τα μάγια, ή για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος. Οι Χριστιανοί αυτοί ήδη έχουν έρθει σε άμεση επαφή με τα όργανα του Σατανά, και πολλές φορές με τον ίδιο το Σατανά.

Με τον ίδιο το σατανά!

Κοντά στην Αγία μας Εκκλησία, όσοι ζουν την εν Χριστό ζωή, μοιάζουν με αμετακίνητο βουνό, που δεν σαλεύεται από τις προσβολές του βδελυρού σατανά.

Ο αναγεννημένος εν Χριστώ άνθρωπος, που ζει μέσα στην Εκκλησία, με αγάπη, με δικαιοσύνη, με ειρήνη, με μακροθυμία, με εγκράτεια, με υπομονή, με πίστη, με ελπίδα, με νηστεία, αυτός ο άνθρωπος γίνεται ναός του Αγίου Πνεύματος και λυτρώνεται από κάθε διαβολική μεθοδία που ενεργείται με μαγικά λόγια, με σκέψεις ή με πράξεις.

Είναι ενδεδυμένος αυτός ο άνθρωπος και θωρακισμένος, ως προείπαμε με την πανοπλία του Θεού, η οποία τον καθιστά αήττητο.

Με την πίστη λοιπόν αυτή, ότι δηλαδή έχουμε τη δύναμη του Ιησού Χριστού, ο οποίος συντρίψει τον Σατανά υπό τους πόδας ημών εντάχει, κατά τον Θεό Παύλο, δεν φοβούμεθα, ό,τι και να μας κάνουν οι εχθροί μας.

Τα μαγικά τους τεχνάσματα αποδεικνύονται ανίσχυρα και γελοία.

Η Εκκλησία μας έχει μεγάλο οπλοστάσιο για τον πόλεμο του Χριστιανού εναντίον όλων των σκοτεινών δυνάμεων του Σατανά.

Πυρηνικό οπλοστάσιο μεγάλης ισχύος, που τέτοια δύναμη δεν υπάρχει μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν.

Φτάνει μόνο να ξέρει να το ενεργοποιήσει ο καθένας από εμάς.

Διότι τι μπορεί να είναι η σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου, ουδέν άλλον, από μια ακατανίκητη δύναμη.

Τι μπορεί να είναι το δραστικό όπλο του σταυρού, τίποτα άλλο, από ακαταμάχητο όπλο εναντίον της μαγείας.

Χρήσασθαι της σφραγίδης του σταυρού, και ώψεσθαι τους εχθρούς, εκκλημπάνοντας, εγκαταλείποντας δίκην καπνού, γράφει ο Όσιος Νείλος.

Με τη θέα και μόνο του τιμίου σταυρού, εκμηδενίζεται η δύναμη του διαβόλου, όπου σημειώνεται το σημείο τούτο ασθενήμενη μαγεία δεν έχει δύναμη, ουκ ενεργεί δε φαρμακεία δηλαδή η χρήσης βοτάνων μαγικών.

Έτσι γράφουν οι πατέρες της εκκλησίας φωτισμένοι εν αγίω Πνεύματι.

Με το σταυρό καταπατούμε τις παγίδες του εχθρού και αποπέμπουμε τα πονηρά πνεύματα, γι’ αυτό ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης μας συμβουλεύει “για να προφυλάττεστε από τα μαγικά και από την ενέργεια των δαιμόνων και μάγων, να έχετε όλοι, μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, τίμιων σταυρών, κρεμασμένοι στο λαιμό σας”.

Πολλά γαρ φοβείται ο διάβολος και οι δαίμονες των τύπων του τίμιων σταυρού, και φεύγουν από εκεί όπου τον βλέπωσι, καθώς και οι ίδιοι δαίμονες το ομολόγησαν. Ερωτηθέντες γαρ ούτε ποτέ από τον Άγιον Ιωάννη των Βοστρινών, τον έχοντα εξουσία λέγει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιωρείτης κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, ποια πράγματα των Χριστιανών φοβούνται περισσότερον, απεκρίθησαν ότι φοβούνται τρία τινά.

Τον Σταυρό, που φορούν οι Χριστιανοί εις τον τράχηλο, στο λαιμό τους, το Άγιο Βάπτισμα και τη Θεία Κοινωνία.

Άλλο όπλο και μάλιστα ισχυρό κατά του διαβόλου είναι ποιο; Το Άγιο Ευαγγέλιο.

Σε σπίτι που υπάρχει και αναγιγνώσκεται το ιερό Ευαγγέλιο δεν πλησιάζουν δαίμονες.

Το Ευαγγέλιο είναι ο ίδιος ο Χριστός. Η διδασκαλία του Χριστού και ολόκληρη ζωή του, γι’ αυτό κατακαίει τον σατανά.

Αλλά δεν αρκεί όμως να φέρουμε μόνο επάνω μας το τετραβάγγελο για την αποτροπή των δαιμονικών ενεργειών, χρειάζεται και η ψυχή μας να φέρει μέσα της τα νοήματά του, για να μένει άτρωτη από τις επιθέσεις του πονηρού.

Εκείνο όμως, το οποίον απέναντι στο διάβολο, μας κάνει λιοντάρια, είναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ως λέοντες τίνειν πυρ πνέοντες, ούτως από τις τραπέζεις αναχωρούμεν εκείνης φοβερή, το διάβολο γινόμενοι.

Με την μετάληψη του τιμίου σώματος και του ζωοποιού αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, γινόμαστε φοβεροί και απρόσβλητοι στο διάβολο.

Αποκτούμε τη δύναμη του Χριστού. Αποκαθιστούμε την ύπαρξή μας, τα γνήσια χαρακτηριστικά της εικόνων του Θεού. Καθαρίζουμε την ψυχή και το σώμα μας από κάθε αμαρτία. Ανανεώνουμε ολόκληρη τη ζωή μας. Έχουμε το Χριστό κατοικούντα εν τες καρδίες ημών.

Είναι λοιπόν δυνατόν ποτέ στον Χριστιανό που επικαλείται κατά των δαιμόνων το όνομα του Χριστού, που ζει εν μετανοία, το τονίζουμε ιδιαίτερα αυτό, που ζει εν μετανοία μέσα στην Εκκλησία, που ταπεινά και συνειδητά, συμμετέχει στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που μελετά και εφαρμόζει, και αυτό το τονίζουμε, που εφαρμόζει το Άγιο Ευαγγέλιο, να επηρεάζουν οι μαγικές δυνάμεις αδυνάτων;

Εάν ένας Χριστιανός ζει κατά Θεό ως προαναφέρθηκε και φοβείται τις σκοτεινές δυνάμεις, τότε η πίστη του δεν είναι ζωντανή και αληθινή.

Τότε νομίζει ότι πιστεύει.

Τότε με τα χείλη του μπορεί να ομολογεί πίστη στο Χριστό, αλλά η καρδιά του απέχει μακριά από το Χριστό.

Ακούμε τη φωνή του Κυρίου λέγοντος, «Εγγίζει μοι ο λαός ούτως το στόματι αυτών, και τη σχύλησή με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρου απέχει απ’ εμού».

Δηλαδή ο λαός αυτός με πλησιάζει μόνο με το στόμα και με τιμά μόνο με τα χείλη. Η ευσέβεια του δηλαδή περιορίζεται εις υποκριτικά λόγια. Η δε καρδιά του απέχει πολλοί από μένα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Για τους περισσότερους από εμάς.

Ο φόβος που πρέπει να υπάρχει από το σατανά είναι μόνον, το τονίζουμε αυτό ιδιαιτέρως, μόνον όταν είμαστε αποκομμένοι από την εκκλησία, δηλαδή από τη μυστηριακή ζωή της. όταν δεν έχουμε μετάνοια, εξομολόγηση, θεία κοινωνία με την άδεια του πνευματικού, προσευχή όταν δεν έχουμε έργα ευσεβείας.

Στη δεύτερη ενότητα που θα ακολουθήσει εμφανώς θα αποδειχθεί πώς άνθρωποι που ζούσαν κατά το δυνατόν τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας ουδόλως, ουδόλως έπαθαν κάτι παρά τις προσπάθειες των μάγων, συνεργία του σατανά, να τους κάνουν κακό.

Αχτύπητοι ήτανε.

Αντίθετα, και αυτοί ακόμη που συνεργάζονται μαζί του, αυτοί που συνεργάζονται μαζί του, έπαθαν και παθαίνουν μεγάλα κακά οι μάγοι, οι μάγισσες, και φυσικά και όσοι καταφεύγουν και ζητούν τη σατανική βοήθεια.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη πλάνη, η οποία προέρχεται από την παραπλάνηση που κάνει ο σατανάς εις τα πρόσωπα που καταφεύγουν εις αυτόν.

Στην αρχή ο δόλιος και κακούργος προσπαθεί να δώσει κάποια βοήθεια.

Αργότερα όμως, όταν κάνει θύμα του, όταν κυριεύσει και κατακτήσει το πρόσωπο που καταφεύγει σε αυτόν, τον εκδικείται. Και τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ο σατανάς ποτέ, ποτέ δεν βοηθάει κανέναν.

Όλους τους εκδικείται με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει και στον χρόνο που εκείνος γνωρίζει.

Κάποτε, αναφέρει η παράδοση, υπήρχε ένας ξακουστός μάγος, ο οποίος ήταν και θεραπευτής. Και αυτός, λοιπόν, είχε υπογράψει συμβόλαιο φιλίας με το σατανά. Έτσι το είχε κατανοήσει.

Το συμβόλαιο Φιλίας αναφέρονταν σε ότι όποτε τον χρειαζόταν θα καλούσε ο Μάγος τον Σατανά, και εκείνος, έτσι αναφερόταν στο συμβόλαιο, θα έτρεχε πρόθυμα για να τον βοηθήσει.

Ποτέ μέχρι τώρα δεν του είχε χαλάσει το χατήρι ο Σατανάς και ο Μάγος τον θεωρούσε τον καλύτερό του φίλο και φυσικά και τον καλύτερο συνεργάτη στις βρώμικες δουλειές του.

Μια μέρα ο Μάγος αυτός ο θεραπευτής, ευθέως ζητά από τον Σατανά να τον κάνει υπουργό, έτσι του είχε τυπώσει μέσα στο μυαλό του.

Ο σατανάς με μεγάλη χαρά του το υποσχέθηκε, “αυτό για μένα είναι πολύ εύκολο και θα σε κάνω πράγματι υπουργό”. Μάλιστα δε του εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίον θα το έκανε.

Και τι του λέει; Του είπε λοιπόν, “θα μπω στο αυτί της βασιλοπούλας και θα την κάνω να είναι άρρωστη και να πονάει πολύ. Εσύ θα παρουσιαστείς, ενώ θα είναι κι άλλοι θεραπευτές, αλλά δεν θα μπορέσει κανένας να τη θεραπεύσει, θα κάνεις ότι την θεραπεύεις, κάποια σχέδια εκεί πέρα και εγώ θα την ελευθερώσω. Θα φύγω από το αυτί της οπότε θα σταματήσει ο πόνος. Θα σε ικανοποιήσει αμέσως ο βασιλιάς για αυτό το οποίο έκανες στην κόρη του”.

Και έτσι και έγινε.

Η σατανική επήρεια έκανε τη Βασιλοπούλα να πονά πολύ.

Και πράγματι ο Βασιλεύς κάλεσε πολλούς ξακουστούς ιατρούς για να την βοηθήσουν.

Στάθηκε όμως αδύνατον κάποιος από όλους αυτούς να την θεραπεύσει.

Μόλις όμως παρουσιάστηκε ο Μάγος, ο Μάγος “θεραπευτής”, αμέσως φεύγει το δαιμόνιο από το αυτί και τότε φαίνεται ότι η Βασιλοπούλα έγινε καλά.

Οπότε ο βασιλιάς από ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη του ζήτησε και του λέει “τι θέλεις να σου κάνω;” και εκείνος το ζητάει “Θέλω να με κάνεις υπουργό”.

Και πράγματι τον έκανε υπουργό.

Έγινε λοιπόν υπουργός.

Δεν πέρασε όμως πολλής καιρός και γίνεται ένα πραξικόπημα. Συνέλαβαν και τον υπουργό και τον κρέμασαν στην κρεμάλα ευρισκόμενος ο μάγος θεραπευτής καλούσε τώρα το φίλο του σατανά να τον βοηθήσει, όπως τον βοήθησε και όλες τις
άλλες φορές.

Αλλά ενώ εκείνος πάντοτε έφθανε αμέσως να τον εξυπηρετήσει σε όλα τα αιτήματα, τώρα αργεί, δεν φαίνεται πουθενά.

Ο Μάγος επάνω στην κρεμάλα καλεί τον φίλο του τον Σατανά εναγωνίως. Φωνάζει
ικετεύει, αλλά ο σατανάς πουθενά δεν φαίνεται.

Όμως μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτό το σκηνικό, να, τις τελευταίες στιγμές τον βλέπει να έρχεται από μακριά φορτωμένος ένα γεμάτο τσουβάλι, ο σατανάς με ένα μεγάλο τσουβάλι.

Με αγωνία, ο κρεμασμένος μάγος του λέει «έλα πού είσαι» του φωνάζει, «χάνομαι, βοήθησέ με, εσύ ο φίλος μου», και ο σατανάς έρχεται κοντά του.

Και τι κάνει; Ξεφορτώνει το τσουβάλι που είχε στην πλάτη του, το αδειάζει στα πόδια του φίλο του.

Και το τσουβάλι τι είχε μέσα; Ήταν γεμάτο παλιοπάπουτσα. Και του λέει “τα βλέπεις αυτά, για αυτό τα χάλασα τόσα χρόνια, για να σε ανεβάσω στην κρεμάλα, αυτό είναι το τέλος, βοήθεια δεν έχεις πια, αυτό είναι αλήθεια”.

Πώς είναι δυνατόν ο σατανάς να γίνει φίλος του ανθρώπου, όταν κατά το λόγο του Κυρίου μας, τον αληθινότατο λόγο, αυτός ανθρωποκτόνος είναι απαρχής και εν τη αληθεία ουκ έστι ότι ψεύτης εστίν, δηλαδή εκείνος ο Κύριός μας λέει, από την αρχή της δημιουργίας του ανθρώπου ήτο ανθρωποκτόνος και ποτέ δεν έχει σταθεί ούτε και στέκεται στην αλήθεια, διότι δεν υπάρχει μέσα του αλήθεια.

Ούτε αλήθεια, ούτε επιθυμία για την αλήθεια, διότι είναι ψεύτης!

Αυτή είναι η αλήθεια.

Και το τραγικό, να λεγόμεθα ορθόδοξοι χριστιανοί, να φέρουμε το όνομα του Χριστού και να καταφεύγουμε στο διάβολο, να μας φροντίσει, να μας λύσει τις διάφορες υποθέσεις, τελικώς τι να μας δέσει σε μια αιώνια καταστροφή, την οποία με τέχνη ξέρει να την κρύβει.

Εδώ είναι που πέφτουνε θύματα οι περισσότεροι άνθρωποι με την πλάνη την οποία χρησιμοποιεί.

Στην επόμενη ενότητα θα ακουστούν αληθινές ιστορίες, συμβάντα, γεγονότα με ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μάγια, τους μάγους, τις μάγισσες.

Η αλήθεια πρέπει να έρθει στο φως, πρέπει να διαφωτιστούμε.

Η παχυλή άγνοια πρέπει να φύγει από μέσα μας και να έρθει το φως της αλήθειας.

Όπως είπε ο Κύριος, «Γνώσετε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς».

Αμήν.

Η αλήθεια για τα Μάγια, Πρώτη Ενότητα

Στην Πρώτη Ενότητα με τη Χάρη του Κυρίου μας, γνωρίσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το βασανιστικό αυτό θέμα της Μαγείας, ιδιαίτερα για μερικούς που η πίστη τους έχει κλονιστεί ή και έχει χαθεί.

Είδαμε ότι υπάρχουν όπλα καταπολεμήσεως τα οποία μας τα παρέχει η Αγία μας Εκκλησία, αρκεί εμείς να τα αξιοποιήσουμε.

Γνωρίσαμε ότι εάν εμείς δεν δώσουμε δικαιώματα εις τα πονηρά πνεύματα, αυτά δεν έχουν εξουσία επάνω μας και δεν δίνεται να μας κάνουν κανένα απολύτως κακό. Καθότι το κακό που θέλουν να μας επιβάλλουν να το κάνουμε είναι προτρεπτικό και όχι εξαναγκαστικό.

Ο αγώνας ή η διάπραξη της αμαρτίας, ως και η σχέση μας με τα μάγια εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς.

Αναφερθήκαμε εις τους γελοίους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από αυτούς τους τσαρλατάνους.

Εδώ είναι το άξιο αποριας πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος της ηλεκτρονικής εποχής να καταφεύγει σε τέτοια γελοία και ανάξια κυρίως κατασκευάσματα, κατασκευάσματα των πρωτογώνων ανθρώπων ή των ανθρώπων που ακόμη δεν γνώρισαν τίποτε από τον τεχνολογικό πολιτισμό και τις διάφορες εφαρμογές του.

Ακόμη το πιο φοβερό να καταφεύγουν στα δίχτια και στα νύχια του σατανά, όταν το θαύμα της επικρατήσεως του χριστιανισμού είναι τόσο εμφανέστατο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα όμως αυτά συμβαίνουν διότι ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον δημιουργό πατέρα του και τη θέση στην πνευματική καρδιά του ανθρώπου που έπρεπε να κατέχει ο Θεός, τώρα την διακατέχει ο σατανάς με όλο το επιτελείο του.

Δικαίως λοιπόν είπε, να το τονίσω ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ότι νους ανθρώπου απομακρυνόμενος από το Θεό, ή διαβολοποιείται ή κτηνοποιείται.

Και θα μείνει ο άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση εφόσον δεν έχει μετάνοια, η οποία μετάνοια μας οδηγεί και πάλι στη στοργική αγκαλιά του Ουρανίου Φιλόστοργου Πατρός.

Διότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στη Θεία Πρόνοια φέρνει απελπισία. Η απελπισία φέρνει δαιμονικός σκότος και τούτο την θόλωση του νου, ώστε να μην γνωρίζει πλέον ο άνθρωπος πού είναι το φως, πού η ωφέλειά του.

Είναι ένα από τα τραγικότατα φαινόμενα της ζωής του ανθρώπου αυτή η κατάσταση.

Αυτό θα το δούμε στην πορεία της παρούσης ενότητος από πρόσωπα τα οποία σκοτίστηκαν και έχασαν τον προσανατολισμό τους. Και σκοτισμένα πλέον, στο νου τους, στο μάτι της ψυχής τους, οδηγούνται στην ολοκληρωτική καταστροφή τους, χωρίς πλέον να δύναται να το συνειδητοποιήσουν.

Μήτι δύναται τυφλός, τυφλών οδηγείν, ουχί αμφότεροι εις βόθρον πεσούνται, λέγει ο Κύριος. Mήπως μπορεί ένας τυφλός να οδηγεί άλλων τυφλών, δεν θα πέσουν και οι δύο σε λάκκο.

Αυτό είναι αλήθεια, διότι πως είναι δυνατόν άνθρωποι και όργανα του σατανά, καθώς είναι οι μάγοι και οι μάγισσες γεμάτοι από δαιμονικές επιρροές και μηνύματα να μπορέσουν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους.

Και όμως, ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, εμείς, στην παχηλή άγνοιά μας, καταφεύγουμε σ’ αυτούς δια την λύση των προβλημάτων μας και όχι στην εκκλησία μας, στο μεγάλο νοσοκομείο, όπου Κύριός μας είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών.

Ας ακούσουμε τη γλυκιά και αγία φωνή Του, με τόση στοργή και αγάπη να μας καλεί κοντά του. Δεύτε πρός με πάντες, οι κοποιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ ανάπαύσω ημάς.

Δηλαδή, ελάτε κοντά μου όλοι, όσοι μοχθείτε και κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι από το βάρος των αμαρτιών και των θλίψεων και των πλανών, κι εγώ θα σας ανάπαύσω και θα σας ξεκουράσω.

Παρά τα αυτά όμως, εμείς αγρόν ηγοράζουμε, κωφεύουμε εις το κάλεσμα του Κυρίου και τρέχουμε ακαταπάστος εις τα σχωτινάς δυνάμεις που αποτελούν, διόσος καταφεύγουν εις αυτάς, την αιώνια καταστροφή, τον πνευματικό θάνατο.

Κρίμα που ονομαζόμεθα ορθόδοξοι χριστιανοί.

Κρίμα που παρελάβαμε τη αύτη πίστη εκ των Αγίων Πατέρων οσίων και μαρτύρων οίτινες το τίμιο αίμα τους έχυσαν δια αυτήν την πίστη.

Πώς είναι δυνατόν να σταθούμε κοντά τους εν ημέρα Κρίσεως.

Πρέπει να γνωρίζουμε υπεύθυνα πρόσωπα, να γίνουμε υπεύθυνα πρόσωπα, να αγαπήσουμε τον Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τα νέφη των αγίων που πλαισιώνουν τον θρόνο του Παντοκράτορος Θεού.

Τότε και μόνο ζώντες την μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας με κοινωνία σε μια συμπάση της Αγίας θα κατορθώσουμε να αποφύγουμε τις σκοτεινές δυνάμεις χωρίς να μας επηρεάζουν.

Χρειαζόμαστε θωράκηση, διότι την αποφυγή των σατανικών δυνάμεων αλλά και των τσαρλατάνων, οι οποίοι με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να αλλιεύσουν θύματα για να βγάλουν οι άνθρωποι το μεροκάματό τους που μεταφράζεται σε εκατομμύρια ένεκα των αφελών και ασυνειδητοποιήτων κατά κανόνα χριστιανών.

Τα όσα θα ακουστούν θα δικαιολογήσουν τους οσάνω χαρακτηρισμούς, οι οποίοι με πόνο ψυχής λέγονται για τους παραπλανημένους αδελφούς μας, δεδομένου ότι και αυτοί δεν παύουν να είναι εικόνες, εικόνες Θεού, εικόνιμοι της αρρήτου δόξης σου ή και στίγματα φέρο πτεσμάτων.

Καταρχάς, ο πλανεμένος άνθρωπος και ζων μακριά του Θεού, έχει τέτοια φοβία που όλα γύρω του τα βλέπει μαγεμένα.

Παρερμηνεύει τα πάντα, ακόμη και τα πιο φυσικά γεγονότα.

Δίνει μαγικές ερμηνείες σε όλα.

Διακατέχεται από ανασφάλεια, από διαρκή φόβο.

Τα πάντα γύρω του μυρίζουν μάγια.

Έτσι, αν κάποιον πρωινό ανοίξει την πόρτα και δει κάποιο κόκκαλο έξω από την πόρτα του σπιτιού του, αμέσως το αρραστημένο μυαλό του στα μάγια πηγαίνει.

Ξεχνά όμως ότι τα σκουπίδια είναι γεμάτα από κόκκαλα, τα αδέσποτα σκυλιά πάρα πολλά και ενδέχεται κατά τις νυκτερινάς ώρας κάποιος σκύλος να απολαμβάνε το φαγητό του έξω από την πόρτα του κυρίου, της κυρίας και έτσι να νομίζει ότι τους κάνανε μάγια.

Ή άλλος βλέπει ποτίζοντας τις γλάστρες κλωστές η καρφιά αμέσως η φαντασία του οργιάζει ορίστε μάγια μας κάνανε
και το καρφί. Ξεχνάω όμως ο Δόλιος ότι ο έρας μπορεί να φέρει εκατοντάδες κλωστές
ή ακόμη στο χώμα και στην κοπριά μπορούν κάλιστα να βρεθούν τέτοια αντικείμενα,
χωρίς φυσικά να έχουν σχέση με τα μάγια. Τέτοια παραδείγματα θα μπορούσαν
να αναφερθούν εκατοντάδες. Πάντως το πιο επικίνδυνο είναι να σε βάλουν οι
τσαρλατάνοι μάγοι και μάγισσες στο χέρι τους και κυρίως όταν γνωρίζουν ότι η
οικογένειά σου έχει κάποια οικονομική άνεση.

Το γεγονός που θα ακουστεί αποτελεί την καλύτερα απόδειξη των όσων προελέχθησαν.
και ο Στσαρλατάνος και η Αγύρτης, κομπογιανή της μάγος, σκέφτηκε μεθοδευμένα και σατανικά να γεμίσει τις τσέπες του με άφθονα χρήματα.
Τι κάνει λοιπόν, εντοπίζει με άλλους συνεργάτες του σπίτια πλουσίων, κυρίως μονοκατοικίες.

Είναι φυσικό σε όλα τα σπίτια να υπάρχουν κάποια προβλήματα μικρά ή μεγάλα και κυρίως όταν απουσιάζει ο Χριστός από μέσα μας και από την οικογένειά μας. Τα αποτελέσματα των προβλημάτων αυτών συνήθως μεταφράζονται σε συζυγικούς καυγάδες, σχέσεις γωνιών τέκνων, ασθένειες, επιχειρησιακά προβλήματα και άλλα.

Οι αγύρτες λοιπόν εντοπίζουν σε κάποια πλούσια οικογένεια κάποιο πρόβλημα, όπως και στην οικογένεια που συγκεκριμένα θα αναφερθούμε.

Η παρούσα οικογένεια είχε πρόβλημα σχέσεων συζύγων.

Τι σοφίζονται οι κομπογιανίτες και τσαρλατάνοι.

Μετά την εντόπιση του προβλήματος για να αφαιμάξουν κάποια εκατομμύρια, κάποιο καλοκαίρι που οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας αποσίαζαν, βρίσκουν κατάλληλη ευκαιρία και σε κάποια γωνιά του κήπου σκάπτον και θαβουν μέσα στο χώμα ένα σακουλάκι που περιείχε τρίχες, σαπούνι, καρφίτσες και άλλα διαβολοκατασκευάσματα.

Πέρασε καιρός, η γωνιά χορτάριασε, δεν φαινόταν σαν να είχε συμβεί κάτι.

Οπότε κάποια μέρα δήθεν τυχαία σε ένα σούπερ μάρκετ ερωτά μια άγνωστη κυρία, την κυρία της μονοκατοικίας που εν αγνοία τους έκρυψαν οι απατεώνες μάγοι τα διόβολο κατασταχνάσματά τους.

Με συγχωρείτε, τι γνώμη έχετε για το τάδι απορρηπαντικό, αφού και εδώ η συνεργάτηδα του Σατανά εντόπισε τι απορρηπαντικό είχε αγοράσει το μελλοντικό θύμα.

Ξέρετε έχω έναν άντρα δίστροπο, τα θέλει όλα στην εντέλεια και για να αποφεύγω τους τσακωμούς, τους καυγάδες προσπαθώ να μη δίνω αφορμές.

Εδώ, το μελλοντικό θύμα με τον τρόπο που ελέχθησαν τα ανωτέρω, βλέπει να έχει σύντροφο στα προβλήματά της.

Και κάνει το πρώτο βήμα της, το πρώτο βήμα της εξομολογήσεως.

Η συνεργάτιδα του σατανά, σαν άλλο φίδι αν το παραδείσου, με εσωτερική ικανοποίηση δέχεται τα προβλήματα της άλλης και σε στυλ ιατρικής γνωματεύσεως αποφαίνεται στο εν λόγω θύμα.

Μάγια σας έκαναν για τα όσα μου είπες. Έτσι συνέβη και σε μένα πριν από κάποιο καιρό, οπότε κάποια γνωστή μου με πήγε σε ένα σπουδαίο μέντιουμ και έλυσα τα προβλήματά μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απελευθερώθηκα, άκουγε, σκλαβώθηκα. Από το πρόβλημά μου, τι ανακούφιση αισθάνθηκα, σώθηκα καλή μου κυρία. Αν θέλετε και ενδιαφέρεστε να σας πάω και εσάς. Είναι η λύση του προβλήματός σας. Θα σωθείτε.

Ο τρόπος που ελέγχθηκαν τ’ ανωτέρω, η τεχνική, η προκατασκευασμένη τεχνική, δεν άργησαν να επιδράσουν στο θύμα.

Με χαρά δέχεται την κρυμμένη σατανική καταστροφή, καταστροφική παγίδα να πάει στη Μάγισσα.

Έτσι λοιπόν, τι επ’ αύριο, μαζί με την υποτιθεμένη σωτήρια σανίδα, κατευθύνονται στη Μάγισσα, στο Μέντιουμ.

Εκείνη, με ύφος μυστηριώδες, βλέποντας ένα φωτεινό γλόμπο, αποφαίνεται, σας έκαναν μάγια, εξού και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το βλέπω καθαρά, στη δεξιά γωνιά του κήπου σας, όπως μπαίνετε στην πόρτα, θα σκάψετε και θα βρείτε ένα σακουλάκι νάιλον, όπου μέσα υπάρχουν τρίχες, σαπούνι, καρφίτσες και άλλα. Το βλέπω πεντακάθαρα. Σκάψτε και θα δείτε πόσο αληθινά είναι όλα αυτά που σας λέω.

Με αισθήματα αγωνίας αλλά και ελπίδας για τη λύση των προβλημάτων – άκουγε για το μεγαλύτερο μπλέξιμο των προβλημάτων – φεύγει από τη μάγισσα το εν λόγω θύμα κατευθυνόμενος στο σπίτι της όπου εναγωνίως ανακοινώνει στο σύζυγο και την κόρη της τα καθέκαστα.

Δεν φταίμε εμείς που έχουμε καυγάδες μέσα στο σπίτι, εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι, τα μάγια που μας έχουν κάνει φταίνε.

Με αγωνία σκάβουν και να το προκατασκευασμένο τέχνασμα λειτουργεί θαυμάσια, το κρυμμένο σακουλάκι έρχεται εις φως με ό,τι ακριβώς περιέγραψε η Μάγισσα, δηλαδή με αυτά που ο αγύρτης Μάγος με τους συνεργάτες του και την αγύρτισσα και απατεώνισσα είχαν προ καιρού κρύψει.

Τώρα το δεύτερο σκηνικό.

Με πίστη στη Μάγισσα καταφεύγει στο σπίτι της μαζί με το σακουλάκι και ζητά να την βοηθήσει να λύσουν τα Μάγια.

Μ’ έντονη ικανοποίηση στο πρόσωπο τη δέχτηκε η Μάγισσα και για την επιβεβαίωση των όσων της είπε.

Για το λύσιμο των μαγικών το 1981 ζητά 150.000 δραχμές. Δέχεται το εν λόγω θύμα να πληρώσει. Πληρώνει την επομένη και φεύγει με την διαβεβαίωση ότι σε μια εβδομάδα θα έπαιρνε την απάντηση.

Η εβδομάδα κύλησε και εναγωνίως τρέχει το θύμα στον εντός εισαγωγικών σωτήρα της.

Βλέποντάς την, η κομπογιαννίτισσα, με ύφος συμπαθείας, βλέπετε την απάτη ο σατανάς και τα όργανα του την έχουν όπλο. Της λέγει, πω-πω η περίπτωσή σας καλή μου κυρία είναι πολύ δύσκολη, χρειάζομαι και τη βοήθεια ετέρων συναδέλφου για να λύσουμε τα μάγια.

Βέβαια, θα χρειαστούν άλλες 150.000 δραχμές για τον συνάδελφό μου, εγώ και τι θα χρειαστεί να ασχοληθώ πάλι, όμως λόγω συμπαθείας στο πρόσωπό σας, δεν θα σας πάρω τίποτε περισσότερο από αυτά που μου δώσατε.

Τι να κάνει το εν λόγω θύμα δέχεται και αυτή τη λύση πληρώνει και περιμένει.

Οπότε την επόμενη εβδομάδα καταφεύγοντας στη μάγισσα εκείνη είπε κάποια πράγματα δηλαδή μια ανάμειξη μαγικών και θρησκευτικών, αλλά με τη συμβουλή να την ξαναεπισκεφθεί για να της πει τις εξελίξεις.

Στο διάστημα αυτό, εδώ δουλεύει τώρα ο σατανάς, ο σατανάς σταμάτησε κατά κάποιον τρόπο τις αφορμές των καβγάδων. Οπότε όλοι νόμισαν ότι τα πράγματα οδηγούνται σε καλό αποτέλεσμα χάρη φυσικά στις συμβουλές της μάγισσας.

Σε επόμενες ημέρες με χαρά το θύμα επισκέπτεται την αγύρτισσα μάγισσα. Οπότε ακούει ότι όλα θα πάνε καλά αλλά με τον όρο ότι η μάγισσα θα παρακολουθεί την υπόθεση από κοντά.

Αυτό φυσικά μεταφράστηκε σε δαπάνη 50 χιλιάδες μηνιαίως την εποχή εκείνη.

Και, για να μην λέμε πολλά λόγια, με την τακτική αυτή η μάγισσα απέσπασε από την εν λόγω οικογένεια δυόμιση εκατομμύρια δραχμές.

Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Κατά διαστήματα έπαιρναν επιστολές με ανθρώπινα σκίτσα, που ήταν καρφωμένες επάνω στα σκίτσα καρφίτσες με την επεξήγηση «Αν δεν πληρώσετε θα σας συμβεί μεγάλο κακό». Ζητούσαν δε για κάθε σκίτσο 30.000 δραχμές. Με την τακτική αυτή έφτασε το όλο ποσόν στα 3 εκατομμύρια.

Όμως, τους λυπήθηκε ο Θεός και κάποιος τους οδήγησε στο χώρο της Εκκλησίας, όπου με την κατάλληλη τοποθέτηση και καθοδήγηση, σύμφωνα με το πνεύμα της Αγίας μας Εκκλησίας, αντιμετώπισαν οριστικά τη μεγάλη απάτη και παγίδα που τους είχαν στήσει. Γνώρισαν την αλήθεια και η αλήθεια κατά τον Κυριακό Λόγο τους ελευθέρωσε.

Αυτή η αληθινή ιστορία και άλλες παρόμοιες αμέτρητες αποδεικνύουν πόσο μεθοδευμένα, καλοστημένα και με απατηλό τρόπο δουλεύουν οι σκοτεινές δυνάμεις.

Ας δούμε όμως και κάποιες άλλες περιπτώσεις που δίνουν το στίγμα της τραγικότητας στα θύματα αλλά και των τελουμένων υπό των τσαρλατάνων και απατεώνων.

Από το βιβλίο «Εκκλησία και Μάγια» του αρχιμανδρίτη Νικολάου Πρωτοπαπά, νυν Μητροπολίτου Φθιώτιδος εκδόσεις Αποστολικής Διακονίας μεταφέρουμε τα παρακάτω.

Η Μαγεία με τις δύο μορφές της, Λευκή και Μαύρη, έχει γνωρίσει τρομακτική εξάπλωση στον σημερινό κόσμο. Εκμεταλλευόμενη τις αναζητήσεις και τα ψυχολογικά αδιέξοδα του κατανοητικού ανθρώπου και επαγγελλόμενη ευτυχία έχει κατορθώσει να εισχωρήσει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Στο εξωτερικό όπου η μαγεία έχει αναχθεί σε θρησκεία υπάρχει διαβολική η άνθηση στις πωλήσεις βιβλίων με μαγικά ξόρκια, τελετουργικών μαχαιριών και άλλων μαγικών αντικειμένων.

Στο Λονδίνο, για τους ανέργους, υπάρχει ειδικό τελετουργικό εύρεσης εργασίας με σατανικές επικλήσεις και διαβολικές τελετουργίες.

Η σατανολατρία έχει εισχωρήσει και στη μουσική διάφορα μουσικά συγκροτήματα σατανιστών, εμφανίζονται στο προσκήνιο και στέλνουν αντιχριστιανικά μηνύματα στη νεολαία, η οποία με φανατισμό τους αποθεώνει.

Σε ένα από τα μηνύματα του είδους αυτού αναφέρεται Ο παράδεισος ξεψυχάει. Πολεμάτε μαζί με το σατανά. Ο διάβολος είναι ο Κύριος.

Σε όλο τον κόσμο αναφέρεται η επίδραση της μαγείας.

Στην πατρίδα μας τα πράγματα σχετικά με τη μαγεία είναι περισσότερο τραγικά από ό,τι νομίζουμε.

Από άλλες πηγές μεταφέρομαι ότι το 1993, κατά το περιοδικό Max και μάλιστα το μήνα Φεβρουάριο, υπήρχαν στη χώρα μας 100.000 Έλληνες Μάγοι και 9.000 μέντιουμ, 50 εταιρίες μαύρης μαγείας και 800παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Όλες αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις δημιουργούν στη χώρα μας ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η Σολομωνική, βιβλίο με σατανικές επικλήσεις, έχει γνωρίσει μεγάλη κυκλοφορία.

Ιερείς της μαγείας έχουν εισχωρήσει παντού και με το επικάλυμμα της επιστημοσύνης παρασύρουν πολλούς στους πολύπλοκους λαβύρινθους των δαιμονικών εξουσιών τους και δοξασιών τους.

Παράξενες τελετές γίνονται σε διάφορα διαμερίσματα με βωμούς, κεριά, ομοιώματα, καντιλέρια, σφαγμένο κόκορα και καρφίτσες και άλλα παράξενα που κάνουν χρήση για τις μαγικές τους τέχνες.

Αυτή είναι η ζωή για πολλούς στη σημερινή Αθήνα, σατανικές τελετουργίες με ακατονόμαστα σεξουαλικά όργια.

Άνθρωποι με χλιαρή πίστη στην πρόνοια του Θεού, ζώντας μακριά από την εκκλησία, παρασυρόμενοι από τις ψεύτικες διακηρύξεις των μάγων, καταφεύγουν στη μαγεία, για να λυτρωθούν από το κακό, για να απαλλαγούν από την αρρώστια που τους βασανίζει ή για να επιτύχουν την ευτυχία και την ευδαιμονία.

Ζουν δηλαδή μέσα σε ένα τραγικό λάθος οι περισσότεροι από όλους αυτούς.

Για τις αγύρτισσες μάγισσες και οραματίστριες τι να πει κανείς, οι προγνώσεις και τα οράματά τους χρειάζονται πολύ αφελείς αποδέκτες, οι οποίοι δεν λείπουν από την εποχή μας.

Δεν είναι μόνο οι τσιγγάνες που με το πρόσχημα της αποκαλύψεως του μέλλοντος, γδύνουν ολόκληρα σπίτια μπροστά στα μάτια των ένοικων, αλλά και άλλοι, μάγοι και μάγισσες, που σιγά-σιγά κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους.

Θυμηθείτε την προαναφερθείσα ιστορία, απομυζούν τεράστιες περιουσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Μέσα σε όλα αυτά που ακούστηκαν, και θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα, και θα πρέπει να διαφωτίσουμε και άλλους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν συνέπεσε να έχουνε κάποια γνώση γύρω από αυτά τα θέματα και πέφτουν θύματα, αλλά θα πρέπει κι εμείς να έχουμε ιδιαίτερη προσοχή, διότι η σατανική πλάνη έχει τέτοια αληθοφάνεια και τέτοια λογικοφάνεια που είναι πάρα πολύ δύσκολο ο άνθρωπος που δεν ζει πνευματική ζωή ή που δεν έχει πνευματική καθοδήγηση να αντιληφθεί που είναι στημένη η παγίδα του διαβόλου, του σατανά και των συνεργατών του.

Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται να είμαστε θωρακισμένοι, όπως προείπαμε, με τα μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε αισίως και νικηφόρος τις σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην αιώνια καταστροφή, χωρίς καν πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε.

Χρειάζεται πολλή προσοχή. Χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με το χώρο της Αγίας μας εκκλησίας και όχι μόνο να γνωρίσουμε αλλά και να κατανοήσουμε τις μεγάλες της αλήθειες, να εμπεδωθούν μέσα στη ψυχή μας, ούτως ώστε να αντλούμε δύναμη από την αλήθεια της εκκλησίας και από τη μυστηριακή ζωή, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε αυτές τις βρωμερές σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες μας οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή και εμείς παθητικά αποδεχόμεθα.

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι αποδεχόμαστε παθητικά όλα αυτά για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά που ακούστηκαν ας ακούσουμε και μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας Μάγισσας της Δωρίν Αιρβίν, η οποία θα μας αποδείξει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος της μαγείας είναι σκοτεινός και σατανικός.

Όποιος εμπλακεί μέσα σε αυτόν τον κόσμο χάνει την καθαρότητα του λογικού και πολύ συχνά τρελαίνεται.

Τη μαρτυρία αυτή καταθέτει στους καλόπιστος συζητητές η Αιρβίν, που την ονόμαζαν «Βασίλισσα της Μαύρης Μαγείας».

Μετά, φυσικά, από την απελευθέρωσή της γίνεται η κατάθεση αυτή.

Γράφει λοιπόν για τις δραστηριότητες της Μαύρης Μαγείας.

Οι Μάγισσες της Μαύρης Μαγείας διαθέτουν μεγάλη δύναμη και δεν πρέπει να το παίρνει κανείς στα ελαφρά. Μπορούν να επικαλεστούν τις δυνάμεις τους σκότους για να προστρέξουν σε βοήθειά τους. Πολύ συχνά ανοίγουν τάφους και παίρνουν ένα νεκρό σώμα και το θυσιάζουν στον Σατανά. Μένουν κρυφά μέσα σε εκκλησίες, και είναι τις γραφές και τα βιβλία που περιέχουν προσευχές.

Κάθε φορά που βεβηλώνουν χριστιανικούς οίκους λατρείας, αφήνουν πίσω τους το σύμβολο της μαγείας, μηνύματα στους τείχους και άλλα. Τους ραντίζουν με αίμα κατσίκας.

Για αυτούς δεν υπάρχει τίποτε το Άγιο και δεν πτοούνται μπρος σε τίποτε προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν πτοούνται ούτε διστάζουν για τίποτε.

Οι Μάγισσες της Μαύρης Μαγείας έχουν δύναμη να ρίξουν και να κολλήσουν επάνω σε κάποιον μια κατάρα που να φέρει αναστάτωση στη ζωή του. Είναι γνωστό ότι μερικοί έχουν πεθάνει, γιατί είχαν επάνω τους την κατάρα μιας τέτοιας Μάγισσας.

Οι ιεροτελεστίες της μαύρης μαγείας που γίνονται νύχτα είναι ένα φρικιαστικό τμήμα μαύρης μαγείας.

Για αυτούς που ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή με τη μαύρη μαγεία όλα αυτά φαίνονται απίστευτα.

Για αυτό κρίνω σκόπιμο να δώσω εδώ μερικές σύντομες εξηγήσεις συνεχίζει η Αιρβίν.

Οι μάγισσες της μαύρης μαγείας και οι σατανιστές πιστεύουν πως στη μεγάλη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο τέλος θα νικήσουν οι δυνάμεις του σκότους και του κακού. Πιστεύουν ότι ο Εωσφόρος θα νικήσει μια μέρα τον Ιησού Χριστό και θα πάρει πάλι τη θέση που είχε. Πιστεύουν σε αυτό ακράδατα. Ότι δηλαδή, ο σατανάς θα κυριαρχήσει τελικά στη γη, στη θάλασσα και στον αέρα.

Οι κόλαση για μια μάγισσα δεν είναι τόπος βασάνων, αλλά ένας τόπος απεριόριστης απολαύσεως, όπου όλες, όλες οι επιθυμίες θα ικανοποιηθούν.

Όσο χειρότερος είναι, κανείς άνθρωπος, τόσο το καλύτερο. Αυτό είναι το σύνθημα των μαγισσών της μαύρης μαγείας των σατανιστών.

Πρέπει στο σημείο αυτό να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου.

Όλοι όσοι παραδίδονται στο σκοτεινό δρόμο της μαύρης μαγείας χάνουν την καθαρότητα του νου τους και πολύ συχνά τρελαίνονται. Το καλό ονομάζεται κακό. Αν και αυτό είναι απόλυτα παράλογο, όλα διαστρεβλώνονται και παραποιούνται πλήρως.

Σημειώνουμε, για να μην τρομοκρατηθούμε, ότι οι επιδράσεις και οι κατάρες που κάνουν οι μάγισσες, έχουν επιδράσεις μόνο σε ανθρώπους που είναι μακριά από την εκκλησία και τη μυστηριακή ζωή, που ζουν δηλαδή χωρίς μετάνοια, χωρίς εξομολόγηση, χωρίς θεία κοινωνία.

Όσοι όμως είναι μέσα στο λιμάνι της εκκλησίας, αυτοί είναι άτρωτοι και γερά θωρακισμένοι, δεν μπορούν με καμία δύναμη να επιδράσουν επάνω τους οι σκοτεινές δυνάμεις.

Ας δούμε όμως και τον τρόπο που εκτελείται η μακάβρια τελετή της καθιερώσεως.

Ας το προσέξουν αυτό ιδιαίτερα όλοι οι αφελείς που πιάστηκαν στα δίχτυα τους ή που κινδυνεύουν να πιαστούν.

Λέγει λοιπόν η πρώην ιέρεια της μαγείας. Η ιεροτελεστία ήταν περίπλοκη και μεγάλη. Ήταν παρόντες 800 σατανιστές από όλους τους ναούς της Αγγλίας. Και ήταν όλοι στην ώρα τους, επειδή ποτέ δεν καθυστερούσαν.

Ήμουν ντυμένοι με ένα ριχτό μαύρο φόρεμα, προς τιμή του μεγάλου Θεού του Σκότους, του Άδη και των απόκρυφων πραγμάτων.

Ψάλθηκαν ύμνοι και έγιναν προσευχές στον Σατανά. Οι πυρσοί έριχναν περίεργες σκιές που περνούσαν με γρηγοράδα στους τοίχους.

Τα δοχεία και τα σκεύη που ήταν επάνω στο θυσιαστήριο αφιερώθηκαν στον σατανά το ένα έπειτα από το άλλο και τα αργυρένια μαχαίρια φιλήθηκαν.

Ο αρχηγός σηκώθηκε από το θρόνο του και σήκωσε τα χέρια. Τη στιγμή εκείνη όλοι τους και εγώ επίσης πέσαμε κάτω στο πάτωμα και τον προσκυνήσαμε.

Δύο ιερείς πήγαν πίσω από τα μαύρα πανιά, στο τέλος του βήματος, και ξαναγύρισαν, κρατώντας τον Άγιο Λευκό Κόκορα. Του έστριψαν το λαιμό και το αίμα του αφέθηκε να τρέξει μέσα σε μια αργυρένια λεκάνη.

Ακολούθησαν έπειτα καινούριοι ύμνοι και καινούριες προσευχές προς τιμή του Σατανά.

Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από δυνάμεις του σκότους.

Ο αρχηγός ήρθε κοντά μου και με το μαχαίρι στο αριστερό του μπράτσο άνοιξε μια σχισμή.

Το αίμα μου αφέθηκε να τρέξει μέσα στην αργυρένια λεκανίτσα, όπου βρισκόταν και το αίμα του κόκορα.

Το μαχαίρι ξαναφιλήθηκε και τότε έγινε ανάμιξη του αίματος.

Έπειτα ήπια λίγο από το αίμα και έδωσα τον προσωπικό μου όρκο στον Σατανά.

Κατόπιν βούτηξα ένα δάχτυλό μου στο ανάμικτο αίμα, με το οποίο υπέγραψα μια περγαμηνή. Με τον τρόπο αυτό, πούλησα την ψυχή μου στον Σατανά για πάντα και ορκίστηκα να είμαι παντοτινή δούλη του. Τώρα έγινα μια τέλεια οπαδός του Εωσφόρου και όλοι χαιρόντουσαν που γεννήθηκε ένα καινούριο παιδί του Σατανά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να καταλαμβάνονται από παράξενα σημεία τρέλας και επακολούθησαν ανομολόγητες και αισχρές σκηνές. Εκείνο το βράδυ έγιναν πάρα πολλά κακά και ακατανόμαστα πράγματα.

Είναι πράγματι φοβερά τα όσα γίνονται στις σκοτεινές αίθουσες από τις σατανικές δυνάμεις όπως ακούσαμε.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην μπλέξει κανείς σ’ αυτές, οι οποίες παρουσιάζονται με χιλιάδες προσωπεία.

Αλλά, κι αν ακόμη μπλέξει κανείς σ’ αυτές τις σατανικές δυνάμεις, μπορεί να σωθεί, εάν το επιθυμεί, όσο ακόμη βρίσκεται επί της γης. Η Αγία μας Εκκλησία έχει πάντα στη διάθεση του καθενός όπλα ακαταμάχητα, αρκεί να θέλει κανείς να τα χρησιμοποιήσει.

Προείπαμε τα Άγια Μυστήρια ή τη μετάνοια, την εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την προσευχή, τη μελέτη των Θείων Πατέρων, τον εκκλησιασμό και άλλα.

Στις βαρύτερες περιπτώσεις γίνεται χρήση και των εξορκισμών.

Εδώ όμως θα πρέπει και πάλι να είμαστε προσεκτικοί, διότι μπορεί να πέσουμε θύματα του Σατανά από διαφορετικό δρόμο.

Καταρχάς ας δούμε τι είναι οι εξορκισμοί και πώς και πού και από ποιους πρέπει να διαβάζονται.

Ο εξορκισμός είναι αγιαστική πράξη της Εκκλησίας, η οποία σκοπό έχει την απαλλαγή του ανθρώπου και των κτισμάτων από τη δαιμονική κατοχή και επήρεια με τη δύναμη πάντοτε της Χάριτος του Θεού. Γι’ αυτό και έχει συνήθως επιτιμητικό και προστατευτικό χαρακτήρα.

Ο Άγιος Ιουστίνος, ο φιλόσοφος και μάρτυς τονίζει ότι παν δαιμόνιον, εξορκιζόμενον τη δυνάμει του Ιησού ονόματος, νικάται και υποτάσσεται.

Ο Χριστός είχε πει στους μαθητές του «Εν το όνοματί μου, δαιμόνια εκβάλλετε».

Έτσι αποδεικνύεται ότι η πράξη του εξορκισμού έχει τις ρίζες της στην Καινή Διαθήκη.

Κάτ’ αυτή τη βάπτιση και στην ακολουθία της κατηχήσεως αναγινώσκονται από τον Ιερέα στο νήπιο που πρόκειται να βαπτιστεί τρεις μεγάλες ευχές που ονομάζονται αφορισμοί. Και με αυτές εξορκίζεται, εν ονόματι του Χριστού, το πονηρό πνεύμα και το ακάθαρτο πνεύμα του διαβόλου και διατάσσεται να εξέλθει από το αβάπτιστο νήπιο.

Πέρα όμως από αυτές τις ευχές, υπάρχουν και οι ευχές των εξορκισμών που περιλαμβάνονται στο μεγάλο ευχολόγιο και αναγινώσκονται προς τους πάσχοντας υπό δαιμόνων και προς πάσαν ασθένιαν, ή ακόμα εις κήπους, αμπελώνες, χωράφια.

Με τους εξορκισμούς επιτάσσεται ο διάβολος, εν ονόματι Θεού του Παντοκράτορα και του Κυρίου Ιησού Χριστού, να εξέλθει από τον πάσχοντα.

Βέβαια, οι εξορκισμοί που προτάσει η Εκκλησία, δεν έχουν καμία σχέση με τους εξορκισμούς που κάνει η Λευκή Μαγεία.

Της Εκκλησίας γίνονται με την επίκληση της Θείας Χάριτος του Θεού, ενώ της Λευκής Μαγείας με την επίκληση των δαιμονικών δυνάμεων.

Στην αρχαία εκκλησία υπήρχε τάξη εκκλησιαστικών λειτουργών, των εξορκιστών, οι οποίοι διάβαζαν τις καθιερωμένες εξορκιστικές ευχές.

Σήμερα διαβάζονται μόνο από τον ιερέα ή, αν δεν υπάρχει ιερέας, από τον ίδιο, το τονίζουμε, από τον ίδιο τον πάσχοντα.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί ένας λαϊκός να τις διαβάσει για λογαριασμό άλλου λαϊκού και να παίξει το ρόλο του εξορκιστού.

Εδώ θα πρέπει να προσεχθεί ένας ιδιαίτερος λόγος, που δυστυχώς αποτελεί, ο λόγος αυτός, τρόπο εκμεταλλεύσεως των αφελών ή και των ανθρώπων που έχουν πράγματι λόγο να διαβαστούν οι εξορκισμοί.

Όπως προείπαμε, οι εξορκισμοί διαβάζονται μόνο από τον ιερέα. Αλλά οι ιερέας δεν είναι ο καθένας που φοράει ράσο. Μπορεί να είναι ενδεδυμένος στο ράσο και οι ιερέας να μην είναι.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Απλά. Αν ένας έχει χάσει την ιεροσύνη του λόγω καταδίκης του από τα εκκλησιαστικά δικαστήρια
και έχει εκπέσει του υψηλού αυτού υπουργήματος, εις την τάξη των λαϊκών, ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πλέον κληρικός και ως εκ τούτου δεν έχει το δικαίωμα να διαβάσει ευχές της εκκλησίας ή να τελεί μυστήρια.

Να φέρουμε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό, μοιάζει με το στρατηγό, με ένα στρατηγό που το ξηλώσανε τα γαλόνια
και δεν μπορεί να υπογράψει καμία διαταγή προς εκτέλεση.

Οι αποκομμένοι από την εκκλησία και οι καθηρημένοι, έστω και αν διαβάζουν ευχές, δεν έχουν καμία ισχύ.

Αν βλέπουμε μερικές βελτιώσεις στους ασθενείς, συμβαίνει και αυτό και θα το προσέξουμε ιδιαίτερα, τούτο γίνεται συνεργία του Σατανά, για περαιτέρω παραπλάνηση.

Τραβάει τις αφορμές και τις αιτίες ο Σατανάς και εκείνος που δέχεται από καθηρημένο ιερέα τις ευχές των εξορκισμών,
αρχίζει να πιστεύει ότι να, χάρη στις ευχές αυτές, εγώ άρχισα να βελτιώνομαι.

Δεν είναι έτσι, ο σατανάς σταμάτησε να ενοχλεί το θύμα.

Προσοχή λοιπόν, προσοχή από τους καθηρημένους και αποκομμένους από την ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας.

Διότι το καλό είναι να πληροφορούμεθα εκ των πρωτέρον από τον Μητροπολίτη της τοπικής Εκκλησίας ή τον Ιερέα της ενορίας μας,
για την τοποθέτηση και την ποιότητα των ιερέων που πρόκειται να καταφύγουμε για εξορκισμούς.

Παράλληλα θα πρέπει να προσέξουμε και τα εξής.

Ποτέ να μη δεχόμαστε να διαβάζονται δημόσια εξορκισμοί, αλλά ιδιωτικά και μόνον.

Όταν υπάρχει μετάνοια εκτός κι αν αυτό το δαιμόνιο έχει προσβάλλει τη διάνοια του Πάσχοντος, οπότε εκτός από τους εξορκισμούς, απαραίτητη θεωρεί η Εκκλησία μας και την προσευχή των οικείων.

Στο μεγάλο ευχολόγιο της Εκκλησίας μας υπογραμμίζεται εύστοχα αυτό, ότι ο ιερέας πρέπει να προβαίνει στην ανάγνωση των εξορκισμών μετά φειδούς.

Οι δημόσιες τελετές των εξορκισμών εξευτελίζουν το πρόσωπο του πάσχοντος και τον οδηγούν πολλές φορές σε απόγνωση.

Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθούμε την παράδοση της Εκκλησίας μας που θέλει την ανάγνωση των εξορκισμών μέσα στα μοναστήρια
ή σε απόμακρα εξωκλήσια ή αν διάφοροι λόγοι εμποδίζουν τούτο στο ναό της ενορίας σε ώρα ησυχίας και κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τα περίεργα βλέμματα των ανθρώπων.

Δεν γίνεται θέαμα ο ασθενής ενώπιον περίεργων ανθρώπων υπό το πρόσχημα ότι συμπροσεύχονται οι παριστάμενοι ή θα οφειληθούν από το θέαμα προς μετάνοια.

Δεν έχουμε ανάγκη να διδαχτούμε από το σατανά. Εμείς έχουμε το Άγιο και Ιερό Ευαγγέλιο και τους Αγίους της Εκκλησίας μας και πάνω απ’ όλα το Χριστό.

Εμείς οφείλουμε υπακοή στην Αγία μας Εκκλησία και όχι στις διαθέσεις και προθέσεις των καθηρημένων ή αποκομμένων από την Αγία μας Εκκλησία, που τελικό σκοπό έχουν την είσπραξη πολλών χρημάτων, πολλών εκατομμυρίων από τους αφελείς ή τους πάσχοντας.

Διότι έχει παρατηρηθεί και τούτο. Αντί να οδηγούν τους πλανημένους χριστιανούς, εις τας αγκάλες της μητρός εκκλησίας, τους οδηγούν εις την ανάγνωση των ευχών των εξορκισμών, με το αζημίωτο φυσικά.

Πιο αναλυτικά.

Κάποιος κάποια πρόσωπα καταφεύγουν σε εκπρόσωπο της Αγίας Εκκλησίας, θέτοντας υπόψη προσωπικές ή οικογενειακές αναταραχές που υπάρχουν εντός τους ή στο οικογενειακό περιβάλλον.

Εύκολα διαπιστώνει ο γνήσιος εκπρόσωπος της εκκλησίας, ότι όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της απουσίας του Χριστού από μέσα μας ή από το οικογενειακό περιβάλλον. Συνιστά δε την τήρηση των Αγίων Εντολών του Χριστού, την κατά το δυνατόν μυστηριακή ζωή και άλλες ψυχωφελείς ενέργειες και πράξεις.

Όλα αυτά όμως αποτελούν έλεγχο συνειδήσεως και κόστος στον μέχρι τώρα τρόπο ζωής, πράγμα που απαιτεί αγώνα, θυσίες, προσπάθειες για την αποβολή της μέχρι τώρα ζωής και ένταξη εις την κατά Χριστόν ζωή.

Όμως δεν φαίνονται όλοι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Εκκλησίας.

Δεν θέλουν να ιδρώσουν, θέλουν μεν τη θεραπεία, αλλά να ιδρώνει ο Χριστός για εκείνους, όχι οι ίδιοι για τον εαυτό τους,
να αγωνίζονται άλλοι για εκείνους, όχι οι ίδιοι και πολλοί τι κάνουν; Στρέφουν τα νώτα στις θέσεις αυτές της εκκλησίας και καταφεύγουν είτε σε κομπογιαννίτες μάγους και μάγισσες, είτε σε καθηρημένους και αποκομμένους υποτιθέμενους κληρικούς, προς λύση των προβλημάτων τους.

Εδώ οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται αγρίως τα θύματά τους, που με πολλή τέχνη τους τα έστειλε ο σατανάς και αντί να πούν τις θέσεις της εκκλησίας συμπορεύονται με τις αδυναμίες και τα πάθη των υποψηφίων θυμάτων λέγοντας δεν φταις εσύ για τη δική σου αναστάτωση ή για την οικογενειακή, εσύ είσαι καλός άνθρωπος, άνθρωπος του Θεού, τα μάγια που σου κάνανε αυτά είναι η αιτία.

Αμβλύνεται ο έλεγχος της συνειδήσεως και το επόμενο βήμα, η τυφλή υπακοή στους εκμεταλλευτές.

Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια των τραγικών αυτών ανθρώπων, που αντί να καταφύγουν στην αγκαλιά της Αγίας μας Εκκλησίας, με όλες τις συνέπειες που διδάσκει η Εκκλησία, καταφεύγουν στους κομπογιαννίτες, μάγους, μάγισσες και καθηρημένους της Εκκλησίας, δήθεν για να θεραπευτούν.

Πώς να γίνει καλά κανείς έτσι με τέτοιες προϋποθέσεις;

Χρειάζεται προσοχή, πολύ προσοχή πάνω σε αυτό το θέμα.

Και τώρα, μερικά γενικά συμπεράσματα για όσα ακούστηκαν στις δύο ενότητες.

Πρώτον, η μαγεία αποτελεί ένα επικίνδυνο καρκίνωμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Υφαίνει ψυχικό μαρασμό και πνευματική νέκρωση.

Δεύτερον, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη μαγεία δεν είναι προικισμένοι με ιδιαίτερες και έκτακτες υπερφυσικές δυνάμεις. Απλώς χρησιμοποιούν τα τεχνάσματα του άρχοντος του αιώνος τούτου κατά την έκφραση του Κυρίου.

Τρίτο, μετά τη σταυρική θυσία και την Ανάσταση του Κυρίου, η δύναμη του Σατανά περιορίστηκε στο ελάχιστο. Δεν πιάνουν τα μάγια, αν εμείς δεν το αφήσουμε.

Ιδιαιτέρως τους πιστούς και αφοσιωμένους στο Θεό Χριστιανός, ποτέ, ποτέ δεν έχουν ισχύ και επίδραση.

Φτάνει να είμαστε οπλισμένοι και θωρακισμένοι με τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, την μετάνοια, εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία με την άδεια του Πνευματικού και προσευχή

Τέταρτον, πότε ο διάβολος και τα πονηρά πνεύματα δε γνωρίζουν τα μέλλοντα, διότι τότε θα μπορούσαν οι μάγοι, που είναι όργανά τους, να μας προβλέψουν το θάνατό μας.

Πέμπτον, τότε μερικές φορές βλέπουμε στα σπίτια τους, εικόνες, σταυρό, ή προσευχές και λόγια της Αγίας Γραφής για να λύσουν δήθεν τα μάγια, το κάνουν για να παραπλανούν και εξαπατούν τους αφελείς.

Ο διάβολος είναι πονηρός και καμουφλάρεται και μετασχηματίζεται εις άγγελο φωτός κατά τον Θεό Απόστολο Παύλο

Έκτο το σπουδαιότερο, μακριά, πολύ μακριά από τους χώρους του διαβόλου. Οι θέσεις μας είναι στον οίκο του Κυρίου και όχι του Σατανά. Καταφυγή του Χριστιανού στις μαγείες κτλ θεωρείται άρνηση της πίστεως, προσβολή του Θεού και της θείας πρόνοιάς Του.

Οι ιεροί κανόνες επιτιμούν αυστηρότατα την ασχολία με τα μάγια, επιβάλλουν πέντε έως είκοσι χρόνια, αποχή από τη Θεία Κοινωνία, εάν εννοείται, έχει μετανοήσει ο Χριστιανός αυτός.

Εάν ποτέ μας δημιουργηθεί η έμμονη ιδέα ότι μας μάγευσαν και δεν μπορούμε να τη διώξουμε και να απαλλαγούμε, να καταφεύγουμε στις ευχές της Εκκλησίας μας και κυρίως στην ιερά εξομολόγηση.

Ποτέ όμως στα μαγικά και τους μάγους! Ποτέ!

Ακόμη και στο θέμα της βασκανίας. Μόνο στον ιερέα και όχι στους λαϊκούς ή σε μάγισσες. Ή να διαβάζουμε μόνοι μας την ευχή της βασκανίας που υπάρχει στον συνέκδημο.

Όγδοο. Να διαφωτίζουμε τους πάντες, τους οικείους, τους συγγενείς, φίλους γνωστούς αγνώστους.

Είναι ντροπή για το έθνος μας και τις θρησκευτικές του παραδόσεις να παρουσιάζονται καθημερινώς από τις εφημερίδες προκλητικά τέτοιες φάτσες μεγάλων μάγων δήθεν και μέντιουμ κλπ και το χειρότερο, να τους τροφοδοτούμε εμείς με τις επισκέψεις τα βαλάντια τους και να ζουν εκείνοι πλουσιότατα, πλουσιότατη ζωή εις βάρος των αφελών.

Ένατο. Το τελικό συμπέρασμα.

Είναι απολύτως ανάγκη να έχουμε σωστή τοποθέτηση και φωτισμένη πίστη.
Να μάθουμε και να ξέρουμε τι πιστεύουμε, ιδιαιτέρως, ιδιαιτέρως, να ζούμε ό,τι πιστεύουμε.
Τότε, ποτέ δεν θα μας επηρεάζουν ούτε τα μάγια, ούτε τα πονηρά πνεύματα, ούτε καμία άλλη σκοτεινή δύναμη.

Και δέκατον, ας τελειώσουμε με ένα πολύ βαθύ στοχασμό του Μεγάλου Αντωνίου.
εἶδον πάσασθαι σπαγίδας τοῦ διαβόλου, ἡπλωμένας ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ στενάξαν ὑπὸν.
Τίς ἄρα περὶ ἔρχεται διὰ ἔρχεται δηλαδή ἀβλαβῆς, τάφτας, καὶ ἤκουσα φωνή λεγούσις μη,
ἢ τάπινοφροσινῃ.

Ἐτσι εἶναι, ἐταπινώθην καὶ ἔσωσέ με, λέγει ο ψαλμωδός.

Ταπείνωσης, η μεγάλη θωράκισή μας εναντίον του διαβόλου και των οργάνων του.

Τήρηση λοιπόν των εντολών του Κυρίου, ταπείνωσης, μυστηριακή ζωή. Είναι όπλα ακαταμάχητα και προστατευτικά εναντίον του διαβόλου.

Εναντίον των οργάνων Του, εναντίον της μαγείας και φόβος δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει ότι θα μας κάνουν κακό, αδύνατον. Οτιδήποτε να νομίζουν ότι μπορούν να μας κάνουν είναι αδύνατο να συμβεί.

Έτσι λοιπόν, για να είμαστε σωστά τοποθετημένοι στο χώρο της Αγίας μας Εκκλησίας και να μη φοβόμαστε, πρέπει να ζούμε τη μυστηριακή ζωή και να τηρούμε τις εντολές του Κυρίου μας.

Και τότε, κανείς απολύτως φόβος για τη μαγεία.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε, διότι δίπλα μας είναι κύριος κραταιός και δυνατός ο Κύριός μας και Θεός μας.

Αμήν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Κατηγορίες