Ματιά

Ερντογάν και Τσαβούσογλου απειλούν ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα

Σε νέες σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι ψευτόμαγκες του Αιγαίου» που θα αντιμετωπιστούν ακόμη και στρατιωτικά.

Ερντογάν και Τσαβούσογλου απειλούν ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα

Χτες, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απείλησε την Ελλάδα με στρατιωτική δράση, μπροστά στον αμήχανο Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας.

Σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος επέλεξε το Ματζικέρτ και ανήμερα της επετείου της μεγάλης ήττας των Βυζαντινών απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=M2zg0-Dr1b0

“Η κληρονομιά του Βυζαντίου μέσα από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή πέρασε στους Οθωμανούς. Το γεγονός ότι όσοι δεν άξιζαν την κληρονομιά του Βυζαντίου, σήμερα έχοντας πάλι από πίσω τους Ευρωπαίους, επιδιώκουν αδικίες, παρανομίες και πειρατείες, είναι σημάδι ότι δεν πήραν μαθήματα από την ιστορία.

Το γεγονός ότι αυτοί που πριν από έναν αιώνα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, κάνουν σήμερα ψευτοπαλικαριές στο Αιγαίο, δεν είναι παρά μία εκδήλωση της ψυχολογίας αυτού που σφυρίζει στο νεκροταφείο.

Δεν υπάρχει όφελος από το φόβο του θανάτου. Η Τουρκία στη Μεσόγειο στο Αιγαίο και στον Εύξεινο Πόντο θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως εμείς δεν έχουμε βλέψεις στην κυριαρχία, τα συμφέροντα και τα εδάφη κανενός, έτσι και εμείς δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτά που μας ανήκουν. Για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο από πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σκοπιά. Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν και να μείνουν μακριά από τα λάθη που θα ανοίξουν το δρόμο για την καταστροφή τους.

Επιθυμούμε να αντιληφθούν όλοι πως η Τουρκία δεν είναι μία χώρα της οποίας δοκιμάζεις την υπομονή, την αποφασιστικότητα, τις δυνατότητες και το θάρρος της. Όταν εμείς λέμε θα το κάνουμε, θα το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κάποιος απέναντί μας, που ρισκάρει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει. Διαφορετικά να φυγουν από μπροστά μας και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας”

Και εάν δεν καταλάβετε δείτε το βίντεο που έπαιξε στα τουρκικά κανάλια πριν τη σημερινή ομιλία.

https://youtu.be/8FxG0IkwNo8

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βίντεο

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;