Last modified date

Κέτσαπ

Κέτσαπ

Ο ιδεώδης τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις ντομάτες όταν είναι πολύ φθηνές και να έχουμε σπίτι μας υγιεινό κέτσαπ που ξετρελαίνει τα παιδιά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν βάση ντομάτας για τις πίτσες καθώς επίσης και στα κοκκινιστά μας.

Υλικά:

2 κιλά ντομάτες ώριμες
4 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο μηλόξυδο
4 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγα καρφάκια γαρίφαλο
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε καρέ τα κρεμμύδια και στα τέσσερα τις σκελίδες του σκόρδου. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ωρίτσα. Στη συνέχεια με το μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε εντελώς τα υλικά μας. Σε ένα μικρό τουλπάνι βάζουμε τα μοσχοκάρφια και τους κόκκους από το μπαχάρι. Δένουμε το τουλπάνι. Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, το φύλλο της δάφνης, την μουστάρδα, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι, το θυμάρι, το μηλόξυδο, και το τουλπάνι με τα υπόλοιπα μυρωδικά μας και αφήνουμε την σάλτσα κέτσαπ να σιγοβράσει ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα σφιχτή. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το μέλι και αφήνουμε το κέτσαπ να κρυώσει. Στη συνέχεια το φυλάμε σε γυάλινα αποστειρωμένα δοχεία στο ψυγείο μας καλύπτοντας το πάνω μέρος της σάλτσας κέτσαπ με ελαιόλαδο.

2 Σχόλια

  1. εφτιαξα την κέτσαπ συμφωνα με την συνταγη σας, αλλα μου βγήκε ροζ
    γιατι?
    εχετε κάποια άλλη συνταγη για κετσαπ?

  2. Καλημέρα σας. Χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά σε αυτή τη συνταγή για κέτσαπ δεν μπορούμε να πάρουμε το βαθύ κόκκινο χρώμα που βρίσκουμε στο εμπόριο. Αν λοιπόν θέλουμε να έχει το κέτσαπ μας βαθύ κόκκινο χρώμα θα πρέπει να προσθέσουμε λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment