Παγωτό

Παγωτό

Όπως κάθε τι, έτσι και το σπιτικό παγωτό έχει τα μυστικά του. Μυστικά που μας αποκαλύπτει ο Χρίστος Φωτίου, στο κολπάκι που μας έστειλε. Ρίξτε του μια ματιά και τα παγωτά σας θα είναι όχι μόνο πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου αλλά και καλύτερα στην όψη και την υφή

Διαλέξτε τη συνταγή σας και σιγουρευτείτε πως έχετε όλα τα υλικά (κρύα) καθώς και μπολ που χωράει το μείγμα αλλά χωράει και στην κατάψυξή σας. Φτιάξτε το μείγμα του παγωτού και βάλτε το μέσα στο μπολ. Βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι δηλαδή να κρυώσει καλά. Εάν είχε χρειαστεί μαγείρεμα το μείγμα, θα πάρει περισσότερη ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα. Θα πρέπει τώρα το μείγμα σας να έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες, αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρό. Σε αυτή τη φάση, βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το μέχρι να ξαναγίνει κρεμώδες, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου που έχουν σχηματιστεί. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα, βγάλτε το και ξαναχτυπήστε το. Κάντε το ίδιο άλλη μία φορά, ώστε να έχετε χτυπήσει το μείγμα συνολικά 3 φορές ενώ καταψύχεται. Βάλτε για τελευταία φορά το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμο. Αυτό μπορεί να πάρει από μισή ώρα έως και περισσότερες ώρες, ανάλογα με τα υλικά και την ποσότητα, καθώς και το πόσο σκληρό θέλετε να είναι το παγωτό σας.

Το κολπάκι αυτό μας έστειλε ο Χρίστος Φωτίου, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment