Νηστίσιμο άλειμμα (ντιπ)

Νηστίσιμο άλειμμα (ντιπ)

Νηστεύετε και σας έπιασε μια ξαφνική και επώδυνη λιγουρίτσα. Εξαφανίστε την με ένα κριτσίνι, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή μια φρυγανίτσα, συνοδευμένα όμως με το νηστίσιμο ντιπ που θα φτιάξετε ακολουθώντας τις οδηγίες αυτής της συνταγής

Υλικά:

Πάστα ελιάς
Πιπεριά πράσινη
Πιπεριά κόκκινη
Φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε πάστα ελιάς έτοιμη ή φτιάχνουμε μόνοι μας από θρούμπες ελιές που τις ξεκουκουτσιάζουμε και τις περνάμε από το μούλτι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Δεν θα τα χρειαστούμε ολόκληρα, γι’ αυτό προσθέτουμε λίγο λίγο μέσα στην πάστα ελιάς έτσι ώστε να πάρουμε ένα μείγμα πλούσιο σε πιπεριά και κρεμμυδάκι αλλά το βασικό υλικό να είναι η πάστα ελιάς. Σερβίρεται με νηστίσιμα κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, φρυγανιές κ.λ.π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment