Τσιπς μπανάνας

Τσιπς μπανάνας

Ένα απολαυστικό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

2 μπανάνες όχι υπερώριμες
4 κουταλιές λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι ή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε πολύ λεπτές στο μαντολίνο. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και τις αλείφουμε ανακατεύοντας με τα δάχτυλα να πάει παντού το λάδι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω του τις ροδέλες της μπανάνας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ή ζάχαρη. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες. Προσέχουμε όμως κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως κάποια κινδυνέψει να παραψηθεί (γιατί είναι λεπτότερη από τις άλλες) και την αφαιρούμε. Γευστικό και υγιεινό σνάκ! Απολαύστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment