Μπεν μαρί (bain-marie)

Last modified date

Μπεν μαρί (bain-marie)

Το μπεν μαρί το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη στη ζέστη και καίγεται εύκολα, και επίσης για να φτιάξουμε κρέμες οι οποίες έχουν αυγό και κόβουν εύκολα.

Η τεχνική του μπεν μαρί έχει ως εξής: Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και πάνω στην κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή η οποία θερμαίνεται από τον ατμό της πρώτης. Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, λιώνουμε ή αναμιγνύουμε τα υλικά που μας λέει η συνταγή μας.
Προσοχή: Πρέπει να προσέξουμε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα στην οποία λιώνουμε τα υλικά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment