Μπεν μαρί (bain-marie)

Last modified date

Μπεν μαρί (bain-marie)

Μπεν μαρί (bain-marie)

Το μπεν μαρί το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη στη ζέστη και καίγεται εύκολα, και επίσης για να φτιάξουμε κρέμες οι οποίες έχουν αυγό και κόβουν εύκολα.

How

Η τεχνική του μπεν μαρί έχει ως εξής: Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και πάνω στην κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή η οποία θερμαίνεται από τον ατμό της πρώτης. Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, λιώνουμε ή αναμιγνύουμε τα υλικά που μας λέει η συνταγή μας.
Προσοχή: Πρέπει να προσέξουμε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα στην οποία λιώνουμε τα υλικά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment