Παστίτσιο

Last modified date

Παστίτσιο

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και… τα λόγια είναι περιττά!

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 πακέτα μακαρόνια Νο3
2 κρεμμύδια
1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 λίτρα γάλα
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι Πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
Λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μείνει χωρίς υγρά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνουμε πάνω του μια στρώση μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Μετά στρώνουμε τον κιμά και άλλη μια στρώση μακαρόνια. Τώρα θα φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ το γάλα. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει το αλεύρι μας λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το καυτό γάλα μέσα και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μόλις δέσει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ έντονα προσθέτοντας και το υπόλοιπο τυρί αλλά και το μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί, λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και αλείφουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά (ή αν θέλουμε με τυρί) και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σχετικά άρθρα