Μπρόκολο στον ατμό

Μπρόκολο στον ατμό

Μπρόκολο στον ατμό

Το μπρόκολο είναι μια από τις πλέον υγιεινές τροφές. Όταν μάλιστα είναι μαγειρεμένο στον ατμό, τότε η θρεπτική του αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη!

Υλικά:

Μπρόκολο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και αν θέλουμε και το κοτσάνι του, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια βάση για μαγείρεμα στον ατμό ή σε ένα καλάθι-σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο ώστε να καλύπτει μόνο τα ποδαράκια της βάσης ή του καλαθιού μας. Τοποθετούμε πάνω τη βάση με το μπρόκολο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει το νερό μας, κρατάμε 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και στη συνέχεια το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Εάν δεν έχουμε βάση ή καλάθι μπορούμε να βουτήξουμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και να το αφήσουμε εκεί για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με τρυπητό.

Σχετικά άρθρα