Ματιά

Σούπα τραχανά, της Ξένιας

Πεντανόστιμη και υγιεινή σούπα τραχανά από την Ξένια Προϊκάκη! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Σούπα τραχανά, της Ξένιας

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας τραχανά Φυλακτιώτικο
4 νεροπότηρα αλατισμένο ελαφρά κρύο νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι ή βιτάμ ή σουσαμέλαιο (καλύτερα)
Σουσάμι καβουρδισμένο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Στο κρύο νερό προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Κατόπιν το σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να πάρει μερικές βράσεις και να πηχτώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρεται καυτός σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένος με μπόλικο σουσάμι καβουρδισμένο και αν θέλουμε λίγο γάλα ή τυρί φέτα τρίμμα. Όλη η γεύση είναι στο μπόλικο σουσάμι.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σούπες